מוטרד מאבא שלי עד

אודי777

New member
מוטרד מאבא שלי עד

שלום לכולם האמת שאין לי מושג אם אני בפורם הנכון .פשוט הייתי חייב להיתייעץ עם מישהו,אז הפורם הראשון שראיתי שנראה לי כתבתי אליו, אז ככה . אבא שלי בן 62 ולפני כ- שנתיים הוא עבר תאונת דרכים ומאז הוא לא עובד. מאז התאונה המצב הנפשי והרוחני של אבא שלי ירד בצורה דרסטית בגלל חוסר מעש ( היות והוא לא יכול לעבוד כמו לפני התאונה ). רציתי לשאול אם למישהו יש מושג או רעיון כיצד אני יכול לתרום לעיסוקו, פשוט כואב לי לראות אותו כך וכל יום שעובר לי אני חושב עליו ובוכה בגלל זה. ( אם יש למישהו בבקשה רעיון של איזה קורס או סדנאות או כל דבר שהו שיעסיק אותו אשמח לשמוע תודה מראש אודי

maybesure

New member
קשה להבין מה המגבלה

אם המגבלה היא בעיקר בנושא הקצבה (נכות), ז"א שאסור לו לעבוד ע"מ שיוכל לקבל את הקצבה - ישנם בכל יישוב מועדוני גיל זהב עמוסי חוגים בכלמיני נושאים. החל מחוגי ספורט לגילו, ודרך יצירה, ולימודי א"י כולל טיולים וסיורים, הרצאות, לימודי מקרא ועוד.. כדאי לברר דרך מתנ"ס מקומי או דרך ארגון ויצ"ו. גם לא ציינת מה היה עיסוקו. הורי למדו אניטרנט אחרי גיל 60, בקורס קצרצר (6 מפגשים של שעתיים כל פעם), בעלות מצחיקה של 5 שקלים לשעור דרך חב' "תפוח" לימודי מחשב למבוגרים במתנ"ס המקומי שלנו. אני המלצתי להם על הקורס, והיום האינטרנט מהווה להם תעסוקה בכלל לא רעה ומהנה. אמא שלי חברה במועדון לגיל הזהב, שנתיים השתתפה שפ בטאי צ'י. השנה לקחה ידיעת הארץ והיא ואבי מצטרפים לטיולים. יש שלל אפשרויות, והעלויות לגיל זה הן מסובסדות ונוחות. שירגיש טוב, מאחלת לו התאוששות מהירה וחזרה לשמחת חיים.

אודי, האם הוא מוגבל פיזית?

אם לא, ומדובר רק במצב נפשי ורוחני, יש חוגים לבני גילו, מועדשונים, פעילויות ועוד מסגרות המספקות תעסוקה ועניין למבוגרים. נסה לברר בעיר מגורך בעיריה או במתנס כפי שהיציעו לך. אם המצב באמת חמור וניטלה ממנו החדווה אולי יש מקום לערב איש מקצוע שיעודד אותו ויתמוך בו . בריאות שלמה לאביך.

alona 9

New member
אודי מצטרפת לכל מה שנכתב

ומוסיפה,לא להזניח את העזרה לאב,עברנו זאת עם אביו של בעלי שנכנס לדכאונות אחרי ניתוח לב,היה קשה..נגמר קשה, להשתדל שלא להשאירו לבד,חברת אנשים סביבו וכמו שכתבו ישנם מועדוני קשישים,סדנאות ועוד.. בריאות והחלמה

גלבועא

New member
מהי מידת המוגבלות?

אבי למשל מתנדב חמישה ימים בשבוע במשך 4 שעות. יש לי שכן בן 80 שכל בוקר נוסע לעבודה, בחיי, באוטובוס. אם הפגיעה מינימלית, כלומר לא פגיעה ממשית בתנועה שלו ובכשריו השכליים, לא חסרים מקומות. מה דעתך על גני ילדים - תמיד מחפשים שם את דמות הסבא החביב, זה שמתקן, משוחח עם הילדים וכו'?

למעלה