שלוש אסטרטגיות של מוטיבציה:
היי כפיר. long time..
יש שלוש אסטרטגיות פשוטות להבנה ויישום שבעזרתן אפשר לעזור למוטיבציה ללכת בכיוון הרצוי:
א- [זה הדבר שעובד לי הכי טוב] שיטת הסלאמי. לקחת את המשימה שאתה צריך לעשות ולפרק לה את הצורה לחלקים קטנים, משימות קטנות.
מכאן, בכל רגע נתון תתמקד רק בחלק הקטן שאתה צריך לעשות באותו רגע. זה גם עוזר לך מוטיבציונית וגם מארגן ומייעל את הפעולות עצמן. ככה אני לומד למבחנים.
ב- דבר נוסף שעשוי לערער לך את המוטיבציה זה החשיבה על התוצאה השלילית של מה יקרה אם לא תעשה את מה שאתה צריך לעשות. לפעמים, כדי לעורר בעצמנו מוטיבציה אנחנו מדמיינים את התוצאה הזאת כמאיימת יותר ממה שהיא באמת.
א-ב-ל מה שקורה הרבה פעמים כתוצאה מכך זה ההפך ממוטיבציה. זה כל כך מאיים שהאדם מעדיף פשוט לא להתעסק בזה בכלל (זה לא בהכרח הגיוני אבל הרגש לפעמים עובד ככה). כשהאיום גדול מידיי הוא מעדיף להתנתק.. אז קח את זה יותר באיזי אם צריך (ייתכן שהתוצאה השלילית דווקא כן נותנת לך מוטיבציה. זה תלוי במידת האיום. תבדוק עם עצמך מה קורה אצלך ותווסת כך שהאיום יעורר מוטיבציה אבל לא יגרום לניתוק רגשי).
ג- מתי יש לך מוטיבציה בדרך כלל? כשאתה עושה דברים שאתה צריך לעשות? דברים שאתה רוצה לעשות? או דברים שאתה חייב לעשות?
תחליף בשיח הפנימי שלך את המילה- צריך/רוצה/חייב שבה אתה משתמש עכשיו במילה שבה אתה משתמש במקרים שיש לך מוטיבציה.
אני מקווה ששלושת האסטרטגיות האלה יעזרו לך. תצליח!