מוזר, אבל זה עובד

מוזר, אבל זה עובד

יש חוק שאסור לשתות אלכוהול במקומות ציבוריים. טוב, יגידו הספקנים שיש חוק, אז מה? מי יאמין שאפשר למנוע מפולני את הבקבוק כמתחשק לו? אבל משום מה זה עובד. לא ראיתי עדיין בוורשה שיכור אחד על המדרכה, מה שהיה בכלל לא נדיר לפני עשר שנים. גם לא ראיתי ששותים ברחוב או בגן ציבורי (אולי חוץ מקצת בירה) כמו שהיה בעבר. כמובן שבערב ראש השנה ברחבה המרכזית שלפני הארמון של התרבות והמדע, שם היתה ההופעה המרכזית, זרמה השמפניה כמיים אבל לא ראיתי שיכורים במובן הרע של המלה, רק אנשים חייכניים ושמחים. מה שכן, זה רק בעיר הגדולה. השוטר האחרון שניסה לאכוף איזה שהוא חוק בכפר לא נראה יותר עד היום וזה היה לפני הרבה שנים.... גם לא ראיתי ניירות ושאר שאריות וזבל זרוקים על אף מדרכה, גם לא בשוק בשכונה מרוחקת מהמרכז. אבל זה כמובן נושא אחר.

השיכור שלי

כל מי שטייל בפולין בטח ניתקל בשיכור שלו,אצלי זה היה בפיוטרקוב ליד בית כנסת לשעבר והוא התחיל לצרוח עלינו שחבל שהיטלר לא גמר אותנו וכולם פשוט צחקו עליו וסובבו לו את הגב ! אתה לא יודע שהפולנים אוהבים נקודות כואבות? שלך חנה גונן

נכון אך אני דיברתי על נקיון - כאשר

אני משווה את הנקיון במדינתינו למקומות אחרים. לדוגמא: נסענו (כל המשפוחה) לשמורה יפיפיה - חוף השרון - מקום מדהים עם מעט מאוד מטיילים, כמות הלכלוך היתה כזו גדולה עד שכמעט לא ראינו את הצמחיה. יוצא לי "להסתובב" יחסית הרבה בעולם, וראיתי מעט מקומות "מלוכלכים" כמו בארץ - יש לנו הרבה מה ללמוד בנושא נקיון

ולא רק בנושא הנקיון - אבל אנחנו

נוטים משום מה לאמץ את מה שקל - לא את מה שטוב ואולי מצריך מעט מאמץ.

לא חסרות דוגמאות - בשויץ וארצות

עשירות אחרות - אוספים עיתונים בצורה מסודרת.מפרידים אשפה לסוגיה לא בכלובים בחוצות הערים.הדאגה לנכה ולמוגבל - שרותים ציבוריים גם לנכים לאחרונה האוטובסים נגישים יותר הרכבת ומוסדות ציבור עדיין מהוים בעיה.השמירה על התור .השמירה על הפרטיות כאשר אתה "סוחט"את הקיר - לא חסרות דוגמאות לדברים שאפשר לאמץ ואינם עולים כסף...ונכון שיש לנו דברים נהדרים אבל האחד אינו סותר את השני וכן.השמורה עליה דברת -מקסימה למרות ואף על פי כן...

והניקיון עדיין חשוב ביותר...

אני זוכרת שיצאתי עם תנועת הנוער לטיול ניווטים שארך 13 שעות, צעדנו קילומטרים רבים לאורך שמורות, סתם פארקים ומושבות. בתנועת הנוער שאליה אני משתייכת יש נוהג כזה שתמיד כשיוצים לטייל לוקחים שקית זבל, שכל אחד ירים את הלכלוך שהוא מוצא ויחזיר בשקית לתיק עד שנגיע לפח זבל... אלא שביום ההוא, שהלכנו לא רק באתרים של החברה להגנת הטבע ששוכרת עובדי ניקיון, המכוניות שנסעו בעיקבותינו עם ג'ריקים של מים, התמלאו הפעם עירמות עירמות של שקיות זבל וחזרו לפחות פעמיים כל מכונית למקום יישוב בכדי לרוקן את הזבל שנערם. ואנחנו? בגלל אהבתינו זו לארץ נעלצנו לוותר גם על המורל וגם קצת על ההתפאלות ביופים של המקומות הנהדרים שהינו בהם מכיוון שלכל מקום שהבטנו אליו היו שקיות במבה/ביסלי/ פחיות בירה/ בקבוקי בירה (שאגב, ביער ביום קיצי יכולות לעורר בקלות שריפה...)

למעלה