מוות לטקנו!! (שוב!!???)

DJ$upreme

New member
מוות לטקנו!! (שוב!!???)

הוא עוד לא מת מספיק. גופתו החבוטה, שלא לומר המרקיבה של הטכנו תעבור התעללות נוספת, ממש בשבת הקרובה, כאשר אחד מהמותגים הלוהטים של תחילת הניינטיז המיוזעות והחשוכות מתקמבק בשנית תוך שנה. "מוות לטכנו" – ערבי הרוק האלטרנטיביים של ה"רוקXן" שהצמיחו סצינה גועשת ובעיקר רועשת, זכו לרגל ראש השנה הקודם בערב הנצחה חד פעמי בהחלט בג'י ספוט, בככר אתרים. הביקוש המפתיע, ובעיקר ההבטחה החגיגית שמדובר באירוע חד פעמי, חייבו כמובן התקמבקות נוספת, וזו מתרחשת ממש בשבת הקרובה (10/5). מאחורי האירוע, עומד המנוע של הערב הזה, הלא הוא הדי ג'יי המיתולוגי של הרוקXן, לירון "תרדו מהבמה עכ-שיו!!" תאני, כיום אושיית היפהופ וחצי מ"עסק שחור", אך אז, גורו לרוקר האלטרנטיבי המתחיל בעל המבט הזגוגי ומעיל העור המהוה. תאני מאבק בשנית את אוסף התקליטים הארכאולוגי שלו, ומזמין את כל ה"קבועים" של מוות לטכנו לחזור ולקפץ לצלילי פיית' נו מור, סאונדגרדן ופורנו פור פיירוס. מועדון הג'י ספוט, אשר בככר אתרים, יעטה שוב שחורים וישאיר את הבאגיז הרחבים והבנדנות בבית ולו ליום אחד. מי שיתנהג יפה במיוחד, יזכה בעלבון אישי מהדי ג'יי. ג'י ספוט, ככר אתרים, יום שבת – (10/5) – החל משעה 23:00. 30-50 ₪. למבוגרים עד - קשישים בלבד. למדפיסי ההזמנה המצורפת כאן: 30 ש"ח בלבד בכניסה.

DJ$upreme

New member
ואת ההנחה ניתן לקבל גם מההזמנה

שמצורפת כאן (בקודמת נפל באג מוזר).

Hairspray Queen

New member
חחחח.. שווה ביותר...

אכן, תמיד טענתי שטכנו זה לא מוסיקה... הרי מוסיקה אמורה לצאת מכלי נגינה, ומחשב הוא לא ממש כלי נגינה.... זה כזה דבר בלי נשמה, המוסיקה הזאת

יפה לך שפסלת כרגע את כל

המוזיקה האלקטרונית. מחשב הוא אמצעי בדיוק כמו גיטרה או תופים ליצירה של מוזיקה, וזה לא משנה אם מתפעלים את המכשיר עם מפרט או עם עכבר, העיקר זה מה שיוצא.

DrunkGoat

New member
...

תשמע, בגיטרה הרבה יותר פשוט להעביר רגשות מבמחשב, מי שמצליח להעביר רגש ואנרגיה במחשב - סבבה. אבל הרוב לא מצליחים... מה גם, שבמוסיקה אלקטרונית חסרה ההופעה, אין כוכבים, אין פוזה. ומה לעשות, כולם אוהבים קצת פוזה.

CaerBannog

New member
אין צורך לקבוע עובדות

ואין צורך לשפוט במשפט אחד מש משדר או לא משדר רגש לשאר אוכלוסיית העולם

DrunkGoat

New member
מניסיוני,

כתיבת מוסיקה במחשב היא לא דבר פשוט, זה אף פעם לא יוצא כמו שמתכוונים שיצא. אני חייב להודות, שטראנסים זה מגניב לדעתי, אין לי בעיה לשמוע טראנסים, זה אחלה מוסיקה לפעמים, אבל לרוב לא, הרוב חרא (מה שנכון גם לגבי רוק, אבל אחוז החרא בטראנס לדעתי גבוה יותר מאחוז החרא ברוק). מה גם, שאין לי הערכה למי שמחשב מבצע את המוסיקה שלו. גם אין לי הערכה למי שבמוסיקה שלו אין ביטוי מספיק לעצמו, באותו רגע. בגלל זה גם יש לי הערכה גדולה יותר לג'אזיסטים מאשר לרוקיסטים מאשר ל"אלקטרוניסטים"... ברור שכל זה על פי השקפת עולמי האישית, וזה לא מייצג שומדבר חוץ ממנה.

חולוני

New member
לי יש הערכה למוזיקאים טובים.

לא משנה מה הסגנון שלהם. מצידי שינגו מוזיקה פרימיטיבית אפריקאית בעזרת אבנים, אם המוזיקה טובה, אני אעריך אותה.

DrunkGoat

New member
בדיוק.

זה מה שאמרתי קודם... אין לי בעיה עם מוסיקה אלקטרונית, אבל מה לעשות שרובה חרא, וזה מסיבה טכנית בעיקר (קשה להוציא רגש ואנרגיה ממחשב). אחוז החרא בג'אז הרבה יותר קטן מברוק, ואחוז החרא ברוק הרבה יותר קטן מבאלקטרוני.

חולוני

New member
פשוט לא נכון.

כמה מוזיקה אלקטרונית כבר שמעת שאתה אומר שרובה חרא? זה שזה לא הטעם האישי שלך, זה לא אומר שזה חרא. בכל סגנון יש חרא וגם דברים טובים באותה מידה כמו בכל סגנון מוזיקלי אחר. ותגדיר רגש. יש אנשים שצליל מכני ורובוטי (גם של מחשב) עושה להם את זה יותר מכל מוזיקה "חיה" אחרת. שמעת על להקות כמו Devo ו-Kraftwerk (הלהקה הראשונה שעשתה בעצם מוזיקה אלקטרונית עוד בסבנטיז) שמזוהות עם הצליל הרובוטי המנוכר שלהן? האם גם הן לא הצליחו לרגש?

DrunkGoat

New member
טוב...

אז בוא נגדיר קודם מה זה רגש. לדעתי צליל רובוטי ומנוכר זה לא רגש. לדעתי מחשב לא מסוגל לבצע רגש. גם אם תשקיע בו רגש, לא יצא ממנו רגש. ברוב המקרים. הויכוח הזה הוא בכל מקרה עקר. רגש וחרא זה מושגים סובייקטיבים ואין מה לדוש בזה. אני רק אמרתי את דעתי...

חולוני

New member
סבבה..

אז אותך זה לא מרגש, ואחרים כן...זה עדיין לא אומר שזה חרא, ושהאמנים לא השקיעו מאמץ באמנות שלהם, וזאת גם לא סיבה לא להעריך אותם. וגם לדיוויד בואי הייתה תקופה (טרילוגיית ברלין עם בראיין אינו בין 77 ל-79) של צליל מנוכר...האם גם הוא לא העביר רגש במוזיקה שלו? ניכור זה גם סוג של רגש בדיוק כמו אהבה. ובדיוק כמו שאפשר לאהוב, ככה גם אפשר להיות קרים. יש אנשים שאוהבים שירי אהבה, ויש אנשי שאוהבים שירי ניכור..(לדוגמה - "Cars" של גארי ניומן שזה שיר ענק לטעמי..)

eliran88

New member
צריך לפסול כל מה שאלקטרוני

הגיטריסטים ניצחו את האלקטרו בטיחים שלא יודעים להחזיק גיטרה כי האצבעות כואבות להם

חולוני

New member
וואלה..אז פרודיג'י זה לא מוזיקה..

נכון.. ורק שתדע שדיוויד בואי (אחד מאמני הרוק הגדולים בכל הזמנים) הוציא ב-97 אלבום ג'אנגל/דראם אנד בייס, אז בטח גם האלבום הזה זאת לא מוזיקה... בטח סתם משחק מחשב או משהו כזה..

call me a dog

New member
אני לא יודע אם אמרת את זה בציניות

או לא, אבל פרודיג'י זאת אחת מהלהקות הכי טובות ששמעתי, כולל שאר התחומים... אני מעריץ שלהם מכיתה ב' בערך... הם אדירים.

הוא היה ציני, מן הסתם.

ואני לא מבינה מה רע במוסיקה אלקטרונית? אפשר להעביר רגש עם כל דבר, זה בכלל לא משנה. כמו בכל תחום מוסיקלי יש כאלה שמדברים אל בנאדם מסויים ויש כאלה שלא, אבל לפסול סגנון שלם ולהגיד שבלתי אפשרי להעביר רגש איתו נראה לי סתם חבל.

חולוני

New member
נכון, גם טכנו יכול לרגש.

וב"בלייד ראנר" כבר הוכיחו לנו שגם לרובוטים יש רגשות.

למעלה