מוזר!!!

hilatw

New member
מוזר!!!

פטל ובמבה הם אחים כידוע לכם אך הם שונים לגמרי. פטל עדין ויוצא מתחת לספה לשחק איתנו כאשר הוא נושך הוא נושך עדין כדי לשחק, גם כאשר אני מביאה לו מלפפון הוא אוכל בעדינות והוא מאוד אוהב לשחק איתנו והוא יחסית גדול ומפותח מאוד להבדיל מבמבה שהוא קטן במבנה שלו ורזה יחסית לפטל למרות שהוא אוכל טוב, ושותה והיציאות שלו טובות והכל בסדר, יחד עם זאת הוא לא חברותי הוא לא אוהב ידיים והוא כל הזמן מתחת לספה, הוא לא אוהב פינוקים והוא תוקפני משהו! כל הזמן הוא נושך חזק מאוד, קשה להרים אותו כי הוא תוקף בלי סוף למרות שאני מרימה אותו ומפנקת אותו אני מרגישה שהוא ממש לא אוהב את זה והוא מנסה לנשוך בכל הזדמנות, אם אנו עוברים לידו הוא תוקף לנו את הרגליים ומוריד לנו דם (גם לקטנות שלי מסכנות) הוא אגרסיבי גם לפטל, כאשר אני מביאה להם מלפפון הוא ממש תוקף את פטל בצרחות ובנשיכת באף ולוקח בתוקפנות את המלפפון. כבר מאז שהם גורים הבחנתי באופי התוקפני של במבה. בקיצור הוא ממש לא נעים. יש דרך לשנות אותו או שאני תקועה עם חמוס עצבני לעוד 5-7 השנים הבאות שלנו יחד????

Jeinn

New member
צר לי שאולי אני קצת ביקורתית

אבל ממש עצוב לי לקרוא שאת מרגישה תקועה בגלל שהחמוס לא עונה על הציפיות. כל חיה כמו גם כל אדם, בעלת אופי משלה. וכמו שלגיטימי שלא כל אדם אוהב מגע וכו׳, כך גם החיות. לדעתי צריך לקחת בחשבון כשמחליטים לאמץ חיה שהיא לא תתנהג לפי הספר. תאהבי אותו על מה שהוא ועל הייחודיות שלו, אין שני לו בעולם כולו.
גם ג׳ויה שלי אנטיפטית (בניגוד לסיפורים ששמעתי על אופי החמוסים לפני שאימצתי אותה), והיא נשכנית. אבל היא גם כל כך אוהבת אותנו (ורק אותנו - ועדיין נושכת כואב בעיקר ברגליים ), והיא מראה את האהבה, ואין עליה בכל העולם כולו!!! ואני אוהבת אותה בזכות מה שהיא ומקבלת אותה איך שהיא.
ואל תדאגי, ההתנהגות יכולה עוד להשתנות עם הזמן. למשל בהתחלה לא הייתי נותנת לג׳ויה להתקרב לי לפנים כי הייתה נושכת חזק וכואב. ועם בזמן היא פשוט הפסיקה, ובמקום התחילה לנשק אותי בהתלהבות על הפה ועל האף. חחח אגב כשאמא שלי ניסתה לקבל ממנה נשיקה, היא קיבלה ביס באף מאוד כואב.
שיהיה לכם בהצלחה :)

hilatw

New member
אל תצטערי יקירה :) אני אוהבת אותו ולא חושבת

להחליף אותו באף אחד אחר אבל יחד עם זאת עדיין תקועה עם חמוס נשכן!!! הייתי מעדיפה שהוא לא יהיה נשכן כמובן אבל גם אם אין מה לעשות ואני תקועה איתו אני לא מחליפה אותו או אוהבת אותו פחות בגלל האופי הנשכני שלו :) כשאני כותבת תקועה אני דיי צינית זה כמו הבנות שלי אחת עדינה מאוד והשנייה מופרעת שחבל על הזמן אבל זה לא אומר שאת המופרעת אני אוהבת פחות :) אבל אני עדיין תקועה עם ילדה אחת שעושה לי בית ספר חחחחחח. ולא הגבת בעניין ההפרש בגודל שלהם. מה דעתך??? לא לייחס לזה חשיבות?

Jeinn

New member
שמחה לשמוע ולוקחת בחזרה את הביקורת :)

לעניין הפרשי הגדלים לדעתי גם פה זה עניין אינדיבידואלי. כמו שגם בילדים שני אחים יכולים להיות במשקלים שונים. בכל אופן מכל הריצות שלי לוטרינר עקב בעיות כאלה ואחרות שצצו לי עם ג׳ויה הגעתי למסקנה שראשית כל עוד הוא אוכל, שותה, עושה צרכים כמו שצריך, במצב רוח טוב ומתנהג כרגיל, ככל הנראה ורוב הסיכויים הכל בסדר והם פשוט שונים מבחינה פיזית. אבל (וזה תמיד) צריך להיות ערניים ולשים לב לשינויים, שאם קורה משהו ואפילו אמיד ספק ישר תוכלי להתייעץ או לגשת לוטרינר לבדיקה. אני אישית (בגלל כל הבעיות שיש לי עם ג׳ויה) שוקלת אותה כל כמה זמן במשקל מטבח (שהוא מדויק ברמת הגרמים) ועוקבת אחרי תנודות שלה במשקל, מוודא שאין ירידה פתאומית ו/או חדה.
אומנם אני לא וטרינר (לצערי :)) אבל כל עוד הוא עולה במשקל, זה גם פרמטר שמעיד שהכל בסדר.
ולגבי הנשיכות תקפידי על ענישה כשהוא חוצה את גבולות הכואב, ואני מאמינה שזה ישתפר. למשל אצל ג׳ויה אני הייתי מענישה אותה על ביסים חזקים ובעלי היה משחק איתה בפרעות :), ועכשיו למרות שהיא אוהבת את שנינו אותו היא נושכת יותר חזק במובהק כי מבחינתה כנראה לו יש יותר כוח סבל. אבל זה כלום לעומת הביסים לזרים חחח
מקווה שעזרתי.

hilatw

New member
תודה :)

בעלי גם לפעמים משתובב איתו בפרעות אבל אני לא מסכימה אני לא רוצה שהוא יפתח את הנשיכות שלו וימשיך איתן אז אותו אני יותר מחבקת ועושה לו נעים בבטן ובצוואר מקווה שיפסיק לנשוך מסכנה הקטנה יש לה סיוטים חחחחח והגדולה בכלל רק רואה שהם באים לכיוון שלה מתחילה לצרוח ואני ובעלי צוחקים בלי הפסקה חחח הקטע שהגדולה לא מפחדת להתקרב אבל כשהיא ללא נעליים היא לחוצה נורא חחחחח היא מצחיקה. הכי חשוב שלמרות הביסים הן מאוד אוהבות אותם. עכשיו בכלל הגדולה ביקשה להביא חמוס ״שחור״ (סייבל) ואני חושבת להביא עוד אחד....

dEad BunNy

New member
כן יש דרך.. כמעט ותמיד עובדת..

שאת רואה אותה באה לתת ביס, לתת לה מכה קטנה על האף ולצעוק לה "לא!" אחרי עשרות פעמים זה כמעט ותמיד עובד והם מתחילים להבין שאסור לנשוך אנשים, תני לה דברים /משחקים אחרי, שאפשר לנשוך אם יש לה פתאום חשק לנשיכות

hilatw

New member
הבעייה היא שהוא מאוד ביישן!

הוא לא חברותי, הוא כל הזמן מתחת לספה, לא אוהב שנוגעים בו, לא אוהב לשחק איתנו בכלל אלא רק אם אח שלו למרות שאין לו ברירה אני משתדלת להיות איתו כמה שניתן על הידיים ולפנק אותו אבל הוא מנסה לברוח כל הזמן. אח שלו תמיד בא אלי לשחק איתי והוא ממש מחפש קרבה להבדיל מבמבה. אני מנסה לעניין אותו אבל כלום הוא בורח מתחת לספה שוכב על הרצפה מניח את הראש ומביט בי אבל לא מתקרב :/ תאמינו לי אם הוא לא היה אצלי מההתחלה הייתי חושבת שפגעו בו ובגלל זה הוא ככה ביישן

hilatw

New member
לא הם טרם סורסו

כיוון שבמבה יחסית קטן בגודל ובמשקל אני ממתינה שהוא יהיה חזק יותר כדי לסרס אותו מפחדת כרגע לסרס כדי שחלילה הוא לא יפגע

hilatw

New member
היי רק עכשי ראיתי את המסר

אני אתקשר מחר כי רק עכשיו ראיתי את המסר ואני לא רוצה להפריע בשעה כזו. תודה לך יקירה

למעלה