מוטוריקה עדינה

טלילה3

New member
מוטוריקה עדינה

הגננת של בני העירה לי שלבני יש בעיה במוטוריקה עדינה אינו מצייר (מקשקש בלבד, לא עושה עיגולים), מתקשה בהשחלות, גוזר בצורה גסה, וכולי.. מה אפשר לעשות כעת? איך לעבוד עימו בבית? לפנות למרכז טיפולי כלשהו? אודה להסברים. הוא בן 3 וחודשיים.

שושאני

New member
מוטוריקה עדינה

לטלילה שלום רצוי מאד להפנות את הילד לאיבחון במרכזים להתפתחות הילד או לאיבחון של ריפוי בעיסוק ויפה שעה אחת קודם.אפשר להתחיל לטפל בילד כה צעיר כשאנחנו מאמינים שדווקא ההתערבות המוקדמת בגיל הרך לילד עם קשיים במוטוריקה עדינה, עשויה לשפר את תפקודו בתחומי משחק ובתחומי למידה בגיל בית ספר.בעתיד. אז ידרש כבר מיומנות טובה ויכולת לבצע מטלות של מוטוריקה עדינה ושליטה באחיזת עיפרון ובמספרים. לצורך כתיבה.ולמידה.ואז מצפים ממנו לבצע מטלות אלו בדיקנות ובמהירות .זה יהיה מאוחר להתחיל טיפול בו בגיל 6 .חשוב מאד האיבחון והטיפול בהקדם. ניתן לאחר האיבחון גם לעבוד איתו בבית ולהעשיר את ההתנסויות והפעילוות שלו. ראי מידע על כך בדף מספר 2. בפורום זה. בהצלחה.

fez1

New member
דף מס' 2:

בעמוד אליו נכנסת בפורום - ישנה שורה אפורה (מעל הכתומה) בה מצויין "דפים פעילים" ומספרם. בדף מס' 2 נמצא השרשור המתאים . בהצלחה !

rama69

New member
טלילה שלום,

אני גננת לגילאים 3 - 5, ואני שמחה לבשר לך כי ילד בגיל שלוש ושלושה חודשים עדיין מתקשה לצייר ציור כרצון הגננת שלו, בגיל הזה הוא עדיין צריך לשרבט, אנחנו המבוגרים יכולים לכוון אותו לעזור לו להתחיל לצייר עיגול בדרכים שונות אבל זה לאט אומר שהוא צריך לעשוךת זאת מעצמו. אני מציעה לך לחכות עוד קצת, הכיני לו פינה נעימה בחדרו או בפינה בבית שבה יש לו שולחן לגובה שלו, והניחי לו צבעים, דפים, מספריים, תני לו הזדמנות להתפתח, הוא זקוק לגירויים לפני שיש תוצאות, מקווה שעזרתי במעט, אתי

טלילה3

New member
תודה

במקרה חשבתי על זה, הכנתי קופסא גדולה מאד ושמתי שם דפים בריסטולים צבעים מספרים דבק חוברות צבעוניות ומדבקות (יש רעיון מה עוד להוסיף?)ושמתי בפינה, ואני רואה שהוא מתלהב לגשת לשם מיוזמתו ורוב הזמן מדביק עם הדבק או מדביק מדבקות ובעיקר גוזר ומתאר לי מה הוא גזר... מצייר לא הרבה (שמתי לו כל מיני צבעים :עפרונות, צבעים רגילים, טושים, צבעי פנדה). הכנתי את הקופסא רק לפני כמה ימים והוא מתמיד לגשת אליה ולפעול... נקווה שזו הדרך. וכעת אני רואה את הודעתך, אז נראה מה בהמשך. תודה. איך לכוון אותו להתחיל לצייר עיגול לפחות?

טלילה3

New member
אינני מוצאת,

את יכולה להביא קישור? או לבדוק לפחות באיזה תאריך? תודה...

למעלה