מוטרד!

מוטרד! ../images/Emo4.gif

שלום לכולם!, אחרי שהחלטתי כבר לקנות אופנוע (מקווה שעד ינואר הוא אצלי, כנראה GS) אני עכשיו מוטרד מהמחשבה שלא אוכל להחנות בכל מקום מחשש לגניבה או פירוק מראות, חלקים, ונדליזם ישראלי מצוי... אז בעצם אני קונה כלי רכה מאוד מוגבל? (או שעלי פשוט לקחת בחשבון את ההוצאות האלו!?) תנו לי קצת טיפים מה לעשות, איך להיזהר מגניבה/ונדליזם. איזה אמצעי מיגון כדאי לקנות? תודה! Rיקשה-מן!.

ofnik

New member
חשבתי שאתה מדווח על מוסך מוטורד

ולעניין 1. שרשרת+מנעול אבוס 2. כיסוי שישמש בחנייה במקום ציבורי 3. אזעקה וחשוב מכל-למצוא מקום אסרטגי לקשירה- עמוד מסיבי-רצוי במקום לא ציבורי מדי-קרוב לדירתך ככל האפשר -וקשה לגישה ולהוצאת האופנוע למי שלא מכיר כמו חצר פנימית -שביל גישה לביית וכד´ חנייה ברחוב=ונדליזם ולסיכום-אל תדאג-יהיה טוב

ofnik

New member
חשבתי שאתה מדווח על מוסך מוטורד

ולעניין 1. שרשרת+מנעול אבוס 2. כיסוי שישמש בחנייה במקום ציבורי 3. אזעקה וחשוב מכל-למצוא מקום אסרטגי לקשירה- עמוד מסיבי-רצוי במקום לא ציבורי מדי-קרוב לדירתך ככל האפשר -וקשה לגישה ולהוצאת האופנוע למי שלא מכיר כמו חצר פנימית -שביל גישה לביית וכד´ חנייה ברחוב=ונדליזם ולסיכום-אל תדאג-יהיה טוב

יש חינמים בחיים? ../images/Emo8.gif

מוטורד ...נה!,
לעניין: אם אני קונה GS חדש אני מקבל איזשהו אמצעי מיגון איתו? (אזעקה אולי?) כרגע אני עדיין בהתלבטות אם לקנות GS חדש או ישן, זה גם יכול לעזור בהכרעה. אם אין אזעקה מתנה...כמה עולה כזאת כולל עבודה? אגב, לאיזו חברת אזעקות יש את השם הכי טוב? Rיקש.

Mr. Pooh

New member
ובכן...

השערה לא כ"כ נכונה בידך, אחד ה-יתרונות של אופנוע הוא שניתן להחנותו בכל מקום ( כמעט ), השאלה היא מה מטרת החניה ומה המיקום. בבית, ו/או בעבודה, מומלץ למצוא מיקום שאינו נגלה לעיני כל מחד, אך אינו מוחבא במקום נטוש בו אף אחד לא ישים לב כשינסו "לשחק" איתו. מקום כזה יכול להיות בחנית האופנועים הקרובה למקום עבודתך/מגוריך. לגבי אמצעי מיגון : לדעתי, אחד החשובים (והזולים) הוא כיסוי לאופנוע, כך שמה שהעין לא רואה היא לא רוצה, וגם כך הוא מוגן מנזקי השמש/מזג אויר/ציפורים וכו´.אחד כזה ניתן למצוא ב"ברוש" שבכיכר רבין במחיר שווה לכל נפש.כיסוי כזה ניתן גם לקשירה לאופנוע, שמונע גניבתו ו.... הפעלת האזעקה, שהיא פריט שני ברשימה, חשוב, אך בעייתי יותר. אזעקה מונעת את כל אותם "ליטופים" של האופנוע ע"י רעש מחריד אוזניים, ואת גניבתו ע"י חיבור למע´ ההצתה. המלצתי היא "סטינג", שידועה בציבור, והוכיחה את עצמה. כזו ניתן למצוא במתקינים מורשים ברחבי ת"א, לגבי אחרות אני בטוח שתקבל המלצות בהמשך האשכול... מנעול דיסק, כשמו כן הוא, פריט קטן, יעיל ושימושי לא רק בחניה הקבועה, אלא גם בחניות "מזדמנות", משום פשטות נעילתו ובעיתיות פריצתו ברחוב הומה אדם. שרשרת, מומלצת בחום, בחניה הקבועה לפחות! ושתהיה מעוגנת לעמוד יציב. שרשראות ישנן מסוגים שונים ומרובים, העיקר הוא המנעול שסוגר אותה, ניתן להשיג בחנויות המורשות או "להרכיב" ע"י קנית שרשרת מסיבית ומנעול תלי טוב בנפרד. כמו כן, המנע מלסוע איתה ללא ארגז שכן לרוב היא גורמת נזקים לאזור בו היא קשורה. מעבר לכך ניתן להוסיף עוד שרשרת, מנעולי תלי ושאר ירקות. הקפד על מיגוני ה"חובה", ותמנע צרה ! הדב, שבחנייתו הקודמת ידע אמצעי מיגון מתוחכם, הסחה...

אגב ארגז,

בעיקרון השימוש שלי לאופנוע הוא לנסוע לבסיס שלי (300~ ק"מ מהבית) ואני אצטרך מקום לתיק הגדול שלי (55 ליטר כרגע), איך אני מסתדר על האופנוע עם תיק? לשים אותו על הגב? יש ארגזים מתאימים לעניין? תודה! Rיקש -

Mr. Pooh

New member
לפי מה שאתה מתאר.....

אתה במצב טוב, מבחינת חניה... לא נראה לי שמשהו יתעסק עם אופנוע ליד הש"ג, ולכן כסוי, אזעקה ומנעול דיסק יספיקו. מבחינת התיק... צמצם ! מה אתה צריך לקחת כבר לקחת לצבא חוץ מסבון, מגבת, שני זוגות תחתונים, שלוש זוגות גרביים, וטי-שירט למדסי"ם ? מבחינת ישן/חדש, אם אתה מתכנן לבלות איתו הרבה זמן וידך משיגה, תוכל לקנות חדש ואפילו להסתדר עם תשלומים בעופר אבניר. גם משומש משנתון חדש יחסית יעשה את המבוקש אבל... אתה יודע. אם לא תצליח לצמצם את התיק, עדיף לקשור עם רשת חזקה מאחור, או לשקול ארגז מתפרק כך שתוכל בחופשותך להפטר ממנו. הדב.

ofnik

New member
חבר עם GS (אביב המפונצ´ר מהטיול)

גם קנה אופנוע כדי להגיע לבסיס-ולמד בדרך הקשה שלא לעשול זאת יותר פשוט כל לילה פרקו/גנבו/שברו/חבלו לו במשהו עד שהבין שאם הוא רוצה להשאר עם אופנוע רצוי להרחיקו כמה שאפשר מהבסיס. אלא אם אתה יכול להכניס את האופנוע אתך למיטה בלילה...

ilan_k

New member
מה הבעיה עם תיק לג´יאס??????

התיק שהיה לי לג´יאס שלי משמש אותי כיום בנאמנות רבה על מיכל הדלק החסון של הסיביאר 600 שלי כלומר כל תיק מיכל קונבנציונלי יתאים לדעתי

Big Max

New member
ואפשר גם ארגז אחורי גדול.

המפלצת שיש לי מאחורה על התינוק (GS500), גדולה ממנו בערך פי שניים, מכערת אותו בטירוף, אבל פונקציונאלית לאללה. אפשר להכניס שמה שתי קסדות, קצת ביגוד, אמצעי קשירה ועוד פיצ´פקס קטנים, ועדיין נשאר מקום. ולדעתי, הצלחתי להכניס לשם תיק גב מלא, עם נפח בסדר גודל של מה שאתה מדבר עליו. המלצתי: קנה את ארגז אחורי ענקי (כ- 1000 ש"ח לטובים יותר), ותסתדר איתו היטב. אמנם מכוער, אבל בכל זאת ב- GS עסקינן ולא באיזה RS. Big Max

למעלה