מודרני זה גם יפה?

חנוך617

New member
מודרני זה גם יפה?

האם הלבוש שהולך היום בישיבות, קרי, חליפות עם פסים רצניים, נעליים גדולות, מכנס בלי פנסים, זה רק מודרני או שזה גם יפה לטעמכם?

חנוך617

New member
הכל? כל מה שמודרני זה

מכוער או כל מה שמכוער זה מודרני או שאין קשר? יש לך מה להוסיף?

הפרטים שהזכרת הם המכוערי

אין לי כלום נגד מודה ואני עצמי גם לא החניוק הגדול אבל כשזה גולש לפסים מצחיקים כמו אלה שציינת ובעיקר הנעליים הגדולות וכו` זה פשוט מכוער.

ניתוח על חנוך

חנוך, שמתי לב לכישרון מיוחד שלך. אתה מעלה נושא כלשהו ובתוך הדברים אתה כבר מרמז מה היית מעונין שהציבור יגיב. אתה בעצם מדגדג את האמוציות של המשתתפים באיזכור בוטה של תופעות מגונות בטון מיוחד וברור, ולהיפך בדברים הטובים. אהבתי את זה...

חנוך617

New member
ואתה, בלשונך החדה

והצינית אי אפשר לדעת אם אתה רציני או צוחק...

רולי NO 1

New member
אני הבנתי טוב מאוד!

ואם אתה לא הבנת אז זה לא אומר שגם אני לא הבנתי! וכדאי לך לקבל קצת ביקורת לפעמים זה לא יזיק! אבל הכל באיזי.. :)

חנוך617

New member
אוי, איזה גדול שאתה.

אני כנראה קטן לידך וזה אולי חוצפה אם אענה לך...

asaf2000

New member
גועל נפש!!!

זה לא נקרא מודרני זה נקרא מגעיל! אנשים עושים מעצמם צחוק!! עכשיו נכנס מודה חדשה שהולכים עם עניבות עם קשר גדולי והעניבה מגיעה עד חצי החזה, לא עד המכנסיים, אני לא יודע מאיפה זה נכנס אבל זה הדבר הכי מצחיק והכי מכוער שהיו יכולים לחשוב עליו, אנשים נראים כמו ליצנים ממש!!

טוב מאוד. קלעת.

הם לא קולטים שהם נראים בפורים כל השנה. כל עוד זה כך ובפרופרציה הזו, זה עדיין בגדר משעשע. אבל זה מתחיל להיות מקומם כאשר זה הופך לתורה שבכתב. זאת אומרת, שבחור הישיבה צריך לעקוב אחרי התחלופות האופנתיות ללא הפוגה בגלל שני פסיכופטים בישיבה שמובילים קו מודרני סוחף.

שפן1

New member
הלבוש המודרני הוא צחוק כל השנה

כתב מרן הרה"ק רבי אפרים זלעיג מרגליות זצוקללה"ה, בספר עמודי ארזים, ושמעתי מזקן אחד מנקיי הדעת שבירושלים, על הכובע המודרני שנהגו לעשות חריצים, אחד מצד ימין ואחד מצד שמאל, וחריץ למעלה, שהוא דוגמת שתי וערב, וכך חוקת הגויים וע"כ לא שמו לב לזה. עכל"ק הסגנון והמודה הינה חץ מורעל בליבו של הציבור החרד לדבר ה'. אולם הבורים ועמי ארצות הפכו זאת ללבוש מקובל ומתאים, וה' ישמרנו.

asaf2000

New member
"ותתפשהו בבגדו"

"ותתפשהו בבגדו" (בראשית ל"ט, י"ב) אמר רבינו הקדוש נחל נובע מקור חכמה רבי נחמן מברסלב זצוק"ל: ותתפשהו בבגדו. שהבעל דבר והסטרא אחרא תופסת את האדם בבגדו, דהיינו שמטריד אותו בטרדת בגדיו ומלבושיו. כי טרדת הצטרכות מלבושים ובגדים של אדם הם מבלבלין מאוד את האדם ומונעים אותו על ידי זה מעבודת השם יתברך, וזהו "ותתפשהו בבגדו". אך מי שהוא בעל נפש ולבו חזק בה' אינו משגיח גם על זה אע"פ שאין לו בגד ללבוש, אעפ"כ אינו מטריד עצמו בזה ואינו רוצה להניח עצמו לבלבל בזה. וזהו "וינח בגדו אצלה" שמניח בגדו ומלבושו וגם בורח מהם ואינו משגיח כלל על זה. רק עושה את שלו בעבודת ה' כפי מה שיכול. (שיחות הר"ן ק'). אפשר לפרש את זה גם על אלה שמתעסקים כל היום בבגדים ומטרידים את עצמם באופנות החדשות כל שני וחמישי.

לדעתי מודרני...

זה יפה לפעמים ובולט בכל הפעמים. בד"כ מי שהולך מודרני מחפש את מה שימשוך תשומת לב לא את מה שיפה, זו דעתי...

חנוך617

New member
בקיצור, כמו מה שכולם

כתבו בתוספת איזכור לרחם על אותם מודרניים שחסרה להם תשומת לב, אך לא נראה לי שכך כל המודרניים.

למעלה