מוזר מוזר!!!

מוזר מוזר!!!

בצילום רחם שעברתי התגלתה רק חצוצרה אחת. השניה מעולם לא התםתחה, דבר אשר הגיוני להתפתחותי בכלל. (גם שלפוחית השתן שלי לא תקינה) הרופא שלי כל הזמן אומר שיש לי רחם חד קרנית, וכך גם כתוב בתיק שלי. עד עכשיו, כשעשינו הזרעות מי שעשה לי US היה הרופא שלי. מה שמוזר הוא שפעם אחת הלכתי לעשות US אצל טכנאי US ממחלקת נשים והוא אמר שיש לי רחם דו קרני. עכשיו שעברתי לIVF ויש טכנאיות שעושות את הUS ולר הרופא, הם גם טוענות שיש לי רחם דו קרני עם 2 ריריות יפות. איך זה יכול להיות? יכול להיות שפתאום הרחם שלי הפכה לרחם דו קרנית???? הצילו מה קורה כאן? שרה

עידית ד

New member
באמת מוזר ../images/Emo4.gif

וזה רק מחזק את הרעיו שאנחנו צריכות להתארגן ולקנות יחד מכשיר US וכך נוכל לבדוק אחת לשניה... הרי אנחנו יודעות הכי טוב לא?! זה באמת נשמע מוזר אולי תלכי לרופא שלך ותבקשי הסבר מדוייק למה שקורה לך שם? עידית

באמת מוזר../images/Emo12.gifלי גילו רחם חד-קרני

בלהפרסקופיה. לא ידעתי שאפשר לגלות דרך צילום רחם. נכון שעברתי צילום רחם וראו מעבר צבע רק לצד אחד, ובכדי להיות בטוחים החליטו לעשות לי להפרסקופיה ושם גילו את הבעיה, למעשה ראו אותה בבירור עם המצלמה. חצוצרה אחת מודגמת לכל האורך אך סתומה והשניה לא התפתחה כלל!!!!!!!!!!!! עב"ם. עברת בדיקה שכזאת?

אולה *

New member
ממש מוזר ../images/Emo4.gif

אין לי שום מידע, אולי עצה - לקבל עוד חוות דעת.
אולה

מיכל ק-ש

New member
שרה´לה

אין לי מושג בעניינים האלו. מה בכלל המשמעות של חד/דו קרני? עוד משהו שכדאי לי להילחץ לגביו
, או שאם היתה בעיה כבר היו אומרים לי? איך מתקדם הטיפול? באיזה שלב את ומה הפרוטוקול?

מיכל, אם היתה בעיה היו מגלים אותה

בצילום הרחם... נראה לי שאת יכולה להיות רגועה, לפחות באספקט הזה.

מיכל ק-ש

New member
בעקבות החודש האחרון קצת איבדתי אמון

בכך שאם יש בעיה היו מגלים אותה... ידוע לך איך עולים על הבעיה הזו ומה בכלל המשמעות שלה?

כן

עיון קל באוסף המכובד של ספרי הפוריות שהספקתי לצבור מסביר שרחם חד-קרני הוא רחם בעל צורה של קרן לאחד הצדדים (רחם דו-קרני - צורת שתי קרניים, כמו משולש הפוך ששני הקצוות שלו במקום להסתיים בזויות מסתיימים בשתי קרניים). זו בעיה התפתחותית, כלומר הרחם לא התפתח טוב מלכתחילה (בתקופת העוברות). יש לזה כל מיני גורמים. בכל אופן, בצילום רחם בד"כ אפשר לראות את צורת הרחם ולדעת אם היא "רגילה" או לא. אני בטוחה שאם היה משהו (נוסף) לא תקין בצילום שלך היו אומרים לך.

מהר לרוץ לרופא שלך

עם הדעות הנוספות... או שהוא לא עלה על זה, או שאת ממשיכה להתפתח, יקירתי. אני לא יודעת איזו משתי האופציות עדיפה...

עמית@

New member
לא מבינה בזה כל כך- אבל כדאי ללכת

לשיחה רצינית עם אחד הרופאים שמטפלים בך ולברר כראוי את הסוגייה, כי לדעתי יש לזה השלכות. לא בטוחה עם אפשר לעשות משהו אבל זה דבר שחשוב לדעת. העיקר שיצליח בפעם הראשונה, עם קרניים או בלי

נוג

New member
שרה קודם ../images/Emo24.gif

הי, זה אכן משמע מבלבל ותדאיג, אין לי ממש תשובות ומחשבות איך לפתור את התעלומה הזאת ולבד המלצה של שאר הבנות ללכת לשיחה עם הרופא או אפילו לשמוע דעה נוספת. שיהיה בהצלחה.
נוג

רומי 007

New member
מצטרפת לנוג

אנחנו בטח לא יודעות יותר מהרופא שיראה את הממצאים. יש לי השערה: אולי הרחם חד קרני (בהעדר חצוצרה שניה) אבל יש מחיצה ולכן יש שתי ריריות? סתם ניחוש פרוע. אגב, אם זה נכון מנתחים את זה. בינתיים אל תלחצי ותמשיכו לחייך ביחד למרות הכל.

למעלה