מוהלת? כן, מוהלת!

פורטי40

New member
מוהלת? כן, מוהלת!

חזרתי עכשיו מברית מילה של ידיד שלי, יהודי שעבר מארגנטינה לקנדה לפני יותר מעושר, ושהוליד ילד בעזרת פונדקאית. התינוק החמוד נימול על ידי מוהלת! אישה רפורמית שהיא גם רופאה.
בין האורחים הרבים היו עוד כמה זוגות גברים שכבר הולידו ילדים בעזרת פונדקאיות.
מסתבר שגם בקנדה , ההומואים, במיוחד היהודים, אינם מוותרים על אבהות.

גנימדס

New member
אני אוהב ספורים כאלה

יש משהו יפה בעיני באשה שמתברגת במקום שהוא של גברים בלבד, כמוהלת ,רבה, חזנית או לוחמת בצבא ואף ראש ממשלה.
פעמים ספורות יוצא לי לראות חיילות עם חצאית ארוכה, בעיני יש בזה משהו של קידוש השם ממש! אני מלא הערכה לבנות האלה שיכולות לפתור בפתרון הקל של השתמטות מהצבא ובכל זאת מתגייסות. קל וחומר בנות שמתגייסות לשירות קרבי.

האמת שהטעם שאין מוהלות באורתדווקוסיה פשוט

והוא שלמעשה החיוב בברית מילה מוטל על האב, והוא מטיל את המצווה על שלוחו, הוא המוהל.

אישה לא מצווה במילה (ולא מטעמים סקסיסטים, אלא מטעמים גופניים), ולכן אי אפשר להטיל עליה את המשימה. בדיוק כשם שגבר לא יכול להית בלן במקווה.

אני רואה בזה יופי הרבה יותר טבעי

גנימדס

New member
םתמיד יש טעמים

יש טעמים מדוע אשה לא יכולה למול, לקדש, להניח תפילין, לקרא בתורה, לשמש כרב, להעיד, לרשת, להנהיג, להצביע, להניח תפילין, להגיד קדיש ,ללמוד תורה ומה לא. הבעיה עם התירוצים האלה שהם משענת קנה רצוץ, השורה התחתונה היא התוצאה המבעיתה בה נשים מודרות ממעוזי הקדושה כדי לא לאיים על מעמד הגברים השולט. בשנים האחרונןת נשים יותר ויותר מעיזות לבקש לעצמן מקום שווה לצד הגברים, כולי תקווה שהן יצליחו.

רiאיש

New member
נשים יכולות למול.

- ציפורה, אשת משה, מלה את בנה "וַיְהִי בַדֶּרֶךְ בַּמָּלוֹן וַיִּפְגְּשֵׁהוּ ה' וַיְבַקֵּשׁ הֲמִיתוֹ. וַתִּקַּח צִפֹּרָה צֹר וַתִּכְרֹת אֶת עָרְלַת בְּנָהּ וַתַּגַּע לְרַגְלָיו וַתֹּאמֶר כִּי חֲתַן דָּמִים אַתָּה לִי. וַיִּרֶף מִמֶּנּוּ אָז אָמְרָה חֲתַן דָּמִים לַמּוּלֹת"
- לשיטת ר' יוחנן במסכת עבודה זרה לומדים שרק יהודים יכולים למול מהפסוק "המול ימול יליד ביתך" (רק הנימול יכול למול), לעומת שיטת רב שלומד זאת מהפסוק "ואתה את בריתי תשמור" (רק אתה, היהודי, את בריתי תשמור), כאשר הגמרא מחפשת נפקא מינה בין השיטות היא מגיעה למסקנה "אלא איכא בינייהו אשה למ"ד ואתה את בריתי תשמור ליכא דאשה לאו בת מילה היא ולמ"ד המול ימול איכא דאשה כמאן דמהילא דמיא" (עבודה זרה, כז.) - דהיינו, לשיטת ר' יוחנן מכיוון שנשים נחשבות מהולות הן גם יכולות למול.
- שולחן ערוך פסק - הכל כשרים למול אפי' עבד אשה וקטן וערל ישראל שמתו אחיו מחמת מילה ואם יש ישראל גדול שיודע למול הוא קודם לכלם (וי"א דאשה לא תמול (סמ"ק והגהות מרדכי) וכן נוהגין להדר אחר איש). (יו"ד, סימן רס"ד סעיף א).
- בקהילת ביתא ישראל נהגו שהנשים הן המוהלות ורק אם אין אישה שיודעת למול - גבר מל.

בנוגע לשליחות - ישנם שפוסקים שאין שליחות במילה (כך ניתן להבין מדבריהם של ה'אור זרוע', הש"ך ותוס' רי"ד), והחובה היא רק על האב לדאוג שבנו יהיה מהול - בין אם על ידו, ובין אם על ידי מישהו אחר (קשור להבחנה האם המצווה היא פעולת המילה - צריך למול את הבן, או התוצאה - צריך שהבן יהיה מהול). לפי הבנה זו, על האב להתעסק במילת בנו ולדאוג למוהל הטוב והמוכשר ביותר - בין אם הוא גבר, ובין אם היא אשה.

סחתיין על דבר התורה הזה. היה מאוד מעניין ללמוד

הדיון על השליחות הזכיר לי את ימי בישיבה
.
על המנהג בקרב יהודי אתיופיה לא שמעתי מעולם.
&nbsp

למעלה