מוזיקה קלאסית

מוזיקה קלאסית

אהלן,

נדמה שאחוז מאוד קטן אוהב\שומע מוזיקה קלאסית ..האם זה בגלל שאין מודעות מסוימת למוזיקת איכות??
הזמרת היחידה בארץ שהיא מוכרת יחסית ומנגנת קלאסיקה זו מרינה מקסימילאן ותתקנו אותי אם אני טועה..

אז מה כולם שומעים \מנגנים.. אלו יצירות אתם אוהבים?

יום טוב

1Reebok

New member
לא חסרים אומנים עם רקע קלאסי מאוד חזק,

החל מרכטר וגרוניך ועד שלומי שבן היותר עכשיווי..
ובכל מקרה אני ממש לא חושב שבהכרח יש קשר הדוק בין "מוזיקה קלאסית" ל"איכות" - המוזיקה הקלאסית שאנחנו שומעים היום היא פשוט זו שעברה את מסננת הזמן... אני בטוח שגם בשנות השישים היה רוקנרול נוראי, ושלצידו של באך היו המון מוזיקאים סוג ג' שהיום פשוט לא זוכרים אותם.

ואל נשכח שיש מוזיקאים בארץ שיצרו מוזיקה נהדרת בלי לדעת שמץ של תיאוריה מוזיקלית, משלום חנוך ועד סשה ארגוב.

assaf66

New member
אני לא בטוח לגבי שלום חנוך וסשה ארגוב

יש לך מקור מהימן לכך?

1Reebok

New member
לגבי שלום חנוך, לא בשלוף

אבל מריאיונות וכ'ו..

הייתי גם פעם בסדנה שהעביר יוני רכטר, והוא הדגיש את העניין הזה, ונתן דוגמה לדני סנדרסון שלא יודע תיאוריה וגם לא למד לנגן באופן פורמאלי, ועדיין כותב בעצמו את הלחנים והעיבודים ומבצע חופשי ובכישרון רב..

לגבי סשה ארגוב, כן. 100%. וודאי לחלוטין, אין מקום לטעויות.

ItsikH

Member
לא הבנתי מה פירוש "מוכרת" מעולם לא שמעתי עליה או אותה. זו לא סתם אמירה, זה מייצג משהו - המדיום התקשורתי מנציח את עצמו, מי שצורך "כוכב נולד" לרוב לא מתעניין במוזיקה קלאסית (לא בהכרח) - הפורמט הזה מיועד למוזיקה פשטנית, זה בידור. לא מדובר ב"איכות" דווקא, יש גם בידור איכותי, מוזיקה קלאסית היא אמנות, וקהל אמנות הוא לרוב מצומצם יותר, זה הכל.

gover1

New member
אני חושב

שזה לא קשור למוזיקה איכותית זה פשוט מה שהורגלנו במשך השנים.
כל דבר בחיים משתנה כמו למשל דוגמה ל צורות בתי הכנסת העתיקים לבתי כנסת היום או לכנסיות העתיקות לכנסיות בעידן המודרני,זה עניין של חידוש כי בני האדם לא יכולים לשבת לרגע בשקט והם מחדשים כל דבר כל הזמן ואותו דבר גם המוזיקה.
אני פסנתרן אבל אני אוהב שירים מודרנים,וגם היום לא חסר מוזיקה מאוד יפה כמו דברים שאני אוהב לשאלתך זה tong hua או את המלחין yiruma.או לנגן ממש שירים מודרניים לגמרי של זמרים מוכרים בזמננו

אושרי112

New member
צ'ייקובסקי: סימפוניות מס' 4, 5

ראיתי שהיום מרינה מופיעה במסגרת ערב תרבות למוזיקה קלאסית במלון פסטורל בקיבוץ כפר בלום.

אני שומע צ'ייקובסקי: סימפוניות מס' 4, 5 מלודיות יפות בעיניי הבעה רגשית עזה, מוחצנת, שופעת –
קל מאוד לגלוש לסנטימנטליות מופרזת ולקיטש, ולטעמי, זה קורה בהרבה ביצועים.

מה יותר נעים לכם לאוזן? דילמה

נכנסתי לראות את ההופעה של מרינה נשמע נחמד מאוד, זה ערב שכולו מוזיקה קלאסית.

כן אני גם אוהבת צ'ייקובסקי .
אבל אם היתה לכם אפשרות בחירה בין ברטוק: קונצ'רטו מס' 2 לכינור לבין צ'ייקובסקי: סימפוניות מס' 4

ItsikH

Member
אף לא אחד מהם כי האחד כבר נדוש ולעוס, לא רואה סיבה לטרוח, השני לא הגיע מעולם לאותו שלב שבו אפשר כבר לומר "נדוש"...

הצלחה של יצירת אמנות נמדדת בדורות, או ברמת המאזין הבודד - מספר הפעמים והביצועים השונים שהוא יכול לשמוע לאותה יצירה לפני שהוא אומר "נדוש". שוב, זה אינו מדד לאיכות (אולי רק כרמז - ניתן לייחס איכות גדולה ליצירות שאין איש מעונין לשמוע ולהיפך) אלא רק להצלחה.

מוצארט למשל שורד הרבה יותר טוב מצ'ייקובסקי.

אולי נכניס למשוואה גם דוגמאות קצת יותר מורכבות, למשל

https://www.youtube.com/watch?v=ZhN0RRlLhDg (לזה הייתי מתאמץ, כן)
https://www.youtube.com/watch?v=5UJOaGIhG7A
https://www.youtube.com/watch?v=-xU01n9rZLU

למעלה