מוזיקה לשיר

The West Star

New member
מוזיקה לשיר

שלומות חברים! מה שלומכם? לצערי הפסקתי לקרא את השיר בשיא הקריאה בגלל יומני קריאה והמון מבחנים ועבודות בביה"ס
בכל מקרה, רציתי לדעת, מה מסמל בישבילכם [מבחינת מוזיקה] את ששואש"ק, מילים מתאימות, מוזיקה שמכניסה אתכם לסיפור וכד'.. אז היום שמעתי שיר מיוחד במינו, שכמעט מייצג את מאבקי השלטון בווסטרוז [ואפילו מליסנדרה מוזכרת בו! כן כן!] King Crimson-In the Court of the Crimson King The rusted chains of prison moons Are shattered by the sun. I walk a road, horizons change The tournament's begun. The purple piper plays his tune, The choir softly sing; Three lullabies in an ancient tongue, For the court of the crimson king. The keeper of the city keys Puts shutters on the dreams. I wait outside the pilgrim's door With insufficient schemes. The black queen chants the funeral march, The cracked brass bells will ring; To summon back the fire witch To the court of the crimson king. The gardener plants an evergreen Whilst trampling on a flower. I chase the wind of a prism ship To taste the sweet and sour. The pattern juggler lifts his hand; The orchestra begin; As slowly turns the grinding wheel In the court of the crimson king. On soft grey mornings widows cry, The wise men share a joke. I run to grasp divining signs To satisfy the hoax. The yellow jester does not play But gently pulls the strings And smiles as the puppets dance In the court of the crimson king. שיר מאד מאד יפה שחייבים לשמוע.. והמוזיקה בכלל שמזכירה לי את שיר של אש ושל קרח, זה הפסי קול של שרה"ט.. ואתם?

The West Star

New member
אגב

מענין למצא כאן רמזים לכל מני דברים.. למשל, ברור- מכשפת האש=מליסנדרה ויש שם רמזים למלחמות, אלמנות, משחקי הכס, וכד'..

black wings

New member
רק שהשיר הרבה יותר ישן

כך שכל קשר הוא מקרי בהחלט... השיר של רוברט פרוסט- אמנם כולל בתוכו את האש והקרח אבל אין שום קשר רעיוני... אש וקרח מופיעים בהרבה שירים כי זה ניגוד, לא כל כך נדיר.. יש שיר אחד - fantasmic של nightwish שמאוד מתחבר לששאושק. סתם ציטוט: A cup of the king betrayed by usurper a girl in the rain swearing to her father's name וכו'... מי שמכיר בטח שם לב לקשר... בלדות סקוטיות על אבירים יש בלי סוף... the highwayman מאוד מתחבר לווסטרוז, יש שם קבוצה של אנשי המלך שרוצחים אביר ומתעללים באהובתו (מאוד בקצרה) ויש עוד כמה.. כל השירה של המאות עד המאה ה19 בבריטניה מלאה בסיפורי ווסטרוזים למיניהם..

DIDGIN

New member
למשורר בשם פרוסט

היה שיר שאני מכיר רק את השורה הראשונה המתורגמת שלו. משהו כמו "יש אומרים עולם יחרב באש, יש אומרים בקרח" אני כבר לא זוכר את ההמשך או איך הוא הולך בשפת המקור, אבל זה נשמע מתאים. אולי מישהו יודע על מה אני מדבר?

Gregor Power

New member
חשבתי על זה ממזמן

אבל בכל זאת יפה. אני לא יודע אם מרטין חשב על זה, אבל כביכול יש פה הרבה רמזים. "On Soft gray mornings widows cry...". אפור ואלמנה ביחד, שים לב. Crimson King- ג'ופרי. הארגמן הוא צבע בית לאניסטר. וכו' וכו'... ואם כבר בז'אנר הזה עסקינן- Anglagard, להקה שוודית מנגנת באלבום האינסטרומנטלי Epilog מוסיקה מדהימה שבקלות יכולה להיות פסקול על התרחשויות רבות בצפון. מוסיקה שלפעמים היא יפה ומרגיעה, סוערת וסוחפת וגם מלנכולית לעיתים. שווה להאזין. יצירות מהתקופה הרומנטית טובות למטרה הזאת, הרבה מהן הן "יצירות פנטזיה" שבקלות יכולות לגרום לך לחשוב על אבירים וכאלה. הווארד שור (המלחין של הפסקולים של שרה"ט) מושפע מאוד ממוסיקה רומנטית ובייחוד משוברט. אפשר להרגיש את בפסקולים של שרה"ט. גם משום שהמוסיקה הרומנטית מאוד מתאימה לתיאורי נוף ודברים בסגנון. וכמובן- מוסיקת ימי-ביניים.

myochay

New member
שמעתי פעם בלדה סקוטית

אז עם מבתע סקוטי מוזיקה ימי בינימית ואשה שרוצחת את "אהובה" האביר זה מזכיר לי את ששאושק

DIDGIN

New member
אנ לא יודע הרבה על מוסיקת ימה"ב

אבל אני יודע שהיא הייתה מאוד שונה מיצירות הפנטזיה של התקופה הרומנטית, שאמורות להתייחס בחלקן לתקופת ימי הביניים. מצד שני, זה יכול להיות הרבה יותר נאמן למקור מוזיקת רנסנס וימה"ב. זו תקופה בה במקום הסולמות שאנו מכירים היו מודוסים, והיעדר הפסנתר המושווה גרם לכך שכלי נגינה ממשפחות שונות לא יוכלו לנגן ביחד בלי לזייף (לדוגה, יכלה להיות רביעיית חלילים, אבל לא חלילית וכינור). אז דמיינו כמוזיקת רקע תרועת חצוצרות עתיקה, או רבעיית כלי עץ שמנגנת במודוס שהיום מזכיר את המוזיקה הצוענית. זה גם יהיה יותר מיוחד מן המוסיקה הרומנטית הפלווה סרטי וספרי פנטזיה אחרים, ומתאים למרטין שנאמן יותר למקור ההסטורי.

Y. Welis

New member
אם כן, מארטין אינו היחיד ששאב השראה

מהלהקה המצויינת הזו. גם אצל סטיבן קינג ב'אינסומניה' ועוד אחד או שניים קיימת דמות על-טבעית בשם 'מלך הארגמן'. לדעתי מנהיג הלהקה, רוברט פריפ, שימש הרשאה ל'ארכיטקט' ב'מאטריקס'...

למעלה