מוזיקה עולמית

מוזיקה עולמית

אני לא מצליח להבין איך זה שיש ארצות שנתקעות באותו ז'אנר מוזיקלי שנים רבות בלי לחפש שינוי משמעותי (למשל מדינות אמריקה הלטינית ודרום אמריקה שתקועות עם המוזיקה הלטינית או מדינות ערביות במזרח הקרוב והמזרח התיכון שמחוברות למקצב המזרחי הישן שלהם). איך זה קורה כשבמדינות אחרות בעולם כמו ארה"ב נוצרים כמעט מידי עשור ז'אנרים מוזיקאלים פופולארים חדשים (כמו הגז', הבלוז, הקאנטרי, הרוק, הפופ, המוזיקה השחורה וכו'), ואני מעריץ את היכולת הזאת של ארה"ב להמציא או להוביל שינויים במוזיקה עכשווית. ומה לגבי ישראל? היא אי שם באמצע. מצד אחד יש כאן יצירה מוזיקלאית משלנו אבל לא ממש מתפתחים פה ז'אנרים מוזיקאלים חדשים אלא מקסימום פרשנות מקומית למוזיקה עולמית. דווקא מהבחינה הזאת ישראל נהנית מקיבוץ הגלויות והפתיחות לז'אנרים מוזיקאלים ים תיכוניים, לטינים, אפריקאים, הודיים, אמריקאים וכו'. ההצלחה הטובה ביותר של מוזיקה ישראלית (מלבד שירים שעשו כבוד באירוויזיון) היא השילוב בין המזרח למערב במה שנחשב מוזיקה ים תיכונית ולמרות שיש מדינות נוספות שעושות כך (כמו טורקיה, קפריסין ויוון ואולי גם לבנון) ישראל מצליחה יותר משום שמלבד המוזיקה הים תיכונית שלנו פנינו גם לכיווני השראה נוספים בעוד שבטורקיה למשל נראה כאילו יש רק מוזיקה טורקית אותנטית והפופ הטורקי. קדימה תפתחו שרשור ותגידו מה דעתכם בנושא. למה יש מדינות שלא מתחברות למוזיקה שונה ולכמה ז'אנרים מוזיקאלים שונים במקבית ומקובעים רק על סגנונות מעטים וסגנונות עבר. האם למשל הצעירים הערבים בים התיכון באמת כל כך מחוברים למוזיקה ערבית אותנטית וקצת פופ מזרחי או שהם מאזינים בסתר ללהקות מערביות רק משום שאין יוצרים של מוזיקה עכשווית בארצם?

Shards

New member
הרשה לי לחלוק עלייך-

בטורקיה יש *הרבה* יותר ממוסיקה עממית טורקית ופופ מקומי. לא מניח ששמעת על לאקו טייפה? תקשיב להם פה: http://www.myspace.com/lacotayfa עומרי.

iAmGizmo

New member
נראה לי שאנחנו פשוט לא מודעים

לכל הז'אנרים שקיימים שם - אני בטוחה שהייתה התפתחות כלשהי (אין מצב אחר, כוח האינרציה) מסכימה איתך במשהו - בישראל לא ממש מתפתחים - אנחנו אוהבים לחזור על עצמנו בניואנסים שונים. ע"ע מה שמו הגי'נג'י שרוצה להיות מאיר אריאל (תהרגו אותי, גם אחרי חיפוש בגוגל לא הצלחתי למצוא את השם שלו.. מישהו??) שאמרו עליו שיש לו סגנון שונה - בערך כל מי ששכח איך מאיר אריאל נשמע. וע"ע חבורת מסיקה-כורם-והבלונדה השלישית (אוי אני גרועה) שלא יצליחו להיות מקוריות יותר ממצעד גלגל"צ גם אם זה ינשך אותן בטוסיק. אני כבר לא זוכרת מתי היה פה משהו גדול חדש.. משינה, יהודה פוליקר, ריטה, הג'ירפות, הדג נחש, אפילו סאבלימינל (שהסגנון שלהם ענתיקה בעולם אבל היה חדש בארץ) - כולם כבר חרשו וחורשו, ואין חדש תחת השמש. ההרכבים הטובים שלנו מעדיפים לצאת החוצה לרחבי הלועזית (מעניין למה) ואנחנו נשארנו עם הבלונדה השלישית ומה שמו הג'ינג'י. זה צדק זה??? אם אני אשמע עוד שיר גלגל"צ אחד אני אתפחלץ

iAmGizmo

New member
אופס

שכחתי את היהודים כמובן! וגם את אינפקציה, כנסיית השכל ושוטי הנבואה - כבודם במקומם מונח ומצאתי את שמו של מה שמו הגי'נג'י! קוראים לו אריק ברמן

Miss Naama

New member
מה שמו הג'ינג'י די מגניב ../images/Emo3.gif

אבל אני ממש מסכימה עם רוב מה שאמרת. וזה לא שהאנשים האלה לא מוכשרים; אני ממש מחבבת את העיבודים של מה שמה הבלונדינית AKA קרן פלס, ואת הליריקה של אריק ברמן, למרות ששלישיית הבנות שהזכרת באמת נשמעת די אותו דבר באוזני [:p].יכול להיות שאני חוזרת על מה שאמרת (
) פשוט רציתי לומר שלהוציא את בחינת החדשנות, לדעתי החבר'ה האלה דווקא בסדר.

iAmGizmo

New member
מה שמו הג'ינג'י ../images/Emo6.gif

אכן חמוד ומוכשר ומגניב, מסכימה - אבל הוא לא חידש שומדבר, הוא מאיר אריאל וונאבי (רק הזכרתי למי שחשב שהוא המציא סגנון חדש) כולם מוכשרים! גם קרן פלס וגם השלישיה המדוברת - אבל הבעיה היא שאף אחד מהם לא עושה לי את זה זו מוזיקת גלגל"צ מרדימה ששייכת לשעות הלילה הרומנטיות של קומזיצים תיכוניים שלצערי לא מגיעים לרמות של מוזיקת הקומזיצים התיכוניים שהיו בזמני (ע"ע משינה, פורטיסחרוף, היהודים) אוף עם הישראלים הלא מעיזים האלו פחדנים כולם!

גויבא

New member
לדעתי את (ממש) טועה

יש בארץ ה-מ-ו-ן מוזיקאים מעולים, והרכבים עוד יותר מגניבים. ***את*** פשוט לא שמעת עליהם... להלן סתם כמה דוגמאות: J.Viewz the girls strawberry jam katamine lebanon ועוד ועוד ועוד! באמת, תפתחי את האוזניים (ואת האינטרנט), לכי תראי הופעות (לבונטין, זאפה, ברבי, קולטורה, ועוד ועוד). מסע מוצלח!

iAmGizmo

New member
אני דווקא שמחה (מאוד) לשמוע שאני טועה

אבל הבעיה היא שלא רק ***אני*** אלא בערך ***רוב רובם*** של האנשים לא שמעו עליהם. וזה בגלל שגלגל"צ יודעים להשמיע רק כמעט רק סוג אחד של מוזיקה ואותו הם גם מקדמים - ובתור התחנה המושמעת ביותר הישראל הם די מגבילים את השמיעה על הרכבים חדשים ומוצלחים. ע"ע היהודים - הם היו מוחרמים, לא הושמעו ברדיו בכלל, אבל קהל המעריצים הנאמן שלהם שהלך לכל הופעה ורק גדל במשך הזמן גרם להפצה ענקית והיהודים הפכו ליהודים בהא הידיעה. הקטע הוא שכאשר להקה היא ממש טובה, גם אם היא תהיה מוחרמת ברדיו, ברוב המקרים היא תמצא דרך לפרוץ החוצה (או שיעשו את זה בשבילה). אני מקווה שהלהקות שדיברת עליהן ימצאו את דרכן מעבר לבועה שהן נמצאות בה, ויושמעו ברדיו בלי להיכנע למיינסטרים. אין לי זמן ללכת להופעות, הלוואי והיה לי - אני באמת צריכה לפנות לזה זמן מדי פעם. אבל הנקודה היא כזו - בתור אחת מהרוב, שאין לו זמן ללכת להופעות, אני לא שמעתי על הלהקות הללו (מוצלחות ככל שיהיו). אולי כדאי להגיש מניפסט לגלגל"צ?

גויבא

New member
אני מסתכל על זה אחרת

זה בעיה של גלגל"צ שאת לא שומעת על ההרכבים ה"פחות מוכרים"? ממש לא. למה גלגל"צ צריך לקדם את היוצרים הקטנים והמסכנים? גם תחנת רדיו זה עסק כלכלי, ובנוסף גלגל"צ רוצה להיות תחנת הרדיו של כ-ו-ל-ם. גלגל"צ פונה, כמו שאמרת, לרוב האנשים, ורוב האנשים אוהבים את "המסיקות", או אם להיות יותר מדוייק, לרוב האנשים לא כ"כ אכפת מה הם שומעים כשהם נמצאים בפקק באיילון, כל עוד זה נעים באוזן, אני מאחל לך בתור יוצרת, שלא ישמעו את האלבום שלך אנשים בפקק אלא באמת יאזינו לו בבית, או מתוך איזשהו רצון אקטיבי לשמוע דווקא אותך, ולא בגלל שזה מה שמתנגן כרגע. רוב האנשים גם לא יודעים מי זה זורז' בראק או מה זה האימפרסיוניזם. גם רוב האנשים לא יודעים מה זה סטייק טרטר ולא יודעים מהי עיר הבירה של מוזמביק. אז מה? אני אגלה לך סוד - רוב האוכלוסיה בארץ לא אוהבת מוסיקה. לפחות לא ברמה של ללכת להופעה ו/או לקנות דיסק. צריך לחלק את זה ל2: 1. "הבעיה" היא *אצלך*. את אוהבת מוזיקה? לכי תשמעי. חפשי באינטרנט, צפי בהופעות, קראי מגזיני מוזיקה. אל תסמכי על תחנת רדיו שתביא לך את המוזיקה הטובה אליך (יש רק תחנה 1 כזו שאני מכיר 106FM)... 2. לצערינו, הארץ שלנו קטנה מדי כדי שיהיה מספיק קהל לכל דבר (סתם דוגמה - גם למרוצי אופנועים), קהל שמכניס כסף. כדי שהרכב יתפרסם, שאנשים ישלמו כדי לבוא להופעה, כדי שחברת התקליטים תרוויח וכו' וכו' וכו', הבן אדם בקצה צריך להכיר את ההרכב - זה קורה אצלינו ע"י טפטוף בלתי פוסק של שיר ברדיו. מצטער אם זה נראה כאילו התגובה נכתבה באופן גס או עצבני. ממש לא, אני אוהב את הדיון.

iAmGizmo

New member
זה בסדר, אני יכולה להבין את העצבים ../images/Emo6.gif

על משהו שאתה מרגיש כלפיו כ"כ חזק - אני זוכרת שהרגשתי ככה בפעם הראשונה בכיתה ד', אחרי שדוד שלי השמיע לי שירים של קווין ולא הבנתי איך זה שאף אחד (בארץ, בשכבת הגיל שלי) לא מכיר אותם. כמובן שבכיתה ז' אני הייתי באבל וכולם התחילו לשיר מרקורי, אבל זה סיפור אחר
אח"כ הרגשתי ככה לגבי פרל ג'אם (שוב, רק בארץ הכל מגיע מאוחר), אח"כ לגבי THE STROKES (כנ"ל), אח"כ לגבי יהודית רביץ (סתם
). זו ממש לא בעיה של גלגל"צ שלא שמעתי על ההרכבים הפחות מוכרים - אבל כשאמרתי גלגל"צ התכוונתי לשם תואר כולל, לרוב התחנות, בעצם. רובן משמיעות מיינסטרים, ואני, שאין לי זמן לנשום ולכן גם לא ללכת להופעה, סומכת עליהן לפעמים שיביאו לי דברים חדשים שאני לא יכולה (מפאת ההלוואי והיה לי זמן) ללכת ולבדוק פיזית בעצמי. אז כן! יש לי טענות לגלגל"צ. יש תחנות שמשמיעות קצת דברים אחרים, מעטות. יש תכניות שמשמיעות דברים אחרים - שוב, מעטות. לדעתי צריך להיות יותר גיוון ברדיו כי עם כל הכבוד - (ואני הולכת לזרוק כאן השערות שהן לדעתי בלבד ולפי ניסיון אישי): לפחות 30% מהאוכלוסיה אוהבים גראנג' (פרל ג'אם, אודיו סלייב, סטון טמפל פילוטס וכו') ועדיין - אין תחנה מייצגת. פחות מ-30% מהאוכלוסיה אוהבים מוסיקה קלאסית וראה זה פלא - יש ייצוג! ומה עם תחנה ישראלית שתשמיע רק שירים ישראליים שבמקרה לא נמצאים במיינסטרים? תחנה שתיתן במה לכל (ורק) האמנים הצעירים והבועטים שמנסים לפרוץ החוצה אבל אפשר לשמוע אותם רק בברבי? למה שהברבי (או כל מועדון אחר כמובן) לא יתחבר עם אותה תחנה, יציע אפשרויות, יציעו ביחד מלגות / פרסים / וואטאבר יחד עם גאידמק שרק מחפש מיזם להתעסק בו, וביחד יקדמו את המוזיקה בישראל? (אממה, זה יקרה רק אם הבת של גאידי תתחיל לצאת עם איזה זמר מסכן שכזה ותרצה שאבא יתן לו במה). ומסכימה שרוב האוכלוסיה לא תלך להופעות. אבל יש הרבה (כמוני) שרק מחפשים תירוץ שיביא אותם לשם (או לכל מקום אחר). ע"ע: אני מתה על הופעות. פעם הייתי הולכת הרבה, היום אני לא מוצאת את הזמן, תמיד יש משהו בעדיפות קודמת. אבל כשחברה שלי אמרה לי בואי איתי לדנה ברגר אמרתי מגניב! יאללה! וואני לא מעריצה - אבל שמחתי ללכת להופעה, משהו חי, למרות שהוא לא חדש. כמו שאני אשמח לאכול סטייק טרטר (למרות שאין לי שמץ מה זה), אבל אני לא אתחיל להכין אותו בבית כי תשמע, אין לי זמן ללכת עכשיו לאינטרנט, לבדוק איך מכינים, ללכת לקנות את כל מה שאין לי וצריך ואז לבלות 3 שעות במטבח. זה לא מעצלנות - פשוט 2 לקוחות חייבים את האתר כבר אתמול, אז הרבה חיים אין לי. אני יכולה להעיד רק על עצמי, אבל באופן אישי הייתי מאוד שמחה אם היו לי יותר חיים ופחות עבודה, אם הייתי יכולה ללכת בכיף להופעות כל יום. ותוך כדי כתיבה אני מבינה שאם אני לא אתחיל עם זה - זה בטוח יתחיל בלעדיי. אז אתה יודע מה? אני הולכת להופעה! לא אכפת לי של מי! (טוב כן אכפת, שלא יהיה שם צרחות בווקאל של מוות או כל דבר שקשור לבלט
). יש המלצות? (לא ילדים בני 17 בבקשה, למרות שבטוחה שיש כשרוניים אחוש)

Shards

New member
לדעתי ההנחות שלך מוטעות -

הרבה יותר מ30% מהאוכלוסיה שומעים מוסיקה קלאסית (אפילו אם לא כולם יודעים להעריך), בעוד חתך האוכלוסיה של גראנג' הוא אחוז נמוך בהרבה מהשכבה הצעירה, ובהחלט לא משהו שיצדיק (מבחינה רווחיות) תחנה מייצגת. מצד אחד את מתלוננת על העדר במה ליוצרים צעירים, מצד שני את מבקשת המלצה ושוללת "ילדים בני 17", שעובר את המסך בתור מושג כולל ל"הרכבים צעירים". סטייק טרטר... ממש לא ייקח לך 3 שעות להכין, מדובר בסטייק בלתי מבושל המוגש עם ביצה חיה ותבלינים. אני לא חושב שגאידמק (או לצורך העניין כל משקיע אחר) הוא מקור הישועה בארץ, זה אך ורק עניין של כדאיות, אם תחנות הרדיו יראו שיש קהל גדול (או לפחות במגמת עלייה) למוסיקה צעירה יותר - זה מה שיהיה, אבל קשה לי לדמיין מצב שכזה. ויש הבדל בין ספונטניות ("מגניב! יאללה!") לבין ללכת להופעות באופן עקבי, מה שנקרא קהל קבוע. בכל אופן, המלצות... יש הופעה של קותימאן בקרוב אם את בקטע! הוא מארח את אלרן דקל וקרולינה! ואני אהיה שם שזו בכלל סיבה לכל חברי הפורום להגיע P: עומרי.

iAmGizmo

New member
טוב עכשיו כבר היית נשמע קצת תוקפני

וזה הוריד לי את הכיף. לא מסכימה איתך - בכל מקום אליו אני הולכת + פאבים בכל חור משמיעים גראנג' לצהלות כל העולם. לעומת זאת, מוסיקה קלאסית שומע דור נכחד, וזה לא ממש עובר לדור הקיים - כך שהקהל של הגראנג' רק גדל והקהל של הקלאסית הולך ונעלם. אני לא שכבה צעירה וגם לא החבר'ה עליהם דיברתי לפני כן - חבר'ה בסוף שנות ה-20 לחייהם, שהם קהל המאזינים הכי נאמן של תחנות הרדיו. ותחנה ליוצרים צעירים - שם לא שללתי בני 17. להפך. שללתי הופעה של בני 17, יען כי קהל של בני 17, יען כי אני, בת אוטוטו 29, ארגיש כמו הסבתא בפנסיה, לא בנוח. לא משלילה, אלא מטעמי נוחות בלבד. זכותי! ומעניין לי את ה-#%^#%^ מה זה סטייק טרטר - סה"כ נתתי לך דוגמא ואני לא אהיה קהל קבוע - לצערי מאוד מאוד. אבל - ואבל גדול מאוד - זה לא נותן לאף אחד את הזכות לזלזל בזכות שלי להגיב על מקרים כאלו ואחרים שקשורים לתחום, עם כל הכבוד. וקרולינה? זו ההמלצה שלך? איף

Shards

New member
כלל וכלל לא תוקפני...

מוסיקה קלאסית היא נחלת הכלל ורחוקה מהכחדות - אני בן 22 ושומע אותה מאז גיל 13, גם בתקופות המטאל שלי, וגם עכשיו - עמוק מתוך הג'אז (הקצה השני של הסקאלה המוסיקאלית). זה ההבדל בינה לבין סגנון (שמהווה אצל רוב האנשים) תקופה חולפת, כמו למשל גראנג'. גם לג'אז אין תחנה מייצגת, והקהל שלו יותר רחב מזה של הגראנג' בארץ לדעתי. אני שמח מאוד שזה מעניין לך את ה!#@$!*&, זו הייתה סתם הערה שיחתית. ההמלצה שלי הייתה קותימאן - שמארח, בין היתר גם את קרולינה. וגם קרולינה - היא לא רעה כמו שהיא נשמעת ב"אנ' לא ציפיתי", שאלוהים ישמור. יהיו לי עוד הרבה המלצות אם תפרטי מה הסגנון שתרצי לראות בהופעה, כי בין גראנג' לדנה ברגר קשה לי להבין מה את מחפשת. ובלי קשר, לא הייתי תוקפני, ואני מציע שגם את לא תהיי, כי אין לי שום כוונה להגרר לזה. עומרי.

גויבא

New member
ילדים לא לריב :)

Gizmo - שימי לב שאת מתכתבת מול 2 אנשים שונים... בכל מקרה, לדעתי מה שעומרי ניסה לומר, ואני מסכים איתו, זה שלצערינו אין מקום לתחנות רדיו "נושאיות" בארץ כי פשוט אין מספיק אנשים שיאזינו ולפיכך התחנה לא תהיה רווחית (בלשון המעטה). את הכסף של גאידמק כדי שנפנה לנושאים אחרים כמו חינוך, רווחה וכיוב' לפני שאנחנו מפנים אותו לתחנת רדיו נוספת :) לגבי המלצות, אשמח לשמוע מה את אוהבת או לפחות מה את לא אוהבת כדי אמליץ על דברים רלוונטיים. דרך אגב, קרולינה היא לא רעה בכלל, בטוח שווה לראות. ועוד סתם הערה, אני באופן אישי לא הולך רק להופעות שבטוח יהיה מדהים, אלא הולך להרבה סוגים שונים ואמנים משונים מ2 סיבות עקריות: 1. אני רוצה להכיר דברים חדשים, ולשמוע אותם, גם אם בסוף ההופעה אני יחשוב לעצמי שהיה מעאפן. אני מנסה לעשות הפרדה בין מה שאני אוהב לשמוע בבית להופעה. 2. מכל הופעה אני לומד משהו. איך שהזמר/ת שר, באיזה אפקטים הגיטריסט משתמש, כמה שירים הם נתנו, איך הגבירו את ההופעה, מה הדינמיקה בין חברי ההרכב וכו' וכו' וכו'. גיא

iAmGizmo

New member
Shards וגויאבה!

בכלל לא שמתי לב שאני מול שני אנשים! בלבל אותי לחלוטין
אני לא חושבת שגראנג' זה FAZE, אני שם יותר מעשר שנים. אצלי היה הפוך - שמעתי קלאסית ועבר לי. אני עדיין אוהבת לשמוע לפעמים אופרה (וגם הלכתי פיזית), אבל זו לא האהבה הגדולה שלי. אבל בהמשך למה שאמרתי בנוגע לתחנת גראנג' - זו הייתה רק דוגמא - אני חושבת שיש מקום לתחנות רדיו מכל הסוגים, גם ז'אנרים - אני אישית הייתי מאוד שמחה לשמוע על תחנה המוקדשת כולה למוזיקה משנות ה-70 למשל, ואני בטוחה שאני לא היחידה (אפילו אמא שלי תשמח). גם לגראנג' יש מקום, וגם לאופרה, וגם למטאל - לכולם יש קהל מעריצים מאוד נאמן שיעבור להיות קהל מעריצים נאמן לתחנה. אמרתם לא רווחי? אני לא בטוחה שהתחנות אפילו ניסו לבדוק את הנושא. ואגב, העשירים של ארצנו הקטנטונת משקיעים בכל מיני תחומים, כדי לפתח מגוונים שונים של החברה הישראלית. אחד משקיע בחינוך, השני בסעד, השלישי בעסקים זעירים, הרביעי בחברות הייטק - כולם כולם חשובים. וגם פיתוח יוצרים צעירים חשוב. אולי פחות מחינוך ורווחה, אבל עדיין יש מקום להשקיע בו. אני לא מתה על קרולינה, מודה - היא זמרת טובה, אבל לא אוהבת את הסגנון.. גם אריק ברמן זמר טוב, אבל אני לא מסוגלת לשמוע אותו, כנ"ל לגבי סינרגיה. אני מודעת לאיכות, מודעת לפופולאריות, אבל בכל אחד מהם יש משהו שלא מדבר אליי, וסליחה אם נשמעתי מזלזלת. אני אשמח להכיר להקות חדשות, אבל לא אשמח ללכת להופעות בהן אני ארגיש כמו דודה, לכן אמרתי "לא ילדים בני 17" - כקהל. אני גם לא מצפה שיהיה "מדהים" (כפי שציינתי - הלכתי לדנה ברגר, ולא מעריצה בכלל) - אני הולכת כדי לשמוע מוזיקה עם עוד אנשים שאוהבים מוזיקה. אני אשמח לשמוע כמעט כל דבר - רוק, מטאל, דאנס, אלקטרו, טראנס - בכולם יש דברים שאני אוהבת. רק שיהיה איכותי
ואם קלאסית היא לא מוזיקה של דור הולך ונעלם - אוקיי, טעיתי - דיברתי מהניסיון שלי בלבד והכללתי שלא בצדק. אבל עדיין עומדת על זה שהצעירים של היום לא נחשפים אליה באותה המידה, לכן לא מכירים אותה באותה המידה או אוהבים אותה באותה המידה. ומצטערת על התוקפנות, הייתי בטוחה ששמעתי משהו.

Shards

New member
:)

מסכים איתך על כך שלא בטוח שהתחנות בדקו את העניין, אבל אני די משוכנע שאם הייתה עליה בקהל הפוטנציאלי של סגנון מסוים הם היו מודעים אליה ומגיבים בהתאם. את אריק ברמן גם אני לא מסוגל לשמוע, ולא את סינרגיה. מעניין אותי אם שמעת את קרולינה מחוץ לקונטקסט של "סוליקו" (שהיה מזוויע, אגב). בכל אופן - ביום שישי ה25.4 יש CG & The HAmmer Blues Band בשבלול ת"א ומומלץ לכולם להגיע! בלוז / רוק כמו שבלוז / רוק צריך להיות! עומרי.

למעלה