מוד"ש

גיאז

New member
מוד"ש

שלום! קיבלתי לאחרונה מנילה קרבית ויש לי כמה התלבטויות לאן ללכת. התפקיד שאני חושב ללכת אליו הוא מוד"ש זה נראה לי אחלה תפקיד שהוא מאוד מעניין וגם קרבי אבל אני לא מכיר ממש חבר'ה ממוד"ש אז אשמח אם מישהו קצת יספר לי מה הולך שם, על הטירונות, על האימון מתקדם,הפעילויות שם, על החבר'ה על התנאים ויציאות כי לפי מה ששמעתי בשיחה עם המאבטח בטיול השנתי שלי שהיה במוד"A זה שהתנאים היו מחפירים אבל לאט לאט משתפרים, היחס של הקצינים הזוטרים היה מגעיל, הטירונות קשה פיזית ונפשית וממש נשברת לך כל המטוביציה, אבל בסיכומו של דבר הוא נהנה אז אשמח שתענו לי ואולי תתנו לי גם המלצות בקשר ליחידות חי"ר אחרות כמו נחל וכדומה... תודה

demoloc

New member
הטירונות שלהם יחסית

יחסית לחי"ר קלה יותר דווקא. אגב אזהרה למנילה, לא שאני מזלזל בשיריון ותותחנים ,אבל זה מלכודת מנילה. שמת אחד מהם? אתה מתגייס לשם.

tamirn

New member
מה הכוונה...

למה אתה מתכוון שאם שמים שיריון או תותחנים נכנסים אליהם אוטומטית אם אני שם את זה ב3 העדפות שלי ? או אם אני מסמן את זה בכלל?(נגיד סימון 1 ברצון לשרת ביחידה)

tamirn

New member
לא ענית לי...

אם אני לא רוצה איפה לא לסמן ב3 העדפות או בכללי במנילה

גיאז

New member
שמעת גם ש...

יש סינונים של מוד"ש של סיווג בטחוני וקבא אבל אם קיבלתי את מוד"A במנילה ז"א שיש לי קבא מתאימה.נכון?

לא רק שריון ותותחנים מלכודות...../images/Emo11.gif

גם נ"מ, מוד"ש, מג"ב והנדסה המממ הממ...

eduard16

New member
ומה יקרה עם

אנשי פרופיל 72 שיש להם לבחור שניים מתוך תותחנים שריון או מוד"ש...?? אני אמור כאילו לבחור אם אני הולך לשריון או לתותחנים?? מה הקטע?

אריאל15

New member
אתה רוצה פרטים על מוד"ש אני אתן לך

בתור לוחם רגלי שנמצא כ-3 שבועות לפני סיום אימון מתקדם אני יכול לתת לך מעט פרטים על מוד"ש אז מה שדיברו פה על טירונות יותר קלה משל חי"ר רגיל אני אגיד לך שזה זיון שכל כי רק מי שנמצא שם יודע עד כמה הטירונות וההכשרה עצמה קשה פיזית ומנטלית. אני יודע שכל מחזור אומר את זה אבל כשאני מסתכל על המחזור שלי ועל הטירונים שלנו אני אגיד לך שהמחזור שלי לא רואה אותם ממטר מבחינת המשמעת שהכניסו בנו פשוט זיינו אותנו ואני אומר את זה בצורה הכי פשוטה וכשאני כותב את זה אני נזכר ב7/12 שבועות שטח המטורפים שהיו לנו ואני מביט באצבעות שלי שהעבירו מספיק זמן במצב 2 אפילו אחרי שהייתי חצי שנה בצבא וכל זה בגלל שלא רוקנו אצלנו את הפח בשירותים. אז אל תקשיב לכל החרטות שאומרים לך שהמסלול לא קשה. עוד לא הייתי בקו שאני יכול להגיד לך עד כמה זה קרבי אבל זה שהמסלול קשה אני יכול להבטיח לך שלא יהיה לך רגע אחד של מנוחה קח לדוגמא את המסע כומתה שלנו 30+5 על 40% , תראה לי איזה חי"רניק יכול להשוות את המסע ה60 קילומטרים שלו עם איזה ווסט וכמה מחסניות לעומת מסע עם שלוש ג'יריקנים של מים על הגב ושאתה פשוט מת בסוף אני למזלי הוצאתי פטורים ממסעות אבל אני רואה את החברים שלי ותאמין לי ששום פלס"רניק לא היה מתבייש במסע כזה ובכלל בהכשרה מתישה שכזאת.

גיאז

New member
אתה מתחיל להפחיד אותי עם המוד"ש

אבל בראיה לאחור עם כל הפזם שצברת...שווה לעבור את זה?

אריאל15

New member
תשמע אני ממש לא פזמניק

אבל לפי איך שאני רואה את זה הכל חרטה שיעמום אחד גדול. אם אתה רוצה לשבת כמו מניאק 72 שעות בתוך עץ אלון או עמדת הסוואה אחרת להיסתכל כל היום במשקפת ולנהל יומן של כל מה שאתה רואה חדש זה המקום בשבילך. אם אתה מסוג האנשים שרק כשכדורים שורקים להם ליד הראש הם יחשבו לזוז אז מוד"ש ממש לא המקום

למעלה