מוזר לי...

מוזר לי...

אני בחור חרדי... בעבר היו לי 2 חברות. דיי התחזקתי וכבר שנה לא היה לי קשר רציני כי לא רציתי אני בן 20 זה זמן של לצאת לשידוכים. עכשיו לי יש בעיה שאני אמיתי מידי קשה לי לראות בחורה טובה להפגש איתה ולא לספר לה שיצאתי פעם עם בנות

שניה בוא נעשה סדר

כבר היו לך בחורות שנפגשת איתם במסגרת של שידוך ואמרת להם שהיו לך חברות? א``כ מה הן הגיבו? ובכלל, איזה סוג של בחורות הן היו? גם כאלו שהקדימו לצאת עם בנים? ושניה, למה קשה לך לשמור את זה מהן? כי אתה מרגיש שאתה מרמה או מה בדיוק? תענה על השאלות ולפי זה אייעץ לך בתור בעל נסיון

אל תדבר יותר מדי.

עם כל הרצון הטוב לכנות- אין בזה שום תועלת. ממה שאתה אומר זה נמצא בעבר. אז אם בא לך להשתפך- ספר לה על הכאפה שקיבלת מאבא ש`ך בגיל 10.

יכול להיות.

אבל פספסת את הנקודה. אין לזה קשר לעתיד. ומה שמשנה בשידוך זה העתיד. אז אין טעם להעלות את זה, הבנת את זה מיסטר "מדבר בלי קשר"?

אני הבנתי :)

ותרשה לי לחלוק על דעתך- ישנם פרטים שהם מאוד חשובים בהיווסדו של קשר. זה תלוי בסוג הבחורות ז``א בקו חשיבה ודרך החיים שלהן. לדעתי יש צורך לומר את הדברים רק בצורה לא פרטנית אלא כוללת, בעדינות ובלי להכנס לזה יותר מידי. צריך לדעת איך לומר.. לא להגיד בכלל,זו גנבת דעת לשמא!

אז ככה...

היה לי מקרה דומה, והלכתי ושאלתי רב גדול שמבין בעניינים האלו... והוא אמר בלי למצמץ שאין שום איסור/טעם לספר על העבר ``המזהיר`` שלך... /tapuzforum/images/emo8.gif

אתה חייב לספר לה כל דבר שאתה עושה בחייך?

לפני כמה שנים טובות חברי בחור ישיבה הכיר בחורה בצא'ט ויצא איתה והתחברו ונהפכים לחברים טובים, לאחרי שנתיים של חברים, ביקש ממנה שהגיע זמן להיפרד, הבחורה מאד רצתה להתחתן איתו והוא לא רוצה, בטענתו שהיא מודרנית מדי בשבילו ונפרדו קשות והתחיל לשמוע שידוכים והתחתן עם בחורה בדרך שדכנים, הם נשואים באושר כבר 3שנים. ומה שכן הוא שאני אחד והיחיד שיודע שהיה לו חברה. מה זה אומר? ז"א שהיא עדיין לא יודעת שהיה לו חברה. עוד דבר, חברי יצא איתי הרבה בלילות לצפות בטלויזה אצל סבתי ע"ה עד שהתחיל לשמוע שידוכים ואמר שהוא ממשיך לצפות בטלויזה איתי עד שהוא יתארס. היום הוא נשוי ואב ל2 ילדים וביקש ממני שלא אגלה לאישתו על צפייה בטלויזה. עד היום היא לא ידעה שהוא צפה אתי בטלויזה. יש כמה דברים מיותרים שאין צורך לספר לנשים. מייקל, אתה חייב לספר לה כל דבר שאתה עושה בחייך?

אחי..

כל בנאדם הוא משו אחר פשוט לי קשה לשבת מול בחורה טובה שהשתדלה לשמור על עצמה ולעבוד עליה שאני טלית שכולה תכלת

אתה לא אמור לשקר.

פשוט אל תגיע לנושא. באופן אישי אני יגיד לך שיצאתי פעם עם מישהי ונתתי לה הרגשה חופשית מדי ואז היא התחילה לחפור לי אם יצאתי עם בנות בעברי, כמה, שמרתם נגיעה ועוד דברים זועתיים. אני לא משקר- אז הסברתי לה על העבר שלי תוך הדגשה שאין לזה כלום עם מה שאני היום. (ואגב היא רצתה להמשיך...) אבל היום אני יודע פשוט לא להגיע לנושא. ואני בחור אמיתי. יש?

אבל אתה אומר שהיום אתה תכלת!

אז מה הבעיה ?! אם זה כבר צבע עמיד ולא צבע הסוואה רק לתקופת השידוכים אז אין לך שום צורך לספר שפעם היו קישוטים אחרים בטלית שלך !!

לדעתי,

אם אתה עכשיו ``נקי`` מהכל,מנותק,לא קשור.. אז אין לך סיבה לשתף אותה בעבר שך(אולי אחרי החתונה) ואין לך מלחשוש שאתה משקרותה כי כרגע אתה בחור טוב,והיא לא מתחתנת עם העבר שך.. מאותה סיבה שלא יעלה על דעתך לספר לה על שאר הנפילות שהיו לך בגילאים שונים... אם אתה נמצא עכשו בהווה ברמה רוחנית שהיא מודעת אליה,ויש לך ולה אתה אותן המטרות,אותן השאיפות,אז שוב-אל תספר! שיהיה לך המון הצלחה! שיהיה לך הכי בקלות! ושה` ינחה אותך בעיצה טובה...

ממממ תשמע...

גם לי יש עבר כפחות דתיה, אבל זה תלוי מה רמת הקשרים המדוברים... על בחורים שיצאתי איתם- ודאי שלא אספר מיד בהתחלה... אין בזה שום טעם. כמו שלא מזכירים לגוי את עברו, להבדיל אבל לא צריך לחפור יותר מידי בעבר של חוזר בתשובה או משהו בסגנון... מעבר לכך, אם מדובר במשהו יותר עמוק ומהותי- אני אספר, פשוט לא על ההתחלה... לדוגמא, אני בעברי הייתי מאורסת, ואין לי שום בעיה לספר את זה ולהסביר בדיוק למה ביטלתי (ולא, אני לא בחורה לא יציבה חח), אבל- זה נושא ששמור לפגישה שלישית ומעלה לדעתי... האמת היא, שהארוס שלי לשעבר, כבר נשוי, ולאשתו עדין אין שמץ של מושג שהוא היה מאורס. מה שלא יודעים- לא מזיק =] זה הכל ענין של שיקול דעת =] בהצלחה מותק :))

למעלה