מוח

מוח

מה אתם חושבים על השתלת מוח? לא להשתיל את כל המוח, אלא לדוגמא אם יש לי בעיה עם השרירים, אז להשתיל רק את החלק הספצפי הזה. אפשרי? רצוי?

Snir2121

New member
בוא נקרא לזה השתלת נוירונים

השתלות של נוירונים מתפקדים, הם נושא חם בננוטכנולוגיה. מתנצל מראש - אין לי זמן לפרט, אבל קיימים פיתוחים אשר מטרתם היא לאפשר השתלה של נוירונים, כאשר המטרה היא בראש ובראשונה שיקום של נפגעי חוט השדרה (נכון להיום - מדובר בשיתוק לנצח). כלומר, לגבי "האם זה אפשרי" - התשובה היא קרוב לוודאי שכן, תוך 5-10 שנים. האם זה רצוי? בגדול מה שאני מבין מההודעה שלך זה שאתה מדבר על טיפול בבעיות שנובעות מתפקוד לקוי של נוירונים, והשיקום/החלפה שלהם אינו שווה ערך כלל וכלל להשתלת מוח... מה גם שהנ"ל יתבצעו במימדים קטנים הרבה יותר. אותם הטיפולים הם רצויים בהחלט. השתלת מוח - זה כבר נושא אחר לגמרי (פילוסופי בעיקר
), לפי איך שאני רואה את זה.

yaakii

New member
מוזר שלייצור רובוטים בעלי אינטלגנציה אנושית

אתה לא מתייחס כעניין פלוסופי...

Snir2121

New member
"רובוט", "אינטיליגנציה" ו"אנושי"

מבחינתי, כמובן, הם שלושה מושגים מפוצצים, שלא בהכרח קשורים זה בזה. את אחד מהם אנחנו בכלל לא יודעים להסביר (וגם את השאר בקושי). בהנחה שהתכוונת לבינה מלאכותית - זה בהחלט נושא לדיון פילוסופי-מדעי (ע"ע בעיית הגוף והנפש, נושא לדוגמא שמתקשר), אבל אני מעדיף להתעמק הרבה יותר במדע שמאחורי כל העניין הזה.

למעלה