מוטוקרוסים..

• פותח הנושא x0d
  • פורסם בתאריך

x0d

New member
מוטוקרוסים..

שלום חבר´ה, לבקשת השלטונות אני מעביר לכאן את השאלה שלי מפורום אופנועים. והיא הולכת ככה: אני מעוניין לקנות משהו זול לרכב עליו בשטח בלבד (ביחד עם חבר), ומוטוקרוס נדמה כמו בחירה טבעית - אין את הוצאות הרישוי, האחזקה פשוטה וקלה (אף אם תכופה), הביצועים בשמיים והמחיר נמוך. אני דיי כבד (1.88, 105 ק"ג), כך שהעדר המומנט ב125 קצת מרתיע אותי (לא רכבתי על מוטוקרוסים בעבר, זו הנחה יותר מאמירה מלומדת). אז חשבתי על 250. התקציב עומד בערך על 15K, האם אפשר להשיג מוטוקרוס סביר בסכום הזה? לאיזו שנה לצפות, ובכלל - איך עושים הערכת שווי? לא מצאתי מחירון בשום מקום.. הרכיבה היא לא במסלול (אולי יום אחד, מי יודע ) אלא יותר אנדורו ושבילים מהירים, אני יודע שמוטוקרוס ממש לא אידיאלי לזה - אבל כשהאלטרנטיבה היא DR350 חבוט.. ד"א - לא שזה משנה הרבה, אבל נראה לי שהם מאוד סחירים - למקרה שאני רוצה להתקדם לאחד חדש יותר. האם אני צודק? אין לי נסיון קודם משמעותי ברכיבה (כמה סיבובים כאן, כמה שם), אבל אני מתאר לעצמי שלהתחיל בשטח זה אידיאלי. אני יודע ש250 יכול להיות מעט מוגזם בשביל ההתחלה, אבל האם יש ברירה אחרת? אז איזה מוטוקרוס אפשר להשיג ב15K (פלוס מינוס 2K), על איזה כדאי בכלל לחשוב (YZ, CR, וכו´), ומה צריך לקחת בחשבון לפני שאני נכנס להרפתקאה הנוכחית?

דעתי האישית...

קודם כל להפריח מספר עובדות שגויות שניתנו לך בפורום האופנועים: 1.כלי 250 דו פעימתי הוא כלי חזק מאד, אין מצב שתרגיש נחיתות כוח גם עם משקלך אתה. אני אישית גבוה ממך בסנטימטר ושוקל אמנם פחות ממך אך לא בפער היסטרי - והאמן לי שבנתונים שלנו אם אתה שפוי - 250 דו"פ יספק את צרכי האדרנלין שלך בשלבים המתקדמים יותר שלך כרוכב. היום - זה חזק מדי עבורך חד משמעית. אתה תפחד ממנו, הוא יקשה עליך, הוא לא יתאים לך ולצרכיך. 2.באנדורו בהגדרה יש צורך בפחות כוח וכלים עתירי כוח הם לעיתים מזונות בעוכרך במסלול אנדורו שכן הם נוטים לפרפר גלגל ולהחליק אותך מעודף כוח שהינו מיותר במצבי עבירות קשים. 3.לומר שלאנדורו צריך דו"פ עם 300 סמ"ק ומעלה זה לשלוח אותך ישר לגיהנום. 4.אני כלל לא בטוח שמה שאתה התכוונת באמרך "אנדורו" הוא אכן אנדורו, אני מניח שכוונתך כחסר נסיון של ממש בשטח היתה לרכיבת שבילים בשטח פתוח, תקן אותי אם אני טועה - אבל הרי לא התכוונת לכניסה בשלב זה למסלולי אנדורו טכניים עתירי סלעים ומדרגות אבן בדרגות עבירות מורכבות? אם אכן כך - הרי שלא ממש מדובר באנדורו, ואם אכן כך - הרי שהאפשרויות מבחינתך גדלות. (אופנוע מוטוקרוס טהור ככלי ראשון מתוך מטרה להכנס עימו למסלולי אנדורו זו הטעות הגדולה ביותר שאתה יכול לעשות לעצמך) 5.אין דבר כזה מחירון רשמי בארץ לאופנועי מוטוקרוס. יש מחירי שוק. וקח גם בחשבון שמוטוקרוס משמעותו - רכיבה על כלי מוברח, ללא רישוי, עם סכנת החרמה של משטרה (וזה בהחלט קורה), ללא ביטוח, וללא כיסוי כלשהו במקרה תאונה. אני הייתי ממליץ לך... (בהנחה שאתה לא מוגבל רשיון) הונדה XR600 משנתון סביר. יתכן ותאלץ להוסיף עוד כמה ג´ובות אבל לא היסטרי. שים כידון גבוה. וצא לדרך. לכלי הזה יש מספיק כוח בשבילך. הוא מאד יתאים לך לתקציב ולצעדים ראשונים. ואגב, אמרת לרכב עם חבר... אני מניח שלא הכוונה להרכיב חבר בשטח - כי זו לא רכיבת שטח. אתה גם מוזמן להכנס למדור מאמרים שמופיע כאן בפורום בסרגל העליון - ושם הכנס להדרכת רכיבה... מה שיעשה לך את החיים יותר קלים ויותר נכונים בתחילת הדרך בשטח. אל תחשוב על שתי פעימות להתחלה, שכח ממוטוקרוס, ובנתונים שלך - XR הוא הבחירה הסבירה ביותר עבורך להתחלה. בהצלחה.

enigo

New member
לגובה שלך ולרכיבות שבילים...

הייתי ממליץ על TT, אפשר להשיג כלים סבירים מאוד במחיר הזה, אמינים, מרווחים הרבה יותר מה XR הצפוף ומספיק כח גם לרוכבים יותר מתקדמים.

x0d

New member
אז כאן הבעיה,

אמנם אני מוגבל תקציב, אבל בשביל משהו עם מומנט ודחף כמו של XR600 הייתי משעבד חלקים נרחבים מהמשפחה שלי (אולי לא, אבל פונה לפשע בהחלט). הבעיה היא שאני אכן מוגבל רשיון. ותקציב. אני מודע לבעיית החוקיות. צדקת גם לגבי אופי הרכיבה, מדובר בטיולים בשבילי הגולן והגליל. לרכב שניים על אופנוע אחד?! חס וחלילה, רק טיול בחברת דו"ג-ים אחרים.. אני יודע שזה רעיון רע, רע מאוד - אבל, איך ננסח את זה -האם בעיית הגבלת הרשיון לא נפתרת בשטח? ואם הברירה היא בין כלי מוברח בלי רשיונות, או כלי חוקי בלי רשיון של הרוכב - ובשני המקרים צריך לנוס על נפשך, האם באמת זה משנה על מה אני רוכב... אם ניקח את הXR בתור אמת המידה - איפה הוא עומד מבחינת כוח לעומת דו"פ 250? תודה על התשובה

אז ככה...

1.אם אתה מוגבל רשיון - אפשר לחשוב על KTM400SC שנת 96\97, לדעתי ניתן להכניס כזה בעשרים. 2.אל תתעקש על משהו לא חוקי. 3.השוואת הכוח בין XR לדו"פ איננה עומדת רק כל ההספק, לדעתי הם לא שונים בהרבה בהספק, העניין הוא בצורה שההספק הזה מתקבל משני המנועים, וההבדל גדול... הדו"פ מתפרץ, אגרסיבי, אלים, יותר נקודתי באספקת הכוח, פחות לינארי, עולה בטורים מהר מאד, נולד לתאוצות. הוא הופך את הרכיבה שלך לאגרסיבית, ולא שזה רע - זה לא מה שנכון להתחלה לדעתי האישית! תוסיף לזה את הבדל המשקל ה - ע - נ - ק בין ה-XR (להלן המיכלית\המשאית) לבין הצווחן - ואלו שני הפכים של ממש! ותראה, אני מבטא כאן את דעתי האישית בלבד! זה לא מדע מדוייק, בהחלט יכול להיות שיש אחרים שיאמרו אחרת, פעם שמעתי מישהו מבין שאמר לי - התחלה - ישר על CR250, שיאכל חצץ ויחטוף כמה סטירות מהכלי, אבל מהר מאד ילמד מה ואיך... ומהיום הראשון בשטח יתרגל לדבר האמיתי. גם זו גישה, לא שלי.

תומר ג

New member
רציתי להוסיף

אני רוכב כבר שנתיים על ktm 400 sc ואני רואה את עצמי כרוכב די טוב ואני יכול לומר לך שלמרות כל הנסיון שלי יחסית וכושר גופני לא רע נסיעה על cr בשבילים היא ממש סיוט, אתה יורד ממנו גמור, המיתלים שלו פשוט לא בנויים לזה ואתה תמצא את עצמך נלחם איתו כל הרכיבה, ובאנו להנות לא? בנוסף האופנוע עצמו לא בנוי לזה ואם תרכב עם חברים בעלי אופנועים שבנויים לשבילים ( ktm, wr, ואפילו dr )אתה תרגיש בחיסרון של ה cr.

לא יודע אם מוטוקרוס

לא נראה לי שיש הרבה מה לחפש עם מוטוקרוס מחוץ למסלול אבל איזה 200 או 250 אי אקס סי כמו החבר שלך שאמר קח את זה אתה לא נשמע לי בחור חלש תקנה הרבה משחה אנטיביוטית ויאללה תן בגז מספיק עם ההשתפנויות חליק עדינות עד שתחליט תזדקן תערבב קצת שמן סינטטי בדלק ויאללה קיק גז ראשון שני יבבות אגזוז שום איקסאר או דיארזיבי לא יעשו לך בביצים מה שעושה איזה דו פעימתי אבל תתכונן לחטוף מכות ממנו כי הוא יותר חזק ממך והוא ילמד אותך בדרך הקשה. ואם אתה ערוך לזה נפשית וגם ביטוחית אז יאללה תן גז ובוא לרכב

BARRICHELLO

New member
דעה אישית

מוטוקרוסים אינם אמינים ובטח שאינם מתאימים לשום דבר פרט למוטוקרוס, לכן:1. ק.ט.מ 300 94-95 2. הונדה XR 600 ללא רשיונות

x0d

New member
בקיצור,

חוקי העניין הזה לא יהיה בכל מקרה - למי יש כסף לביטוח חובה בכלל, וטסט, וכו´ - אז כדאי ללכת עד הסוף ולקנות XR600 ולרכב עליו בלי רשיונות בכלל מאשר להתעסק עם מוטוקרוסים. עצוב, אבל זו המציאות?

choochee

New member
אל תבכה יש פתרון !

תקנה DR 350 במצב טוב בלי לשלם יותר מדי. לא חסרים כאלו עם תוספות ושיפורים ולסוג הרכיבה שציינת תגלה שמדובר בתפלץ שאוכל יופי שבילים, קצת קפיצות, עליות סבירות ועוד. אתה רוכב מתחיל , שרוצה לטייל , ובטח עדיין לא מנוסה ובעל כושר גופני מתאים אז מה אתה מקשיב להשוואות בין כלים מתקדמים כשביכולך לקנות כלי סבבי, חוקי, מתאים לרשיונך ? תאמין לי - מנסיון - התחלתי בשטח על האסקי 250 מפלצתי שהיה כיף אבל רמה או ארכיבה של מעל 30 דקות אל הוצאתי ממנו. דוקא על XT 500 רכשתי נסיון רב בשבילים , חולות , עליות מסריחות ועוד. היום על ה-XR רכיבה בשטח יכולה להיות 100-110 קמ"ש מחויכים ואני עדיין א תופס מעצמי רוכב גדול אלא רוכב מנוסה קלות ותאמין לי - תתחיל בקטן ותגיע לגדולה מאשר תתחיל בגדול ותגיע למיון לשמוע שוב "הנה עוד משוגע של אופנועים"

למעלה