מוות קליני - שאלה:

Alon16

New member
מוות קליני - שאלה:

כשאדם עובר מוות קליני - האם הוא "מת" (=לב ומוח לא מתפקדים) באותו הזמן? אם כן, אז איך החילונים אומרים שתופעת המוות קליני נוצרת בגלל תופעות פיזיולוגיות במוחו של האדם? הרי המוח לא מתפקד, אז איך האדם רואה?! אם לא, אז האם אותם אנשים שחוזרים לחיים לאחר 3 ימים ויותר - היו בעצם חיים? אלון

עידו10

New member
מוות קליני

הוא לא מוות אמיתי, זה פשוט שם כדי לתאר מצב שאין דופק, אין פעילות נשימתית וכו´. מצד שני, המוח עדיין עובד, והעובדה הזאת חשובה. אבל למרות שהוא עדיין עובד, אם זרימת החמצן לא תחזור אליו תוך X דקות מהפסקת פעילות הנשימה יתחיל להיות נזק לנוירונים והעצבים. במקרים שהאדם היה צמח במשך 3 ימים, המוח, הלב והריאות מוחזקים במצב פועל על ידי מכונות, אבל האדם בשום פנים ואופן לא מת. (X= מספר דקות שאני לא בטוח בו, נראה לי שזה 5 דקות בממוצע) מקווה שעכשיו אתה מבין את הנושא.

Alon16

New member
אם כך,

אז איך הרופאים קובעים שאותו אדם מת, ובכל זאת לאחר מכן הוא חוזר לחיים? הרי הרופאים קבעו שהוא מת? או בעצם, מהי אותה מיתה שהרופאים קובעים? אי תיפקוד של איזה חלקים?

עידו10

New member
תבין

יש לפעמים אבחנות שגויות (אם למשל מכשיר מסויים לא פועל כראוי), אבל ב99% מהמקרים שבהם רופאים קבעו מוות האדם נשאר מת. ישנם שני אפשרויות למוות קליני: פגיעה בגזע המוח- במצב כזה, הלב ממשיך לעבוד, אבל האדם לא חש, לא רואה ולא חי במידה רבה מאד, מצב כזה הוא לא הפיך. דום לב- במצב כזה, הלב והריאות פשוט מפסיקים לעבוד. טכנית, האדם מת, אבל בעזרת מכות חשמל, אפשר להחזיר את פעולת הלב לתיקונה. המצב שאתה מתכוון אליו, הוא המצב השני, שהלב והריאות לא מתפקדים.

עידו10

New member
תוספת

ישנם = ישנן. ולגבי המקרים שאתה מתכוון, שאדם מת במשך 3 ימים וחזר, פה אתה לא הבנת משהו נכון, זהו לא מצב של מוות כלל וכלל, זהו מצב שנקרא קומה, שבו האדם חי אבל לא מודע למה שקורה סביבו ורופאים עדיין מנסים למצוא פתרון לבעיה כזאת, ולא יודעים עדיין איך אדם חוזר להכרה. מצב כזה הוא בעיקרון עלפון ממושך, שנגרם עקב מכה חזקה בראש או שבץ מוחי.

גוססי

New member
במוות קליני הלב מפסיק לפעום

אבל המוח ממשיך לפעול. כפי שצויין, מוות קליני אינו מוות כלל. אדם מוכרז מת באופן רשמי רק ברגע בו גזע המוח מפסיק לתפקד. במקרה של מוות קליני בתנאים רגילים המוח ימשיך לתפקד ללא נזק קבוע למשך כ-5 דקות (אם כי ידועים מקרים של מוות קליני שנמשך עשרות דקות ללא נזק מוחי). יש לזכור כי במוות קליני אספקת החמצן במוח הולכת ויורדת במהירות, וזהו מקור ההזיות הנקראות Near Death Experience (או NDE).

על זה כבר נאמר...

מפי טובי הרופאים בעולם (אלו שאינם מאמינים בבורא עולם) זהו נס! ועל זה נאמר "אין בעל הנס מכיר בניסו" וזאת גם התשובה שלאלה מדוע אין ניסים גלויים בעולם בזמן הזה.

עידו10

New member
עובדה לא נכונה-

מאיפה לך לדעת שהם לא מאמינים באלהים? פה אתה מסתמך על הנחה וזריקת ניחושים בלבד. ודבר שני, אין שום דבר ניסי במכות חשמל שמחזירות לב לפעולתו הרגילה. אנשים לא חוזרים לחיים "סתם ככה".

rikiki

New member
לא יודעת למה אבל עלה לי לראש פתאום

ברוך גולדשטיין

נניח..

שאבקש מאלוהים בקשה קטנה ונניח שהוא יענה בחיוב. אבקש שיעצור את תנועת כדור הארץ בדיוק כשהשמש נמצאת במרום, בדיוק באמצע השמים, למשך 4 שעות ו-45 דקות ו-33 שניות בדיוק! וכל זה רק למען "גוססי". לאחר הנס הזה, אתה "גוססי", תמצא אלף סיבות לסיבת המאורע הנ"ל העיקר שלא תודה בנס, וגם אם תודה בנס אתה תמשיך בחייך כפי שהם. על זה נאמר "אין בעל הנס מכיר בניסו". וזאת הסיבה שאין ניסים גלויים (במוחש) בזמן הזה ובדורות האחרונים. וזאת ועוד, גם אם אלוהים בכבודו ובעצמו יתגלה לך, ורק לך, אתה לא תאמין! מפני שתמיד יהיה מי שישכנע אותך שמה שראית זה דמיון פורה במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב ימליצו לך להתאשפז לבדיקה פסיכאטרית. במילים אחרות, אין שום סיכוי שמישהו יאמין בבורא עולם בדרך של ניסים.

גוססי

New member
אבל איפה הנס פה?

מדובר בתהליכים שמדע הרפואה יודע להסביר כבר עשרות שנים, ואין בהם שום דבר מפתיע או בלתי מובן. אני מוכן לקבל שהאירוע שתיארת הוא בהחלט בגדר נס, אבל התאוששות ממות קליני הוא מאורע שכיח המתרחש מדי יום ביומו בכל בית חולים.

אנדרי ז

New member
אילו, אילו, ועוד מיליון פעם אילו

הכשרתך המחב"תית היא מופתית וראויה לכל ציון. רק כמה חבל שהמנוסים שבינינו כבר מכירים את כל הטיעונים הדביליים האלה. כך שאתה יכול להפסיק לדבר על ניסים היפותטיים. לכשתצליח להפסיק את סיבוב כדור הארץ כפי שתיארת, אתה מוזמן לחזור אליי לדבר על זה.

ביום כשאחליט להפוך למחזיר בתשובה..

אתה תדע על זה, עד אז אין לי כל כוונה לעסוק בזה. מעניין למה רעיון כזה מקפיץ אותך? כפי שציינת זהו רק נס היפותטי!

אנדרי ז

New member
אבל אתה משתמש בו כטיעון לכל דבר

מה לעשות, טיעונים מסולפים שנמצאים בדרך כלל בשימוש נרחב אצל מחב"תים למיניהם "מקפיצים" אותי אוטומטית. המוח שלי פשוט אלרגי לשטויות.

למעלה