מוות קליני

tshirt10

New member
הוא השתתף ככל הנראה - כדי לעורר את המדע..

וצוות הצילום - לעובדה שהוא מדיום רוחני - ומסביר פיזית את העולם הזה - לכן הוא גם "נאלץ"
להשתתף בכנסים של מדענים וצוותי צילום כאלה או אחרים - והוא לוקח את זה בהומור - זה הדרך שלו להתמודד עם זה ולשלב את שניהם יחד.

tshirt10

New member
זה לא משנה:)

הוא רצה לעורר את המדע ולהסביר מה זה עבורו לתקשר עם "המתים" - גם מדעית - כדי שקצת יעזבו את הקטע המדעי שלהם - ולהיפתח לאמת - והוא יודע להסביר את עצמו - והוא עצמו מבין שיש הרבה דברים ש"נאמרים לו" תוך כדי התוכנית - שהוא עצמו -לא יודע איך להסבירם למדע - או גם לקהל - הוא משתמש בהומור -הומור שהתוכנית "סאותפארק" לקחו בצחק - כמו כל נושא בעולם שהם צוחקים עליו בתוכנית שלהם - וקראו לו "השרלטן הגדול ביקום" -

כי הדרך בו הוא מסביר את התיקשורים - נראים ליוצרי הסדרה כ"אינטואיציה" - אינטואיציה היא משהו שאת מרגישה כלפי משהו - ממש לא קשור לתיקשור

- וזה בסדר - הוא מסביר את זה בהומור בתוכנית שלו וגם בראיונות.

כן הוא נורא חמוד

אני עוקבת אחריו בפייסבוק . אני אוהבת את הרגישות שלו. ראיתי המון תיקשורים שלו והוא נורא רגיש שזה משהו שאני אוהבת בו.

Nachmanides

New member
מה הפחד?

אם תנהג על פי דרישת עבדקנים, הטוענים כי הם יחצ"ני האל, מובטחים לך חיי נצח, וראיה לכאורה לדבר - איש לא חזר משם להתלונן כי הונו אותו...

tshirt10

New member
את מכוון לדת? כן - הדת מתיימרת להציג את

האלוהים. אבל מה חדש? הם תמיד טענו כך.. לא רק חרדים - גם האיסלם וגם הדת והאפפיור - גם חברי המלוכה - לא ממש משדרים משהומועיל לתושבי בריטניה - ותרבותם היא להשתכר - ולצחוק על המבטר שלהם והשיניים שלהם - מה לעשות שנהוג לשתות טונות של אלכוהול בארצות מסוימות? יש כאלה שישנו את אורח חייהם - או שאורח חייהם יאלץ אותם או למות ממנו - או לשנות אותו לגמרי.

tshirt10

New member
גם למחבלים מובטחים חיי נצח..

ובתלולת ב"גן עדן" - האם הם חזרו לך מרוצים מחיוך אחרי ההרג שלהם בפיגועים? לא. הם דם לא יחזרו. מה הבדל? שהם כבר מתו - ואתה מקבל טענות מעוד יחצנ"ים..

tshirt10

New member
לכן לא שואלים על החיים מעבר למוות.

אין לדעת את גורל הנשמה - הנשמה עוברת תהליך של לימוד - על כדור הארץ - ולאחר מותה - אין לדעת מה יקרה לה - ובטח שאין לאף אחד ידע שכזה - וגם אם כן - זה גורם מאוד חסוי - ויישאר חסוי.

tshirt10

New member
זה מצחיק שרובכם חיים -כדי לשאול על המוות..

הקו הוא כ"כ דק..

גור42

New member
אם חיי נצח לא מפחיד אותך, לא חשבת על זה לעומק

אתן לך רמז:

כשיש חיי נצח, יש לך זמן אינסופי שבו דברים יכולים להשתבש.

בגלל זה תמיד הדתות מוסיפות גם תיאור מאוד מדוייק ומרגיע של "גן-עדן". אבל הבעיה היא, שגם הדתיים עצמם כבר לא מאמינים בגן-עדן כפשוטו, כך שלא ממש ברור לי מה בדיוק מנחם אותם ברעיון הזה של חיי נצח.

הדרך היחידה לא להתחרפן לגמרי מכל העניין הזה, זה להגיד "אני סומך על בורא-עולם שיהיה בסדר". וזה סבבה, אבל אם בן-אדם כבר הגיע למדרגה שהוא סומך לחלוטין על בורא-עולם, מה הוא צריך הבטחות לעולם הבא? למה שלא נסמוך על האל כבר בעולם הזה?

tshirt10

New member
אתה יודע מה זה חיי נצח? אתה IMMORTAL?

אתן לך רמז:

"כשיש חיי נצח," - איך?
"יש לך זמן אינסופי שבו דברים יכולים להשתבש." - כדור הארץ.

"בגלל זה תמיד הדתות מוסיפות גם תיאור מאוד מדוייק ומרגיע של "גן-עדן". - כל דת.

"אבל הבעיה היא, שגם הדתיים עצמם כבר לא מאמינים בגן-עדן כפשוטו, כך שלא ממש ברור לי מה בדיוק מנחם אותם ברעיון הזה של חיי נצח. "-

נכון הדת אחראית "להסביר לך" מה זה "בולשיט של הדת" עד שתבין לבד כי הדת היא עיוות ושקר.

הדרך היחידה לא להתחרפן לגמרי מכל העניין הזה, זה להגיד "אני סומך על בורא-עולם שיהיה בסדר".

= בדיוק מה שיחרפן אותך - המנטרות של הדת חוזרות על עצמה - דרך ספרי התורה הממוצעים. שוב ושוב לקרוא אותם פרקים -כל שנה - כל השנה - זה מה שמחרפן.

"וזה סבבה," לא זה לא סבבה.

"אבל אם בן-אדם כבר הגיע למדרגה שהוא סומך לחלוטין על בורא-עולם," - אתה זה שתחליט מה בורא עולם זה בשבילך -מה איכפת לאדם אחר? זה תפקיד הדת לשקר לך את תפקיד האלוהות.

"מה הוא צריך הבטחות לעולם הבא? למה שלא נסמוך על האל כבר בעולם הזה?"

- בבקשה - שאל את הדתי הממוצע.

גור42

New member
נצח = אינסוף זמן

ובתור מישהו שבקיא במתמטיקה ופיזיקה, יש לי מושג כלשהו מה פירוש "אינסוף" ומה פירוש "זמן". שזה, כנראה, הרבה יותר ממה שאפשר לומר עליך.

tshirt10

New member
אתה מנסה לקלל אותי באופן מדעי כרגע?

"נצח = אינסוף זמן - נאמר כבר -כדור הארץ - לך תחקור את זה מצידי.

תוכן: "ובתור מישהו שבקיא במתמטיקה ופיזיקה, יש לי מושג כלשהו מה פירוש "אינסוף" ומה פירוש "זמן". שזה, כנראה, הרבה יותר ממה שאפשר לומר עליך."

בבקשה. תהיה כמה שיותר בקיא - כמו הדתיים "תלמיד חכם" אז אתה "בקיא יותר משאני אי פעם אהיה"

מסכים.

גור42

New member
מי קילל? זו לא בושה לא להבין בתחום כלשהו

וגם לי יש תחומים שבהם אני לא מבין הרבה, וזה סבבה. אבל אני לא אתחיל להתווכח עם אנשים על נושא שבו אין לי מושג, כי זה סתם יגרום לי להיראות מטופש.

Nachmanides

New member
בכל מקרה - לא עולה לאיש דבר, להבטיח

משהו שאינו בר-בחינה, ולהשומע (מקשיב ומקבל) ינעם, וינוחם...

גור42

New member
לא עולה כלום... עד שאתה מת, ואז אתה בבעיה

אני מעדיף שלא לספר לעצמי (ולאחרים) סיפורים, שברגע האמת יתבררו כחסרי כל בסיס.

ראשית, משום שהודאה בכך שאינך יודע, זה השלב הראשון לרכישת חוכמה. מי שדבק בסיפורי סבתא, בעצם נכנע מראש בקשר לאפשרות של להתכונן לקראת המעבר הזה.

ושנית, גם אם לא נצליח ללמוד דבר בנושא במהלך חיינו, לפחות לא יהיו לנו אשליות. והרבה יותר קל (או לפחות - פחות קשה) להתמודד עם הבלתי-נודע כשברור לך מראש שהוא בלתי-נודע.

Nachmanides

New member
אינני יודע מה "באמת" קורה אותך לאחר

המוות, אולם לאור העובדה כי הממצא העיקבי היחיד בפאראפסיכולוגיה הוא unrepeatability (היינו, חד-הפעמיות של כל ה"חוויות" של השבים "מן העבר ההוא") - אני אפילו מהרהר בנטישת העמדה הזהירה "אינני יודע" (למד לשונך לומר איני יודע שמא תתבדה ותאחז [ברכות ד א]), ונוטה לאמץ את הרעיון שאנו בני חלוף לחלוטין, לא רק מטריאלית, אלא אף אימטריאלית.
הדרך היחידה שאני מכיר לחיי נצח (...Well, sort of) היא לתרום תרומה בולטת למין האנושי (מוצרט, איינשטיין,...) או, להבדיל, נזק בולט למין האנושי (היטלר, סטאלין,...), כך שזכרך לא יתפוגג לזמן ארוך...

למעלה