מוחה בחריפות

Master Answer

New member
מוחה בחריפות

"אם הכרעת העם היא להעלות לשלטון את הליכוד- איני מוכן לכבד אותה" מדוע לא נותנים אפשרות להגיב ישירות על כל מאמר שנכתב באתר הליכוד? מדוע עושים באתר הליכוד דמגוגיה כל כך זולה ומכלילים את דברין של בן אהרון על כלל השמאל. מיותר לציין שדעתו של בן אהרון הינה דעת מיעוט בקרב השמאל והיא בכלל נגועה בפאשיזם וראויה לגינוי מלא. אני יכול לאמר ללא שום סייג שגם אם העם יבחר את אפי איתם או את פלמ"ח זאבי לראשות הממשלה ההחלטה תהיה לגיטימית ומקובלת בעיני. לא שמישהו זקוק את אישורי בעניין זה. גם אם העם יחליט על טרנספר ההחלטה תהיה לגיטימית. גם החלטת העם בנוגע למבצע "חומת מגן" לגיטימיות בעיני. אמנם שרון הוא זה שהחליט על קיום המבצע אבל הוא לא היה עושה זאת ללא תמיכה של העם במהלכים מסוג זה או כפי שאמר צ´ה גווארה: "אף מהפכה לא תוכל להתקיים אם היא לא זוכה לתמיכת ההמונים". ניתן להבין ע"י כך את הירצחו של רבין. באותם ימים מהלכיו היו כנגד רצונו של העם. ההתנגדות העזה כתוצאה מכך הובילה בסופו של דבר להירצחו. רבין היה מדינאי גדול אבל הוא לא היה פוליטיקאי מספיק בשביל להבין את העקרון הזה.

Master Answer

New member
ע"פ עקרו זה

ראש ממשלה שיטיל מיסים נוספים כורת בסופו של דבר את העץ עליו הוא יושב.

ידידי היקר, אתה טועה

אין כאן שום הכללה. העובדה הפשוטה היא שבניגוד אליך, רב אנשי השמאל אכן מעולם לא השלימו עם העובדה שאיבדו את השלטון. זה התחיל עם בן אהרון, והמשיך עם הדה-לגיטימציה החריפה שנעשתה לנתניהו, בסגנון "הרצחת וגם ירשת וכו´". מאז ומעולם הימין נתפס ע"י השמאל כ"לא ראוי" לנהל את המדינה. יש שמכריזים זאת בקול, כמו בן אהרון, ויש שפשוט נוהגים לפי השקפה זו.

Master Answer

New member
אם זהו השמאל

אני לא ראוי להכלל על יושביו (למרות שאינני מאמין בכך). בכלל אני לא נוטה להגדיר את עצמי היות ויש לי ויכוחים אידאולוגיים קשים עם מחנה השמאל. אני אולי יפתיע אותך קצת אבל מבחינהה פוליטית המנהיג הכי מוערך עלי הוא בנימין נתניהו שאני חושב שמיצג את רחשי העם בצורה מצוינת ולכן זה כלל לא מפתיע אותי שהוא זוכה לפופולריות כה רבה. מבחינת חזון אני רחוק ממה שהוא מיצג שנות אור אך אם הייתי פוליטיקאי הייתי נוקט באותה גישה. אני מוכן להרחיב לך בעניין הזה ולנהל דיון ענייני אבל תצטרך להבטיח לי שלא תהיה פוליטיקאי כי זה לא המקום ואני לא האדם לכך.

למעלה