מוזר...

nadav4x4

New member
מוזר...

מוזר מאוד... יש לי מעביר הילוכים שימנו אליביו(וגם שיפטרים)-8 הילוכים, ומשהו מאוד מוזר קורה- למרות שההילוכים עוברים חלק ושקטים, בשתי הקסטות הגדולות ההילוכים לא עוברים חלק(רוצים "לרדת" לכיוון הקסטות הקטנות), למישהו יש הסבר? אני רוצה לציין שהאופניים בני חצי שנה בלבד.

SivanILoveU

New member
היו לי בעיות דומות

קודם כל תוודא שהמערכת נקייה ומשומנת אחר כך תכוון הילוכים ותבדוק שהאוזן לא עקומה אם זה לא עוזר יכול להיות שהבעיה בכבל\קסטה (ואולי אפילו במעביר\שיפטר) בהצלחה

nadav4x4

New member
שמתי לב שהמעביר-

לא נמצא במקביל ל"קו" של הקסטות(פונה החוצה,וגם אם מסתכלים מלמטה, רואים שהגלגלת שקרובה לקסטות גם לא מקבילה לקסטות). האם זה קשור לאוזן? ואיך אני יכול לבדוק אם היא ישרה או לא?

andnem

New member
על פניו נראה כמו אוזן עקומה

בחנות אופניים מקצועית צריך להיות מכשיר פשוט ליישור אוזניים. העבודה לוקחת שניות ספורות. לכן, לדעתי, כדאי להחליף כבל/מוביל וגם לעשות יישור אוזן. אני מניח שכך לא יחייבו אותך על היישור, ולפעמים צריך להחליף כבלים בכל אופן. בעיקרון, אפשר ליישר אוזן(סתם לפי עין) עם ג'בקה. רצוי 2, אחת תופסת מקום של חיבור האוזן אל השילדה, כך שאתה לא מפעיל כוח על השילדה. עם הג'בקה השניה אתה מושך את החלק התחתון של האוזן. השיטה תלויה גם במבנה האוזן, יש קונסטרוקציות שונות. מהנסיון שלי - זה עובד, אבל מבחינת הדיוק, כמובן, טוב הרבה פחות ממכשיר ייעודי ויש גם סיכון מסויים לשבור את האוזן.

andnem

New member
אגב, כל זה בהנחה שהגלגל האחורי יושב

טוב בתוך המזלג. תבדוק, אם צריך, שחרר את הגלגל ותרכיב מחדש, לפני שאתה עושה משהו אחר.

andnem

New member
לדעתי, הכי הגיוני ללכת לחנות,

להחליף כבל ומוביל(בכל אופן, צריך לעשות זאת מפעם לפעם) ובאותה הזדמנות לבקש ליישר את האוזן.

ofan sport

New member
מוזריקו

שים לב איך מורכב הכבל במעביר האחורי ,הכבל צריך להיות מורכב בצד הפנימי של האום שמהדק את כבל הילוכים זו סיבה אחת .האמת ההסבר שלך לא ברור מספיק .(להוריד הילוך זה לעביר לגלגל גדול מאחורה )

למעלה