מוטרדת..

מוטרדת..

אני נשואה טריה.
בזמן האחרון ישנה תופעה (קרה פעמיים) שכשבעלי מתעצבן הוא שובר משהו.
פעם ראשונה זה היה רמקול חמוד של הטלפון שלי והיום את המפסק של החשמל.
אני לא יודעת איך להגיב לזה.
התעצבנתי. הלכתי לקנות מפסק חדש והוא התקין אותו.
אני מאוד מוטרדת מהתופעה הזו הוא מאוד מנסה לפייס אותי עכשיו ואני רותחת.
מתעלמת ממנו בכח. אני רואה בזה כמעט שווה ערך לכך שהיכה אותי.. אולי אני מגזימה אבל הפחד הוא זהה. (אם זה היה המצב הייתי שולחת אותו ממני ממזמן).

צעקתי עליו שזו פעם אחרונה שהוא לא משתלט על עצמו ושובר לי משהו.
סליחה על הניסוח שלי. אני יורה מהראש ובסערת רגשות.
אשמח לשמוע דעות

שלום

רכושך חשוב, גופך עוד יותר חשוב, ואסור שיזיק להם. ניכר שיש לו בעיה נפשית קשה. פני לפסיכולוג טוב ובקשי שיעזור לו. אפשר גם לבקש עזרה סוציאלית בעירייה.

תודה לך..

המצב קצת מורכב היות והוא עדיין לא אזרח פה.
כבר הוקל לי לדעת שהחששות שלי לא סתמיים. תודה

seelinewoman

New member
זאת אכן אלימות לשמה

וכך זה בדרך כלל מתחיל.

נוסף על כך, יש כאן בעיית הבדלי תרבות.
יש תרבויות שבהן מקובל יותר לקבל אלימות של גברים,
ואני מכירה את זה מבת דודתי שעלתה לארץ ובעלה היה המום לגלות
שאחרי ליל מריבה ושבירת חפצים הוזמנה משטרה והוא הורחק לשלושה ימים
לחבריו בעיר אחרת.
כך יש לנהוג, בתקיפות ובאדיבות, עם אפס סובלנות לאלימות מכל סוג,
גם אם היא מילולית או "רק, נגד רכוש.

לא יודע מה להגיד לך...

במסגרת הויכוחים הסוערים שלי עם אשתי במהלך השנים, קרה שמישהו שבר משהו בקריזה, או אני, או היא... לפעמים היא היתה מתחילה לקרוע דברים חשובים...

זה בטח לא נעים ואם את חוששת לאלימות כלפייך, אין לך מה להציב אולטימטום, פשוט תעזבי.

אבל אין חשש לאלימות כלפייך, נראה שאת קצת מגזימה ומנסה להכתיב למישהו אחר דפוס התנהגות כלבבך. מותר לאדם להתעצבן, להיות סוער, כל עוד הוא לא אלים ממש.
לא טוב לך - לכי - אבל אל תעשי את הטעות ותנסי לעצב אחרים. תני לו להתחרט ולהתבייש, לדעתי האוליטמטום שלך רק משפיל אותו ויגרום לו להתעצבן יותר בפעם הבאה.

beralle2

New member
האוליטמטום שלך רק משפיל אותו ויגרום לו להתעצ

"האוליטמטום שלך רק משפיל אותו ויגרום לו להתעצבן יותר בפעם הבאה" - זה התירוץ הקלאסי של גבר מכה - "תראי מה גרמת לי לעשות לך!". אף פעם הוא לא אשם, תמיד מישהו (או מישהי) אחרים גרמו לו להרביץ.

רפרטואר דל

את יודעת ששמעתי את יגאל עמיר אומר את המילה "לא אשם" שזו מילה שאת השתמש בה בהודעה שלך.\

לכן, את בדיוק כמו יגאל עמיר, את והוא אותו דבר. את מתחילה בלהגיד "לא אשם" ובסוף את עלולה להתדרדר להיות רוצחת ראשי ממשלה.

דמגוגיה דומה את מפעילה כאן. נכון שגבר מכה אומר דברים כאלה, אבל לא כל מי שאומר אותם הוא גבר מכה.

תקראי מה שכתבתי בהודעתי - שאם יש חשש לאלימות, אין בכלל במה לטפל, צריך לברוח מייד.

Aski7

New member
בוא נשים הבדל דק

אם אני לא טועה הבחור מרוב זעמו התמקד בשבירת דברים שלה!!!
כולנו יכולים משעת זעם לזרוק משהו רק בשביל להוציא זעם או להראות כעס..
כשהפגיעה בחפצים מכוונת לחפצים שלה!! זה הבדל עצום כי הוא מחפש לפגוע בה! להזיק לה ולהוציא עליה את הזעם!
ופשוט לא חצה תגבול עדין שלא אכפת לו להוציא עליה את זעמו.
אולי זה לא יגיע אבל הבחור צריך בלי קשר לאם את מקשיבה לו או לא טיפול.. אם הוא באמת מתמקד בחפצים שלך..,
זריקת חפצים סתם לא חושבת שיש מה להתרגש מזה תזרקי כמה דברים בעצמך או תתעלמי והוא יראה שאת לא מתרגשת ויעזוב את זה.
ברגע שזה מכוון בשביל לפגוע במשהו שלך זה סימן לא טוב.

מסכים איתך

מסכים איתך שיש הבדל אם שבירת החפצים היא מקרית, או שזה מכוון נגדה.

אם מדובר רק בחפצים שלה, זה תמרור אדום גדול! אבל היא אמרה שהוא שבר מתג...

הבעיה אצלי שאני שובר כלים, כשאני סתם שוטף כלים ברוגע.

Aski7

New member
אז אתה סתם קלמזי

וזו עילה לאשתך לאהוב אותך אפילו יותר

chenby

New member
מפסק החשמל שלה?

אם מישהו היה שובר לי את המפסק חשמל, וואי וואי :))

catsss

New member
אלימות

בעייני זאת אלימות, וכל אלימות שהיא היא בעייתית נובעת מחולשה וצריך לטפל בה.
כנראה הוא לא יודע לשלוט בכעס שלו ,הוא מרגיש חוסר אונים או לא יודע כיצד להביע את עצמו
את צריכה להציב לו גבולות ברורים שאת לא תקבלי ממנו התנהגות כזאת בעתיד. את באמת לא צריכה להגיב לזה
וכמובן שאם זה הופך להיות דפוס התנהגותי שחוזר על עצמו, הוא חייב לטפל בזה על מנת שלא יגיע למצב שהאלימות מופנת כלפייך.

beralle2

New member
עניין של זמן

עד שישבור לך את הפרצוף במקום את הרמקול. הבן אדם לא שולט בעצבים שלו ואת לא מגזימה בכלל בפחד שלך. אם אתם נשואים טריים ועדיין אין ילדים, לדעתי זה הזמן להגיד שלום. אחרי שיהיו ילדים (וילדים יכולים להוציא את העצבים גם מהבן אדם הכי רגוע בעולם) המצב רק יחמיר.

אני לא יודעת

אם אני יותר כועסת או חוששת.
הבהרתי לו שלא תהיה פעם שלישית. שהוא יכול פשוט לארוז וללכת אם זה קורה שוב.
תהיו סמוכים ובטוחים שעם כל האהבה עניינים של חוסר שליטה יכולים לגרום לי לבצע החלטות שקולות של לפרק הכל וללכת.
אני רק קצת כועסת/מוטרדת עכשיו כי יהיה לי מאוד עצוב לגלות שישנם צדדים של בעלי שאולי אינני מכירה ושאינני אוהבת

לדעתי את טועה במינוח

טעית בכך שאת נותנת לו אולטימטום.

את האולטימטום את צריכה לתת לעצמך. להגיד לעצמך שעוד פעם כך וכך, את עוזבת.
אם מדובר בחוסר שליטה קיצוני, עדיף לך שזה יתגלה מהר, ולא שיכבוש את עצמו עוד שנתיים בגלל אולטימטום. ואז זה יתפרץ פתאום.

chenby

New member
אני לא מסכימה עם אף אחד מהתגובות

פעמיים הוא התעצבן ושבר מפסק חשמלי ורמקול, את הפעמיים האלה הפכת לתופעה.
עכשיו יקפצו כל הנשים מפורום פמיניזם ויגידו שהוא אלים והוא ישבור לך את הפרצוף ועכשיו תתקשרי לנעמת
ואת? איזה כיף קיבלת אישור לפחד ולהירתע ממי שלאחרונה התחתנת איתו.
יש לי שאלה אלייך, בריב, האם את תמיד צודקת? או שיש בך גם צד מקשיב?
על מה הוא מתעצבן שהוא מתעצבן? את יודעת מה? על מה הוא התעצבן בפעמיים האלה?
(וזה לא שאני מצדיקה אלימות, אני פשוט לא ממהרת לחרוץ או לשפוט אדם אם הוא אלים או לא על סמך מה שאת כותבת)

נשמעתי לך לרגע כמו משהי

שמשהיא הולכת על סמך שני המקרים האלה לקום וללכת?
ותפרק נישואים טריים? על סמך ״אולי״ ותגובות בפורום?? רציתי לפרוק. והצלחתי.
גם אם אני המעצבנת והוא מתעצבן מסיבה לגיטימית.
עצרתי לרגע לשמוע פה חוות דעת משום שלא נראה לי שכל פעם שאני מתעצבנת עליו זה הגיוני שאני אלך לשבור לו רכוש.
אם הייתי הופכת את הפעמיים האלה לתופעה חוזרת בעיני הוא לא היה מקבל הזדמנות שלישית
ואם זו באמת תהפוך לאיזו שהיא תופעה מגמתית אני ממש לא אתאמץ להקשיב או להיות זו שמתנצלת וכו אני אעלם במהירות רבה.

תודה לכולם. אני פחות עצבנית עכשיו.
לילה טוב

Aski7

New member
זה מחזק את טענתי למעלה

הוא אכן שם דגש על רכוש שלך!
זה בעיה הרבה יותר חמורה

Aski7

New member
צלחת? כוס? ספר???

נראה לי שהוא מכוון לדברים הכי חשובים..
ואז יש לו צורך באמת לייצור נזק ולא רק להוציא אגרסיות.
אבל אפשר לזרוק בגדים על הרצפה מהארון.. אפשר לתת אגרוף בקיר.. (לא ממליצה לא)

למעלה