מוזר.

מוזר.

מוזר שאני נכנס לכאן מדי פעם, למרות שאין ביני ובין שידוכים כלום. אומנם אני חרדי, אבל לא מסמפט בכלל את מוסד השידוכים.. לא מאמין בו בכלל. בכל מקרה, נחמד להיכנס ולקרוא הגיגים והתלבטויות הקשורים לנושא. סתם מצד הסקרנות.

שםאנילא

New member
זוהי זכותך לחשוב חשיבה כלשהיא...בהצלחה

אם היא נכונה או לא נכונה ימים יגידו

הימים כבר אמרו.

למעשה אין "שיטה".. מגוחך כ"כ לחשוב, שצריך שיטה כדי להכיר מישהי, וכולם צריכים לנהוג לפי אותה שיטה. זה הדבר הכי מטומטם שיכול להיות.. להגיד לי איך אני אמור להכיר את שאהבה נפשי. למה לא לתת לגורל לעשות את שלו? הוא לא צריך עזרה...

שםאנילא

New member
אהה...זה ממש פשוט

הגורל שאתה קורא לו בשמו מעולם לא היה קיים...יש הכוונה מאת הקב"ה וזה צריך לבוא על דרך קדושה וצניעות וזוהי דרך השידוך הבנת?

שםאנילא

New member
ולגבי ימים יגידו..התכוונתי שרק

כאשר האדם נמצא עמוק בקבר ורואה את האמת בניטול אינטרסים רק אז הוא יודע אם הדרך שבחר היא הנכונה לבינתים הצטוינו לשמוע בקול חכמים... שבת שלום איש יקר

קליט

New member
כדי להבין את השיטה המצליחה שנקראת "שידוך"

ראה בהתחלת הספר "הבית היהודי" חלק א` של הרב שמחה כהן שליט"א . בהצלחה

אין צורך.

מכיר כבר את כל ההסברים. אני תוהה למה תמיד צריך להמציא תיאוריות מטופשות כדי להסביר דברים מטומטמים, במקום להודות באמת? שאנחנו עושים דברים כי ככה עשו פעם, למרות שהם מזמן לא רלוונטיים...?!

שםאנילא

New member
שוב..אתה צודק...מאז הסיפור עם אברהם אבינו

כולם הלכו כמו "טיפשים" לשיטתך והתחתנו על דרך השידוך ורק אתה החכם מכל אדם מעדיף לשנות את השיטה...וואללה צודק אני מייד עובר...

סלח לי.

עדיף לשתוק לפעמים מאשר לבלבל במוח. מאז אברהם אבינו היו רק שידוכים? יש לך מושג על מה אתה מדבר?? תתחיל לקרוא קצת היסטוריה ואח"כ אולי נדבר.

קליט

New member
תמיהני עליך

אין זאת אלא שאתה לא מכיר את השיטה הנפלאה הזאת שנקראת "שידוך" . אם תרצה נוכל לשוחח על זה כאן .

קליט

New member
יש להפריד בין השיטה שהיא נפלאה ויעילה

לבין קשיים שיש בשטח עקב שדכנים שקרנים לדוגמה . .

אני מסכים איתך חלקית

אכן אין חובה להכיר בשידוך. יעקב אבינו לא הכיר בשידוך. אבל זו דרך טובה, שיש בה יתרונות וחסרונות, ולא כדאי לפסול אותה. אבל בהחלט אין חובה להשתמש בה. זאת ועוד. רוב האנשים שאני מכיר מצאו את זיווגם שלא בדרך שידוך קלאסית (דהיינו ע"י שדכנית וכדו') אלא ע"י היכרות של חבר או בן משפחה וכדו'. כך שמבחינת הבחור או הבחורה שמחפשים - הם לא עשו דבר כדי לקבל את השידוך הזה.

למעלה