מוטרדת...

אביב1026

New member
מוטרדת...

היי לכולן.. קודם כל תודה על כך שאתן נמצאות פה. אני קוראת פה לא מעט, לא ממש מעורבת.. אני בתחילת התהליך.

אני בת 27 בעלת שחלות פוליציסטיות, בעלי בן 32 עם בעיית זרע חמורה (ריכוז זרע 500 אלף). כמובן שכאשר קיבלנו את התוצאה הרופא שלח אותנו ישירות לivf. עברתי שאיבה ראשונה של 10 ביציות ומתוכם 8 הופרו אך רק 3 הוקפאו. אני לקראת החזרת מוקפאים אך המחשבות לא עוזבות אותי.. האם לא היה צורך בבירור יותר מעמיק של בעיית הזרע? אני אפילו לא יודעת אם בוצע מיקרומניפולציה על מנת להפרות. אני חוששת שהעוברים המוקפאים בעצמם לא מאה אחוז בגלל בעיית הזרע וגם אם יקלטו כהריון הוא לא יהיה תקין.. ניסיתי לקרוא באינטרנט על בעיות זרע אך עדיין לא הבנתי עד כמה מיעוט זרע משפיע אחרי ההפריה עצמה. האם יש צורך בבירור מעמיק יותר של הסיבה? ראיתי שיש כל מיני סיבות גנטיות לבעיות כאלה. יש לציין שהוא עבר בדיקות דם והtsh היה מעט גבוה.

אשמח לעידוד ותשובות... תקופה בהחלט לא קלה /:

תודה רבה רבה

היא321

New member
בעיית זרע

גם אנחנו ממחלקת הזרע. אמנם פחות חמורה, ריכוז היה 4 מיליון.
כשנמצא זרע בעייתי בעלי נשלח לאורולוג, שם אובחנה וריקוצלה (וריד נפוח שמחמם את האשכים ופוגע בייצור הזרע). מציעה לבעלך לפנות לאורולוג לברור הסיבה.
4 מיליון זה ישירות ivf עם מיקרומניפולציה.
עם חצי מיליון זה בטוח מיקרומניפולציה.
כפי שהרופאה הסבירה לי בזמנו, כדי לעשות הפרייה רגילה צריך על כל ביצית לפחות חצי מיליון תאי זרע על מנת שאולי תהיה הפריה. וברגע שהיו לי 21 ביציות 4 מיליון לא יספיקו.
גם לי לא ברור אגב, למה צריך כאלה כמויות של זרע כשבסך הכל דרוש רק זרעון אחד.
&nbsp
בסופו של דבר נולדה לנו ילדה בריאה ממוקפאים. עובר מוקפא לא פחות טוב מעובר טרי
&nbsp

אביב1026

New member
תודה

קודם כל תודה על תגובתך...
אני חושבת שאבקש את הפרטים מהמעבדה כדי לראות איך בוצעו ההפריות...
את יודעת אם לאחר שהזרע הפרה את הביצית הוא ממשיך להשפיע? כלומר יכול להיות מצב ששרדו רק 3 עוברים מתוך 8 בגלל מיעוט הזרע?

איך המרפולוגיה? אם הבעיה רק בכמות.. הייתי מהמרת

דווקא שהסיבה למיעוט הפריטת היא לא בהכרח הזרע. צריך לבדוק בדוח מעבדה אם כל הביציות היו בשלות ובאיכות טובה.
&nbsp
אם יש בעיית מרפולוגיה.. תשקלו בחום לעשות מיון זאע בהגדלה גבוהה אצל ברטוב (או אצל mfc). תכנסי לאתר שלהם לקרוא. יש מספר בנות פה שיעידו שאצלן זה ממש עזר

giraffelle

New member
תמיד כדאי לעשות בירור מעמיק יותר של בעיית הזרע

לפעמים מוצאים את הגורם לבעיה, ולפעמים זה גורם שניתן לתקן - כמו וריקוצלה שהזכירו בתגובות קודמות.
גם אם לא מוצאים גורם שניתן לטפל בו, הבירור חשוב בכל מקרה. גם בשביל תחזית לעתיד - האם המצב צפוי להישאר סטטי או להחמיר, למשל? וגם בגלל שלפעמים בעיית הזרע היא רק סימפטום של בעיה בריאותית אחרת שחשוב לטפל בה בלי קשר.
הכתובת לבירור היא אורולוג מומחה פוריות. יש מעט כאלו בארץ. כדאי להגיע לאחד מהם אחרי בירור ראשוני, שכולל שתי בדיקות זרע (בהפרש של חודש לפחות זו מזו) ופרופיל הורמונלי.

בקשר לשאלה של איכות העוברים:
אני לא לגמרי מעודכנת בהתפתחויות חדשות, אבל נכון ללפני כמה שנים לא היה ידוע בוודאות על שום קשר בין איכות זרע להפלות (למעט בקצה הממש חמור של סקלת בעיות הזרע - אתם לא שם).
זה כולל גם בעיות מורפולוגיה. למיטב ידיעתי לא הוכח שום קשר בין מורפולוגיה נמוכה להפלות. שיטת ה-IMSI (ברטוב) שהזכירו כאן היא לא אותו הדבר. בשיטה זו ממיינים את הזרע לפי המורפולוגיה של גרעין התא, שהיא מדד אחר לגמרי מהמורפולוגיה של התא כולו שזה מה שנבדק בבדיקת זרע רגילה. באופן עקרוני אין קשר בין המורפולוגיה של התא למורפולוגיית הגרעין.
גם הקשר בין מורפולוגיית גרעין לא תקינה לבין הפלות הוא לא בדיוק דבר מוכח, אלא השערה שיש מחקרים בעדה ונגדה. יש מקרים שבהם הדעה הרווחת היא שהמיון באמת עוזר (מקרי כשלונות חוזרים ב-IVF), אבל במקרים כלליים של בעיות זרע, דעת המיינסטרים היא שהמיון לא מועיל.
אפשר לנסות מיון ליתר ביטחון, לדעתי האישית יחס העלות-תועלת של המיון גבוה מדי בשביל לנסות אותו בתחילת הדרך.

בשורה התחתונה, יש לך הרבה מקום לאופטימיות, ואין סיבה לחשוש מהפלות בשלב הזה, לפחות לא יותר מהרגיל.

למעלה