מווסטרן לקפיצות

tomer044

New member
מווסטרן לקפיצות

שלום, לפני כשנה וחצי החלטתי להגשים חלום ילדות והתחלתי לרכב בגיל 32!!!! אני רוכב ווסטרן ומאוד נהנה אך מה שרציתי תמיד זה לקפוץ. מעניין אותי לדעת ממי שעשה מעבר שכזה, מה זה מצריך? כמה זמן יכול להימשך המעבר עד שמתחילים לקפוץ? אשמח לשמוע. תודה

תםטםOHIO

New member
מצריך

מעבר חווה לחווה שמדריכה בסגנון דרסג' קפיצות והבנה מחדש של כל יסודות הרכיבה מישיבה ועד הפעלת מניפולציה על גוף הסוס ההתקדמות אינדבידואלית ועפ"י החלטת המדריכ/ה וההתקדמות בקפיצות היא הדרגתית. בתחום הטרייל בווסטרן נהוג לקפוץ קפיצה קטנה (לא מסלול ולא גובה) אולי זה יספיק בשביל טעימה, אבל כמובן שהישיבה וכלום כלום לא דומה לענף הקפיצות ראווה או קרוס קאנטרי

giri

New member
כמה זמן - מאד אישי

ותלוי ברמת הרכיבה שלך עד כה. מנסיון של מכרים (אני התחלתי באינגליש אז לא יכולה לתת נסיון אישי) זה לא טריוויאלי לעבור מווסטרן לאינגליש, צפה תקופת הסתגלות בה תצטרך להתרגל לישיבה מעט שונה, עזרים שונים וכו'. כשתהיה יציב על הסוס תוכל להתנסות בקפיצות - מתחילים מתרגילי קרקע שמלמדים אותך את הבסיס ולאט לאט עולים מעלה... אני יכולה להגיד לך בתור מי שהתחילה לרכב מאוחר (קצת פחות מאוחר ממך ובכל זאת) שהקפיצות (בעיני) הן החלק הכיפי ביותר של הרכיבה, אני בכלל פחדתי לנסות בהתחלה והתמכרתי לגמרי, ולכן אני ממליצה לך ללכת על זה גם אם תצטרך להתאמץ קצת ולחזור קצת אחורה

למעלה