מוטיבציה התנעה והנעה

• פותח הנושא KFIRB
  • פורסם בתאריך

KFIRB

New member
מוטיבציה התנעה והנעה

איך מרימים את עצמנו ועושים את מה שצריך לעשות בזמן שצריך ולא אח"כ?

מאין מוצאים את המוטיבציה לפעול?

קראתי קצת את סוגי המוטיבציה ועדיין אני מחפש מנוע שיפעל לעצמי, כיצד ניתן למצוא אותו ללא מפגש NLP מסודר?

תתחיל לשאול את עצמך שאלות ....

קח דף ועט ותתחיל לענות על השאלות הבאות :
- מה נותנת לי היכולת לדחות דברים ? באיזה מקום פיסי או אולי מנטלי אני נמצא כאשר אני מתלונן שאני לא עושה מספיק עבור עצמי ושאין לי מוטיבציה?
מה כן אני מרוויח מחוסר המעש ומחוסר המוטיבציה הזו ? הרי אם לא היה רווח כלשהו או "כוונה חיובית" לחוסר המוטיבציה - לא היית שם ..
- אתה חייב להיות ביושרה עם עצמך ולפעמים להסתכל בזכוכית מגדלת על דברים שפחות נעים לנו להביט בהם .....כי הסיבה היחידה לחוסר מוטיבציה זה שעדיין לא מצאת רווח גדול יותר בעשייה מאשר בחוסר העשייה .
- עוד שאלות לענות עליהם : לאן אני רוצה להגיע ? מה אני רוצה להשיג ? אילו אפשרויות יפתחו בפניי כאשר אשיג את המטרות שלי ? מה אני לא רוצה שיקרה כאשר אשיג את מטרותיי?
לפעמים יש לנו בתת המודע דווקא חששות מהגשמת המטרות שלנו אז אנחנו מוצאים מיליון סיבות כדי לעכב את הגשמתם. גם כדי להצליח פתאום אתה צריך יכולת הכלה והתמודדות..
- לפעמים אנחנו דוחים דברים בגלל הפחד מכישלון ? מה הכי מרתיע אותך שיקרה לאחר שהגשמת את מטרותיך ? ....
- השאלות שכתבתי לעיל זו התחלה של חשיבה אחרת לגבי נושא של מוטיבציה על בסיס NLP.
במידה ותרצה לשתף יותר אשמח כך אוכל להיות יותר ספציפית.
זכור ! - ככל שתגדיל את הרווח בהגשמת המטרות שלך המוטיבציה שלך תעלה.....פשוט דמיין שאתה כבר שם ומה זה עושה לחייך (וזה לא משנה אם זו מטרה קטנה או גדולה).
בהצלחה !

ודבר נוסף ...

נסה לחשוב על מקרה בעבר אשר מצאת את עצמך פועל ללא ליאות ( לא ראית בעיניים) להגשמת מטרה מסויימת....
מה היה שם שגרם לזה לקרות ? נסה להיזכר כיצד הרגשת כאשר פעלת במוטיבציה מלאה להגשים את המטרה ? אילו פעולות עשית כדי לקדם את עצמך לקראת ...? נסה להיזכר בתחושת ההצלחה והסיפוק כאשר הגשמת את המטרה .... מה אמרת לעצמך כשזה קרה ?

KFIRB

New member
תודה רבה

אני אחזור עם תשובות לגבי שתי מטרות שאני דוחה שוב ושוב.

ommerl

New member
שלוש אסטרטגיות של מוטיבציה:

היי כפיר. long time..

יש שלוש אסטרטגיות פשוטות להבנה ויישום שבעזרתן אפשר לעזור למוטיבציה ללכת בכיוון הרצוי:

א- [זה הדבר שעובד לי הכי טוב] שיטת הסלאמי. לקחת את המשימה שאתה צריך לעשות ולפרק לה את הצורה לחלקים קטנים, משימות קטנות.
מכאן, בכל רגע נתון תתמקד רק בחלק הקטן שאתה צריך לעשות באותו רגע. זה גם עוזר לך מוטיבציונית וגם מארגן ומייעל את הפעולות עצמן. ככה אני לומד למבחנים.

ב- דבר נוסף שעשוי לערער לך את המוטיבציה זה החשיבה על התוצאה השלילית של מה יקרה אם לא תעשה את מה שאתה צריך לעשות. לפעמים, כדי לעורר בעצמנו מוטיבציה אנחנו מדמיינים את התוצאה הזאת כמאיימת יותר ממה שהיא באמת.

א-ב-ל מה שקורה הרבה פעמים כתוצאה מכך זה ההפך ממוטיבציה. זה כל כך מאיים שהאדם מעדיף פשוט לא להתעסק בזה בכלל (זה לא בהכרח הגיוני אבל הרגש לפעמים עובד ככה). כשהאיום גדול מידיי הוא מעדיף להתנתק.. אז קח את זה יותר באיזי אם צריך (ייתכן שהתוצאה השלילית דווקא כן נותנת לך מוטיבציה. זה תלוי במידת האיום. תבדוק עם עצמך מה קורה אצלך ותווסת כך שהאיום יעורר מוטיבציה אבל לא יגרום לניתוק רגשי).

ג- מתי יש לך מוטיבציה בדרך כלל? כשאתה עושה דברים שאתה צריך לעשות? דברים שאתה רוצה לעשות? או דברים שאתה חייב לעשות?

תחליף בשיח הפנימי שלך את המילה- צריך/רוצה/חייב שבה אתה משתמש עכשיו במילה שבה אתה משתמש במקרים שיש לך מוטיבציה.

אני מקווה ששלושת האסטרטגיות האלה יעזרו לך. תצליח!

למעלה