מוזר מאד...

מאיה יקירתי

בקשר לאי הבנה, החלפתי 3 גירסאות אתמול שכתבתי את הטקסט, וקצת קשה להסביר, אז אני אתן דוגמא ברשותך: נאמר שאת מיסטיקנית שמתקשרת ומסירה עין הרע וכו' וכו', ונאמר שאני הלקוח שמגיע אלייך כלקוח. את יושבת, מתקשרת לי, ואז את מבינה שיש לי עין הרע נניח, ואת אומרת לי "חץ, אני חוששת שנדבק בך עין הרע". עכשיו - אם הייתי בא אלייך מראש ואומר לך "מאיה, יש לי עין הרע, עיזרי לי בבקשה להיפטר מזה" והיית מבקשת 200 ש"ח לדוגמא על ההסרה, אז אוקיי. זו פרנסתך, מי אני שיקבע לך כמה תיגבי. מצד שני - אם אני אצלך כבר ואת כבר מטפלת בי כרגע, עניין הסרת העין הרע לוקח מס' דקות בלבד (אצל מיסטיקנים עם כוחות ולא שרלטנים). *תוספת* של 50 ש"ח עבור עבודת ההסרה (חוץ מה-200 שקבענו מראש), נשמע לי הוגן, הלא כך? הרי אם תאמרי לי "חץ, יש לך עין הרע ואני רוצה עוד 200 ש"ח להסרה" - יהיה חשש כבד כי המניעים לאותו גילוי הינם פיננסיים בלבד, שלא לאמר רמאות. אני מקווה שהסברתי את עצמי יותר טוב הפעם
ערב טוב לך, חץ

מאיה113

New member
חץ תודה כן הסברת יותר טוב

ההסבר שלך נכון ואתה צודק לחלוטין. ונהנית לקרוא אותך. אשמח תמיד לשמוע וללמוד ממך. מאיה.

IBP1

New member
חץ , אם תיגש לפורום של מיקי תראה כי

כתוב משהו בסגנון כי שיחות בסלון שלו הן בחינם! דהיינו מה שאני עושה בסופי שבוע הוא נותן כל השבוע בנוסף הביקורים לשיעוריו הם בחינם! דהיינו כל מי שחפץ בפתיחה בחינם.מבקר בשיעוריו בחינם! ומקבל ממנו ומתלמידותיו (שחלק מהן לפי דעתי מזמן כבר עברו את כישוריו ,חלקן כבר נראה לי עברו אותו מזמן!!). למה להכפיש את הבן אדם. איש איש באמונתו יחיה. תאמין לי שאם הוא היה טיפה מנסה "לעבוד" עלי הייתי מגלה זאת . כשהייתי בפורום מאגיה בנענע לימד אותי אורי רז וכוכב השחר לבדוק ולא להאמין אפילו לספרים. כיום כל פירור מידע אני מצליב וכעובדה יש בפורום של דורית תשובתו של ידידנו אוולוקיטשוורא העונה לדבריו של האיש בנושא היישויות כעת נותר לי לקחת קורדום ואת גוגל ולחפור במרץ.

IBP1

New member
ועוד משהו חץ ששכחתי להגיד לך....

המלצתי עלייך (כן עלייך ידידי!) כמבין בתקשורים לאחד החברים בפורום זה. הוא היה אמור לפנות אלייך ואל ויקי מפורום תקשור בנענע.

oalush

New member
תודה רבה לחץ ומיקי ולסכין שלום

נהניתי מחילופי הדברים למרות שמטרתם לא הייתה מן הסתם לשעשע אך הם נוסחו יפה וללא העלבות בוטאות ובקשר לסכין - עכשיו אני יודעת למה בערכה של ביתי מתחת למיטה יש סכין - עוד מתרבות טוניס שם השדים היו חגיגה יומיומית לפי סיפורי סבתא שלי. מישהו יודע למה המלח? ספר התהילים אני יכולה לנחש בקלות. זאת הייתה הערכה מתחת למיטה שלי מאז שאני ילדה ואת זה העברתי הלאה בלי להבין לגמרי, טוב לגלות

IBP1

New member
"שחור" - אומנות הכישוף הצפון אפריקנ

אני אפרט מחר כאן בפורום.

oalush

New member
אבל אצלנו הייתה סכין מטבח למריחה

ולא לחיתוך - גם בגלל שהיינו ילדות וזה קצת מסוכן כנראה. האם באופן סימבולי זה גם "עובד"?

IBP1

New member
זה בא מתוך הפולקלור הערבי .

החשיבות לסוג הסכין,היא לא המשמעותית.המשקל הוא יותר פנימי מאשר פיזי. כן לסימבוליות שהסכין מביעה יש קשר. העניין בא מהפולקלור הערבי המיסטי , בקריאה בקפה ,הסכין מסמלת סכסוך , חילוקי דעות, אך היא גם סמל לחוסר רצון בעימות .הסימבוליות שבאיום בסכין היא"תזהר איני רוצה לפגוע בך. תתרחק אחרת אפגע בך.אבל אין לי כל רצון בעימות.ניתן להשתמש גם בחרב (אך איפה תשימי חרב מתחת לכרית?!חחח). בחרב ואו בסכין נעשים הרבה עיניינים גם אצל הערבים וגם במערב .כשאורח מגיע אל הבדואי והם שותים קפה,ימזוג המארח כוס ויגישה אל האורח.הכוס השלישית והאחרונה אינה חובה ,אך היא עניין של בדיקה עד כמה מחבב אותך מארחך. היא נקראת "אל סייפא" ("סייפא" מלשון סיף = חרב ,סכין וכדומה.) במערב בטקס הכתרת אביר נעשה טקס הכבוד המלכותי הזה באמצעות חרב .בהרבה וריאציות הסכין משמשת כסימבול חיובי שבא להזהיר. במאגיה בטקסים גם נעזרים בה ואפילו בציור על נייר ואו האדמה . במאגיה הסכין מסמלת את יסוד האויר .

oalush

New member
עוד שאלה מעניינת

שמעתי שבארץ אין שדים. האם זה היה בשביל להרגיע אותי כילדה? האם לא היו בארץ שדים והגיעו לאחרונה או יש פחות? בטוניס הבנתי שהם נמצאים בכל מקום כמעשה שבשגרה כמעט. דרך אגב - הבנתי שמנהגי ה"לא להוציא ילד בחודש הראשון לחייו מן הבית" ו"לא לתלות כביסה שלו בלילה" מתחילים מחשש משדים שיפגעו בילד או יחטפו אותו (כך על פי סבתא)

IBP1

New member
השמועות היו מדברות על .

למשל "מוות בעריסה" או כל מקרה חנק ייחסו לשדים. הפולקלור גורס כי הם מדווחים למי שמכונה "מלך השדים". האמת היא ששדים יעוללו נזק רציני לתינוק והוא יבכה המון לפני שהם יהרגו אותו מכאב.כך שמוות בעריסה לא יכול לבטא מפגע שלהם.ביהדות נותנים בפיו של התינוק יין שקידשו אותו,על מנת להרגיעו. תינוק הוא בחזקת "צדיק" כשמרטיבים לו את המוצץ ונותנים לו את היין המקודש .הוא בחזקה יותר גבוהה .מנהג זה מגן עליו. חלק מלבישים את התינוק בביגדי ילדה .בטוניס כשנולד תינוק שוחטים עז וקוברים את ראשה בחצר .הע"ז מרמזת על עבודה זרה. (זכר לתינוק ,נקבה לתינוקת). יתרת העז הולכת לעניים. יש מנהגים רבים המטפלים בתינוקים. ובכל עידה זה שונה.

BLUEANGLE

New member
בקשר לסכין...

זה באמת עזר ואני לא מפחדת ממנו, אומנם שהוא עדיין מנסה לגעת אבל אני דוחה אותו אז הוא נעלם.

לא ייאמן!../images/Emo2.gif

זה בדיוק מה שקרה לי! חוץ מהחלק של ההנאות מהנגיעות שלו
אני הולכת לישון,ומרגישה שמישהו בחדר,ואז אני מרגישה שהוא נוגע בי ויש לי הרגשה שהוא נמצא איתי ובדיוק מה שתיארת! חשבתי אולי שזה מישהו שאהב אותי[קרוב משפחה שנפטר] אבל אני לא ממש בטוחה בזה.אמאלה

Lady Whitehorse

New member
שמעתם על שיתוק שינה..?

כשחולמים מופרש חומר בגוף שמשתק אותו. זאת תופעה די נדירה, אבל יש אנשים שעדיין ערים כשזה קורה ואז שומעים קולות, רואים דברים שלא שם, מגישים שנוגעים בהם, תחושה שלוחצים להם על החזה וכו'. התופעות הנלוות לשיתוק שינה קורות בגלל הקירבה שיש למצב הזה למצב חלום (שגם בו שומעים/רואים/מרגישים דברים שלא שם).

למעלה