מוזר או צפוי?

Sandro

New member
מוזר או צפוי?

מיש לי מודם כבלים 750KB וwindows 98 לא יודע אם זה משנה. שהיה לי מודם רגיל והייתי מתחבר לאינטרנט הייתי רושם בהפעלה "winipcfg" או במירק //echo $ip ולא הייתה שום בעייה. עכשיו שאני מתחבר לאינטרנט האי פי שלי הוא 0.0.0.0 אלא אם אני מפעיל משהו למה זה ככה?

Sandro

New member
שאלה

אם וירוס Sub7 שעושה חור באבטחה תקף את המחשב ונדבק לאחד קבצי ה windows איך אני יכול למחוק אותו מבלי לפרמט את המחשב או לעשות נזק?

uzi2

Active member
הוא לא נדבק.

ה- sub7 לא נדבק לקבצים לגיטימיים, אלא לפעמים מתחזה אליהם (אבל עם שם שונה, או בתיקיה שונה, או סתם שם שנשמע כמו קובץ מערכת). במידה ווירוס או סוס טרויאני, נדבקים לקבצים נחוצים יש להשתמש בתוכנות אנטיוירוס שבד"כ יודעות להסיר את הוירוס מהקובץ, או לשחזר את הקובץ המקורי, למשל דרך הפקודה SFC.

Sandro

New member
מספר דברים

ניסיתי אמצעים כמו "נורטון אנטי וירוס" או "דה קלינר" אך אינני מצליח למחוק אותו אני מפחד למחוק שמה ילך לי שם משהו. אז איך הפקודה SCF יכולה לעזור ומההיא עושה?

uzi2

Active member
מה שם הקובץ ואיפה הוא נמצא?

א. מה שם הקובץ ואיפה הוא נמצא, ומה מערכת ההפעלה? ב. מומלץ לא למחוק אלא לשנות את השם. ורצוי מתוך safe mode, למשל: exp32.exe לשנות ל- exp32_exe.test זה יגרום לכך שהקובץ לא ירוץ אבל עדיין יהיה ניתן לשחזרו ע"י שינוי השם חזרה. רצוי קצת להעיף מבט על הקובץ, שמו, ה- properties שלו, האם יש קבצים נוספים במחשב עם אותו שם, וכדומה. ג. SFC, היא פקודה לשחזור קבצים מתוך דיסק ההתקנה של חלונות. מאפשר לשלוף מחדש קבצים שנמחקו בטעות. אפשר פשוט להקיש SFC מתוך start/run ולראות את התפריטים.

למעלה