מוזר מאוווד

gil116

New member
מוזר מאוווד../images/Emo70.gif

התוכונית שלי האכלת יד שגזרתי לה את הכנפיים היא עדיין ממשיכה לעוף לגובה קיצצתי לה כמעט את כל הכנפיים ויש לה כושר ניווט טוב מאוד למה אני יודע לגזור טוב מאוד כנפיים לתוכים למה זה תעזרו לי

gil116

New member
אית שתיהם

גזרתי אפילו כמעט את כל הכנף ויש לה כושר ניווט טוב!

big mama 2

New member
בגלל זה

צריך לגזור רק כנף אחת... אחרת הם לומדים לאזן את עצמם כמו הגברת שלך... גזור רק צד אחד....

ביג מאמא

אסור אסור אסור בשום פנים ואופן לגזור לתוכי רק כנף אחת!!! זה גורם לחוסר בשיווי משקל, חוסר ביטחון לתוכי ובסופו של דבר לפציעות קשות! תמיד יש לגזור את 2 הכנפיים באופן סימטרי!

big mama 2

New member
מסכימה...

אבל הבן אדם שאל למה התוכי שלו עף... זה היה הסבר פשוט... אני אישית לא גוזרת כנפיים בכלל....וייש לי הרבה ציפורים מוחתמות שמסתובבות חופשי...

רואי

New member
כנראה ש..

כנראה שלא גזרת מספיק טוב אחרת היא לא היתה עפה... אתה בטוח שגזרת את כל כנפי התעופה? לפי מבחן התוצאה-כנראה שלא...

אני לא מסכימה

כי בכל האתרים ואפילו וטרינר אמר לי---שקוצצים רק כנף אחת כאמור עם קוצצים 2 עז התוכית מאזנת את עצמה ולומדת לעוף נמוך אבל עדיין עפים---------ולדעתי אין טעם שתקצוץ עוד פעם כי זה יביא לאיבוד דם עם בלי כוונה קוצצים נוצה לא נכונה!!חכה לשנה הבאה!

bilbolim

New member
אל תגזרו רק צד אחד!

הוכח שזה מעלה את הסיכויים בהרבה שהתוכי יפתח בעיות התנהגות! לא מספיק שלוקחים לתוכי את יכולת התעופה גם את שווי המשקל לוקחים לו, תחשבי שהמקרה שהוא קופץ מהכלוב למטה למשל, או סתם זה טבעי שהתוכי יקפוץ למט מדי פעם הוא יתרסק לרצפה כי לא יצליח לאזן את עצמו, עם כנפיים קצוצות כמו שצריך שתוכי לא יכול לעוף אבל הוא מסוגל לאזן את עצמו בנחיתות.

למעלה