מוטיבציה

estelle10171

New member
מוטיבציה

ילדי בן 6+ בכיתה א , אינו רוצה להתאמן בבית בקריאה ולהכין איתי שיעור ביית . בני נמצא במסגרת אחרי בית הספר שבו עוזרים בשיעורי הבית ומאד מקפידים לא לפספס .
אך לעתים קורה שיש פספוסים כיון שהמורה שולחת מיילים על המטלות שצריך לעשות וזה לא מגיע לבנות הצהרון.
אני חייבת לציין שמאד חשוב לי שיתאמן בקריאה כיון שהיו לו בעיות בגיל מאד צעיר בשפה ,ובגן חובה היה לו גננת שיח השהתקדמה איתו מאד .
לכן חשוב לי לשמור על ההתקדמות שלו שלו יהי לו קושי.
בינתיים אני כועסת עליו מתוך תסכול וחוששת ליצור אנטי מהלחץ שלי (יכול להיות שכבר יצרתי)....מצד שני אני רוצה להיות אם יד על הדופק שמע יש לו קושי אחר.

אשמח ליעוץ בדחיפות

שלא יהיה לו קושי?

יש לו קושי כבר עכשיו. ואת -מתוסכלת, כועסת, ולוחצת.
את תשארי רק אמא- אוהבת , רגועה, מקבלת, מכילה.
כדאי שמישהו אחר ישב עם הילד שלך על שעורי בית. ובמיוחד על הקריאה.

estelle10171

New member
מישהו אחר?

אני ייודעת שאת צודקת ואני עובדת על עצמי אך חשוב לי להקנות לילדי הרגלי למידה כבר מהתחלה ואני לא רוצה לוותר בעניין מאד חשוב לי לדעת איך לעשות זאת בדרך אחרת ...

אצלנו שיפר את הקריאה פלאים בזכות

החלפת ספרים בספריה העירונית.
פעם בשבוע הולכים יחד לספריה, לוקחים 2 ספרים שהוא יכול להתחבר אליהם והופכים את זה למנהג.
קחי גם לעצמך ספר, כשהבן שלי רואה אותי קוראת הוא מייד תופס את שלו, שוכב לידי וקורא.

estelle1017

New member
ספרים

תודה על העצה, אשמח לדעת איזה ספרים מומלצים לתחילת קריאה?

ספרים

בכיתה א' הם לא סיימו את כל התנועות, כלומר קמץ פתח, חיריק, חולם מלא וחסר וכו'.. ולכן רצוי לקחת ספרים בהתייעצות עם הספרניות.
ספר דק שייש בו גם תמונות ואפילו את כל התנועות כך תוכלי גם לעזור לו ואף לקדם אותו בקריאה מבלי שירגיש בכך.
בהצלחה

yulilior

New member
אספר לך מה עובד אצלינו

הבן שלי גם בכיתה א וגם לו יד קשיי שפה וקשב.
הבן שלי אוהב לשחק באייפד ולכן קבענו שהוא יכול לשחק רק אחרי שמסיימים כל המשימות מבית ספר.
מבחינה לימודית הוא לא מתקשה אבל מאוד קשה לו להתרכז והוא מאוד מוסח.
אני יושבת איתו ומזכירה לו כל פעם שהוא מתפזר שאם הוא לא יתרכז לא ישאר לו זמן לשחק והוא מיד חוזר לעבודה.
בטוח יש לבן שלך משהו שהוא מאוד אוהב לעשות אז תנסי ליצור מזה מוטיבציה.

יש עוד משהו

יש אתר שנקרא גמבה, או אתר שנקרא אוניברכיתה.
שם אפשר להכנס לשטף קריאה ולבחור את הרמה של הילד ולהתאמן.

למעלה