מוטוריקה

• פותח הנושא mabb1
  • פורסם בתאריך

mabb1

New member
מוטוריקה

האם יש סדר בהתפתחות מוטורית של תינוק? והאם הסדר חשוב? התינוק שלי בן חצי שנה מתיישב בכוחות עצמו (דרך עמידה על 6 ללא בעיות), הוא מגיע ממקום למקום על ידי כך שהוא זוחל 2 צעדים מתיישב שוב זוחל 2 צעדים ושוב מתיישב. וכו... האם הישיבה שבאה ביחד עם התחלת הזחילה לא תפגע בהתקדמות הזחילה?

sharoni101

New member
סוברים שיש חשיבות לסדר ההתפתחות

ואם ילד למשל עומד לפני שיושב או מדלג על שלבים בסדר ייתכן ויהיו לו הפרעות קשב כשיגדל או בעיות היפר אקטיביות. לא נראה לי שתהיה הפרעה להתקדמות זחילה אלא להיפך בד"כ הם זוחלים לאחור בהתחלה כי קל להם יותר מאשר לאמץ את הידיים ואח"כ יש חלק שמתיישבים וזוחלים קדימה כי הישיבה נותנת להם פוש ולהיפך, לא נראה משמעותי כפי שהסבירו לי

mabb1

New member
לא חשבתי על זה

כנראה שבאמת הישיבה מקדמת אותו קדימה

הישבה לא אמורה להפריע לזחילה

כי בישיבה הוא לא מתקדם לשום מקום ובזחילה כן. כל עוד זו ההתפתחות הטבעית שלו והוא עושה את התנועה "נכון", אין לך מה להתערב לפי דעתי.

אביטלתל

New member
יש חשיבות מסויימת לסדר

למשל - ישיבה אמורה להגיע ממצב של עמידת שש ולא ע"י משיכת הגוף קדימה לישיבה באמצעות הידיים (כמו למשל שעושים לפעמים תינוקות בעגלה) אני לא חושבת שיש קשר בין הישיבה והשחילה לפי המ שאת מתארת איילה למשל לא זחלה גחון רק בגיל מאוחר הרבה יותר היא עשתה תנועות דומות לזחילת גחון אבל בגיל שבו זה מצופה היא לא זחלה כך

יש חשיבות לסדר שלבי ההתפתחות

כל שלב מכין את הגוף לשלב הבא אחריו. ולעינייננו: הזחילה על שש וההתישבות מגיעות פחות או יותר במקביל ולכן אני לא רואה בעיה בתיאור שנתת.

למעלה