מוחרם מצעד הגאווה 2016

Uri04

New member
לא להחרים, להחרים זה ילדותי. כן לשנות את אופי המצעד

או לקיים מצעד אלטרנטיבי שיצעד אל מעון ראש הממשלה, יידפק על דלתו ויתבע זכויות.

aשרון

New member
ועוד מילים חכמות מאת נתנאל אזולאי...

גם אם לא נגיע לעמק השווה, וגם אם אף אחד לא יסכים זה עם זו, בסופו של דבר לכולם יש מטרה אחת והיא טובת הקהילה וזכויותיה. אף אחד לא טועה יותר מהשני ואף אחד לא צודק יותר מהאחר, לכולם יש כעס לגיטימי והמקום שלו ברור מאד: אנחנו רוצים שיפסיקו לחרבן עלינו ויתנו לנו את מה שמגיע לנו.

אם מצעד הגאווה יהפוך השנה לאירוע בעל אופי שונה, הפגנתי, פוליטי ואמיץ יותר משנותיו הקודמות, זה יהיה הישג כביר. אולי לא נקבל זכויות מהממשלה בין רגע, אבל לפחות נוכל לעמוד ישרים מול עצמנו ומול מי שמגיע למצעד ולהודות בכך שאין לנו במה להתגאות, בטח לא בשנה הקשה שידעה הקהילה שלנו. בשביל שזה יקרה אנחנו צריכים לדרוש את זה, בכל דרך.

ותכלס, אין נראות חשובה וגדולה יותר מזו שהייתה היום ברשת. בעיקר לאלה שבארון.

אני מביא את המילים האלו כי אני מסכים איתן.

mountain0goat

New member
התיירים הולכים לאכול אותה אם החרם הזה אכן יצא לפועל

אני לא יודע אם יהיו מספיק אנשים שירצו להחרים כי זה בכל זאת סמל אבל אני רק בעד לעשות קצת מהומה עלהמצב.

דעתי

האחראים העיקריים לאופי של המצעד כתהלוכת יח״צ למסיבות הם מפיקי המסיבות, להם היתה הזכות להרים משאיות לאורך השנים. ההפיכה של ההומואים המקומיים ל״אטרקציה לתיירים״ היתה באחריותם, והופיעה על פוסטרים ואיוונטים. שזה בסדר גמור וזכותם, המצעדים פה תמיד כיפיים. אבל השנה, כשיש נושא שנוי במחלוקת, ראוי לומר ״השנה נקדיש את המשאיות לנושאים שבמהות״, במקום לאיים להחרים אותו.

מצעד הגאווה זו ההפגנה הכי גדולה בישראל שמתרחשת מדי שנה. מדינת ישראל החליטה להקדיש 11 מליון שקל שיהפכו את ההפגנה הזו לגדולה עוד יותר. למה צריך לבוא בטענות? בעלי הליינים, צריכים לקחת את הקידום הזה שהם מקבלים, ולהפוך את זה להפגנת הכוח הגדולה ביותר שנראתה בהיסטוריה של המדינה הזאת

aשרון

New member
התקבלה החלטה רצינית...

הערב (יום ראשון 17.4) התכנסו חברי וחברות הקהילה, פעילים חברתיים בה, עסקנים וראשי האגודה. ובשיחה הוחלט שלאור פעולת הממשלה והשימוש הציני שהיא עושה על גב הקהילה הגאה צריך לנצל את הבמה שניתנת לנו בחודש הגאווה לצורך פעולות מחאה ושהמצעד השנה, כן המצעד בת"א, יהפוך למחאתי.

עדיין לא גובשו כל הפרטים על איך זה יתבצע, אך לפחות נפלה ההחלטה לא לעבור בשקט על יחס הממשלה כלפי הקהילה, ולצאת במחאה על השימוש בנו כמקור הכנסה בו בזמן שרומסים את זכויותינו.

Atrios

New member
חטא הגאווה

נכון שחוטאת המדינה בסכום ההשקעה בתיירות לעומת ההשקעה בקהילה אבל חטא ההיברידיות של הקהילה בנושא זה גדול גם הוא. חשבתם אולי על הכסף שהתיירות הגאה מביאה לעסקים בתא וביניהם לחברי הקהילה. כמות המסיבות והכסף שמגיע מכספי התיירים הגאים בשבוע הגאווה (ממזמן זה לא רק מצעד) למסיבות, בתי מלון מסעדות, אני מניח לא מבוטל. למה במקום להיות נזקקים שלדעתי מנצלים את הבמה למטרות פוליטיות למה לא לנצל את הפרסום ולחשוב איך לעשות כסף למען הקהילה. למשל הייתי מצפה למעשר מליין המסיבות בשבוע הזה. למה לא להקים דוכנים, להריץ משאיות בתשלום לתיירים במצעד, וכו. נותנים לנו חכה אל תבקשו דג.

aשרון

New member
מה חשוב יותר: תיירות או החיים שלנו כאן?

תיירות זה לא דבר רע, אך קודם כל תדאג לאנשים שחיים פה.
העניין הוא שצריך לקחת סדרי גודל של תקציב כזה (כן, 11 מיליון שקל) ולנתב אותם למקומות כמו חינוך גאה, עמותות גאות, מקלטים לטרנסים וכו׳. כלומר, למקומות שהקהילה שלך תרוויח מזה. במקום זה החליטו לנתב את הכספים למדינות זרות להסביר להן כמה לך טוב כאן, במקום להתמודד איתך ולהיטיב איתך.

אתמול משרד התיירות הודיע כי בכוונתו לבטל את התקציבים שהקצה למצעד הגאווה בתל אביב השנה, משום ש"נודע להם כי המצעד מתכוון לקבל אופי מחאתי והפגנתי". זה חשף את סדרי העדיפויות בממשלה. אנחנו מבקשים שיוויון תקציבים ומה עושים?, משווים את שניהם לאפס. זה מה שהממשלה מעריכה אותך בו, אפס אחד גדול אלא אם כן אתה גורף תיירים לישראל. לממשלה לא אכפת ממך אכפת לה מכסף שאתה מכניס לכיס שלה.

Atrios

New member
מדינה קטנה וקבוצות מיעוט רבות בה

כן רצו להשקיע בתיירות ולקדם עסקים, אין בזה שום רע. אני רק רואה צרות עין ונהנתנות של הקהילה

Uri04

New member
דווקא נראה שנהנתנות היא מה שמשרד התיירות חושב על הקהילה

ואיזה מסר זה מעביר?

"הבאנו לכם כמה תיירים מחו"ל, עכשיו סתמו ת'פה ולכו למשאיות/סאונות שלכם. זכויות אתם רוצים? חחחח למה? חשבנו שכל מה שמעניין אתכם זה רק ישבנים וגופות מלוטשים".

Atrios

New member
אכן זה מה שמעניין

ותוסיף לזה פופוליזם זול להתנגח בממשלה על חשבון הקהילה. כל שאני קורא זה על חוצפתה של המדינה שהיא מנסה לעזור לעסקים ולתיירות בארץ. הרבה מיעוטים היו חולמים על הזדמנות כזאת ויש 2 מיעוטים שבכירי הקהילה פוגעים בהם, העסקים הקטנים וחברי הקהילה הנזקקים. חיי התרבות של הקהילה הם ראוותנים ובזבזניים רוצה לראות קטל שפוי אחד שקורא לחברי הקהילה לתרום כמו שעושים למשל בקהילות החרדיות עוזרים אחד לשני. די עם הבולשיט שהמדינה צריכה לתקצב יותר. מדינה קטנה, משאבים קטנים, אוייבים רבים. הידעתם שכל חייל למעשה ממומן על ידי ההורים שלו. ילדים ממומנים בצהרוניות על ידי ההורים שלהם. תרופות מצילות חיים לא בסל. וכו. די לטפשות.

Uri04

New member
מה? אלוהים, על מה אתה מדבר?

אתה מודע לכל הצעות החוק המאוד סבירות (במדינות מתוקנות) שיורטו על ידי הממשלה רק כדיי לא לפגוע ב"שותפים הטבעיים" שלהם?
אתה מודע לתקציבים לחינוך להט"בי ולארגונים להט"בים שנתקעים ולא מגיעים לאן שהם צריכים להגיע הכי מכל - הפריפריה?
אתה מודע לכך שהממשלה מתעלמת מסוגיות כמו זנות נוער ואלימות כלפי טרנג'נדריות כאילו זה משהו זניח שצריך לטאטא מתחת לשטיח?
ולא הגעתי בכלל לסוגיות כמו נישואים אזרחיים, שוויון בפונדקאות (מבוקרת) ואימוץ?
צר לי שלדעתך אלה נושאים זניחים כי "אנחנו מדינה קטנה מלאת אויבים" ומצביע על כך שחיילים ממומנים על ידי ההורים שלהם כאשר תקציב הביטחון פה הוא אסטרונומי והרבה מהכסף המופנה לביטחון הולך על שטויות (לשכות מפוארות לבכירים, פנסיות מטורפות לקצינים שפרשו ואפילו לא מלאו להם 50 וכו').

ההתייחסות שלך לעסקים הקטנים שיפגעו לא קשורה לכלום. 11 המיליון שקלים לא היו אמורים להיות מושקעים בעסקים הקטנים (ולמה באמת? שאל את חבריך ממשרד התיירות), אלא במטוס צבוע. כרזת פרסומת רהבתנית ומיותרת שלא היתה מוסיפה יותר מדיי לכמות התיירים שמגיעה לכאן מלכתחילה.

אתה מעלה בעיות שקיימות פה בכל כך הרבה תחומים ומאשים את הקהילה שצריכה לדעתך להסתפק במועט ולסתום כי החיים שלה.. מה? דבש? לא מגיעות לקהילה זכויות בסיסיות שבכל מדינה מתוקנת כל אחד ואחת מקבלים? איפה אתה חי? אתה מדבר כמו ביבי, בחייאת.

Atrios

New member
לכל מיעוט מגיע את הזכות לחיות בכבוד

לקשישים שלא יצטרכו לבחור בין תרופות לאוכל משכורת ראוייה למורים משכורת ראוייה ותקנים לרופאים/רופאות ואחים/אחיות שירותי בריאות לעובדים זרים הדרך להשיג זכויות לקהילה היא להתאחד וללמוד מהחרדים כיצד להיות כח אלקטורלי (לצערי זה לא יקרה כי רוב חברי הקהילה לא חושבים שנישואין והבאת ילדים זה חשוב יותר מדברים בוערים אחרים במדינה) דרך נוספת להתאחד היא להיות גוף בלתי תלוי עם ממון שנעזר בתכונות הנלוות המדהימות שיש בקהילה. יצירתיות וחוש מפותח לאהבת החיים. מין הראוי שיחולקו עלונים בתא בשבוע המצעד שבו יוסבר בשלל שפות מה מצבם האמיתי של קהילת הגייז במדינה מבחינת זכויות בסיסיות.

aשרון

New member
משרד התיירות משעה תקציב העתק להבאת תיירות גאה לארץ..

ארגוני הקהילה הגאה, בראשות האגודה למען הלהט"ב, פרסמו אתמול הודעה בה נכתב בין היתר:
"הממשלה מתכוונת לנצל את ההפגנה שלנו כדי להראות לעולם כמה היא סובלנית כלפי להט"ב. יש לנו אחריות משותפת כלפי חברות וחברי הקהילה שלנו לקדם אותם ולדאוג להם. בשל הקולות שעולים מהשטח, הפער המגוחך שבין מטוס צבוע לבין התעלמות מדרישת הקהילה לחקיקה ותקציבים מקומם". בארגוני הגאווה איימו בין היתר לבטל את מצעד הגאווה בתל אביב, או כאמור להפוך את האירוע למפגן מחאה נגד הממשלה.

אימרי קלמן וחן אריאלי, יושבי ראש האגודה למען הלהט"ב מסרו בתגובה ל-ynet: "זה הזמן לזכור היטב - ההחלטה להעביר את התקציב לא נעשתה יחד עם הקהילה, והתקציב לא יועד עבור הקהילה אלא עבור קידום התיירים הגאים. השעיית התקציב ממשיכה את הקו הזה, משל הייתה הקהילה כלי שרת במשחק של משרד התיירות. התקציב יועבר אם נרקוד לצלילי החליל, וכאשר אנו דורשות תשלום עבור ההשתתפות בריקוד, התקציב מבוטל.

"לא ראוי ששרים יאיימו על אזרחי המדינה, משלמי המיסים, המשרתים בצבא, בהשעיית תקציבים, אשר מקורם כספי ציבור. הקהילה ממשיכה בדרישותיה לשוויון זכויות והתיירים ימשיכו לבקר בעיר תל אביב, בדיוק כפי שהגיעו בשנים האחרונות, ללא מטוסים צבועים וללא תקציבי קמפיין מנופחים. הקהילה תמשיך לדון כיצד תרצה להעביר את המסרים הראויים בעיניה באירועי הגאווה. כעת כשהתפנו 11 מיליון שקלים - יש להעבירם לטובת הקהילה הגאה ולא לצביעת מטוסים".

הכתבה המלאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4793294,00.html

mountain0goat

New member
סוג של ניצחון

ברור שעדיף שהכסף היה מגיע אל הקהילה אבל לפחות במצב הנוכחי העמדנו את הממשלה במקום לגבי על מי הם יכולים לגזור קופון.

aשרון

New member
נכון מאוד, אבל זו רק ההתחלה...

אני מקווה שהמצעד בת"א יהיה מחאתי עד הסוף ותצא ממנו אמירה ודרישה ברורה לשיוויון זכויות מלא. ואני מקווה שזה לא יעצור שם עד שיתייחסו אלינו בכבוד וברצינות.

ספרנו1

New member
כן|

Atrios

New member
נצחון של טפשים

עצוב לי, הפופוליזם הזול ואף מילה על מאות השקלים שמוצאים על מסיבות נהנתני תא

"הקהילה" וראשיה מזמן שכחו

או מעולם לא ידענו מה זה להסתובב בגנים, לפחד מהמשטרה, להיות קורבן של חבורת הומופובים.

למעלה