מודעות פנימית

• פותח הנושא R2
  • פורסם בתאריך
אם אתה רוצה לזרום עם חייך....|חיבוק

כדאי שתרפה מעט מ"האובססיה" שכל דבר צריך להבין. אז אם אתה לא מבין אתה לא מאושר? אם אתה לא מבין אתה מאבד שליטה? מה יקרה אם לרגע אני לא אשלוט בחיי? האם אני אחדל מלחיות? החיים ממשיכים לזרום. עלי לקבל את המציאות כמו שהיא גם אם היא לא הכי ברורה לי וזה בגלל העובדה שאני רוצה לחיות שאיזון בשקט בשלום ובשלווה עם חיי. לא טוב להגזים לאף כוון לא לצד הרגשי ולא לצד הרציונל, צריך את דרך האמצע. אור ואהבה אין סופית מיכל

"להבין" מול "לפחד"

מתי אני מבין את הפחד ומתי אני פתאום פוחד או נעלב או כועס או . . . ואח"כ מבין מתי אני צריך ש"להבין" יעזור לי להכיר את הפחד והכעס, הבושה והעלבון ? מתי ? למי שמעוניין מצורפות הנחיות לעבודת "התבוננות רגשית" חומר שכתכתי, אשמח לשמוע תחושות אחרי. אמיר

תגובות- קצת ביקורת בונה../images/Emo24.gif

היי אמיר דרור!!! מכוון שאני מאד מתחברת למה שאתה עושה ברשותך אציע לך מה שהוא קטנטן לשיפור ההנחיות. אני מדברת מנקודה של מי שהיא שמבינה טיפ טיפה יותר בנושא הגוף הגשמי בזכות היותי מורה לספורט בעבר. כמובן שזכות הבחירה תשאר תמיד בידך אם לשפר או לא. טוב: תמיד מומלץ לעשות את תרגילי ההתבוננות בישיבה יותר מאשר בשכיבה כי: בישיבה יש סיכוי גדול יותר שהאדם ישאר מקורע מה שנקרא ישריש שורשים, יחפש להרגיש את הקרקע וגם לנו בתור מנחים יש סיכוי לשמור על האדם מקורקע. בשכיבה מאד קל לנו לנתק שורשים ולהמריא אל על לעולמות עליונים. לגבי הנשימה: לא מדויק לתת הוראה לנשום דרך הפה בלבד כי: ראשית הנשימה הטבעית שלנו היא נשימה של פה ואף גם יחד ואם אנחנו נותנים הוראה לנשום דרך הפה בלבד אז זו פעולה לא טבעית של הגוף וכך בזבזנו סוג מסוים של אנרגיה מחשבתית. בעצם אנו צריכים להתאמץ לחשוב איך לנשום והרי לא זאת המטרה הלא כן? אנו רוצים להביא את המח להרפייה מחשבתית ובפעולה לא טבעית של הנשימה אנו מעסיקים את המח בפעולה מיותרת... לגבי ניפוח הבטן: חייבת להיות הפרדה בהכנסת האויר בין הבטן העליונה ובין הבטן התחתונה אז התרגיל הראשון: הכנס אויר לבטן עליונה ,עצור נשימה , החזק אויר, נשוף... התרגיל השני: הכנס אויר לבטן תחתונה בלבד, עצור נשימה, החזק אויר נשוף... תרגיל שלישי: הכנס אויר לבטן עליונה ותחתונה גם יחד, עצור נשימה, החזק אויר ולאט לאט נשוף כשאתה מניע את הסרעפת לאט לאט... כמובן כהמלצתך אתה נותן לקהל לנשום שלוש עד שש פעמים נוספות. בסך הכל הטכניקה של ההוראות שפתחת טובה לדעתי האישית. בקובץ שצרפת קצת נפלו שיבושים בהוראות שנתת להרפיית האיברים השונים ואני מאמינה שזה קרה בגלל שהעתקת את המסמך מהקובץ המקורי שלך. רצוי לציין לקהל שלא עושים את כל התרגילים בבת אחת. הכוונה אם עכשיו אנחנו ממוקדים בהתבוננות אז אנחנו מבצעים את תרגיל ההתבוננות ולא מערבבים את תרגיל הדמיון המודרך גם אם זה מפתה ומסקרן. הגוף חיב לעבור תהליך של הפנמה ותרגול נושא אחד לפני שנרוץ לנושא אחר. מאד אהבתי את הנתינה האדירה שלך ואת הרצון שלך לשתף אותנו בידע שלך. גם לי יש המון מה ללמוד ממך ישר כח אמירדרור אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול

תודה - יש על מה לדבר

מיכל, שמחתי לקרוא פעם ועוד פעם את דבריך ואין לי ספק שיש לנו דיבור, שיחה מקצועית משמעותית. האם ביקרת באתר שלי כדי להתרשם מהכלי של התבוננות רגשית ? לא ההנחיות לקראת אלא ממש העבודה הרגשית ? לגבי שכיבה או ישיבה, למיטב ניסיוני זו בחירה אישית, במיוחד למי שלא בא כדי לעשות עבודה אנרגטית אלא פשוט עיבוד של קשיים ולמידת דרך חדשה. לגבי הנשימות, אני מצאתי שנשימה דרך הפה בלבד עוזרת להתמקד בתכנים רגשיים ונשימה דרך האף מעודדת שקט ובהירות הכרתית. בתרגיל המדובר המטרה היא להביא תכנים רגשיים. הבנתי שאת לקראת יציאה לדרך עצמאית חדשה עם סדנה שלך, את מוזמנת להביא את העניין בבורסה למימוש חלומות באתר שלי וגם להעביר חומר במייל, תודה על תשומת הלב, אמיר

היי ../images/Emo24.gifאמיר תודה על הפירגון

היי!!! כן קראתי גם קראתי את הפרק של ההתבוננות הרגשית ומכוון שאני מאד חזק דווקא בחלק של העבודה האנרגטית זאת הסיבה שכל כך קשה לי לקבל את ההוראות שלך של נשימה דרך הפה על מנת להתמודד עם תכנים רגשיים. נשימה דרך האף כדבריך מעודדת שקט ובהירות מחשבתית נכון!!! יחד עם זאת זה כוון אחד, הזרמת החמצן או האויר אל הראש אל המח. רק שכחנו שהאף מחובר ישירות אל מערכת הנשימה והראות ואין לו כניסה למערכת העיכול בו בזמן שהפה יש בו צינור אל מערכת הנשימה ובעיקר תפקידו להוביל מזון לקיבה ולמעיים. לפה יש שני תפקידים שלעיתים מתבלבלים ומתערבבים זה בזה. אז דווקא אם הכוונה שלך היתה לכוון את האדם לתהליך רגשי נטו דווקא הנשימה דרך האף עדיפה כי היא מזרימה אויר ישירות ללב ולראות. חוץ מזה שעל פי התורה שלי הפנים למעשה מיצגים את כל גוף האדם והאף משול ללב. הפה והסנטר משול למערכת העיכול ומערכת הרבייה. תנסה לנשום דרך האף בלבד ובמקום להתרכז בתהליך מחשבתי הכרתי תנסה במודע להזרים את האויר דוקא לאזור החזה והבטן ותוכל לחוש בשינוי בתגובות הגופניות שבתוכך. לדעתי תכניס אויר דרך האף אבל לא תהיה לך ברירה וכדאי שתשחרר את כל ה"פסולת" גם דרך הפה כי זה יותר קל לגוף ומשחרר יותר מהר. מצא חן בעיניי הדרך הפרקטית בה אתה מכוון את הקהל או המטופל לבצע את העבודה. יש כאן דרך מסודרת ברורה ותבניתית. יחד עם זאת לי באופן אישי קשה ללכת לפי ההוראות שלך כי גם אם המטרה שלך היתה לכוונן להתבוננות רגשית יש יותר מידי הנחיות להתיחס ל"מח המפטפט"... שהוא קול ההגיון וברור שאם הוא צף לנו בתוך התבוננות הרי נכשלנו כתוצאה מביקורת ושיפוט שהפעלנו באותה נקודת זמן ואז הזרימה הרגשית נחסמת. לי ממש קשה עם הנשימה דרך הפה כי אני נזרקת להתמודדות עם עולם המים שם כשאתה צולל אתה משתמש בשנורקל ובנשימה דרך הפה בלבד. אני מרגישה שבצורה זו שני שליש מהגוף שלי משתתק ואני נכנסת למצב של חנק. אני מסוגלת לנתח עבורך על פי תורתי מה קורה כאן. מים מתחברים ישירות אל הרגשות האישיים שלנו. כניסה וצלילה לתוך המים זה למעשה כניסה לעולם שאינו מציאותי,טבעי לאדם מבחינה פסיולוגית והוא זקוק לאמצעי עזר על מנת להשאר בחיים= בלוני חמצן. נניח שהתגברתי ע"י אימון וקל לי לבצע כעת את מיומנות הנשימה שהיא יוצאת דופן, עדיין לא התגברתי על חלקיקי השניה בו אני עוברת ממציאות למציאות מעולם הקרקע הבטוחה אל עולם המים. אם היתי שמה פעמון על כל הראש שלי כך שאוכל לנשום ולנשוף דרך הפה והאף גם יחד היתי מרגישה הקלה בתוך העולם התת מימי. מה שיש לנו היום זו רק המסכה לעיניים שסותמת את האף והשנורקל או הוסת הידוע שנכנס כצינורית את הפה, באי נוחות. מה התכוון המשורר בכל הנ"ל? גוף האדם היא המכונה הכי משוכללת עלי אדמות. עלינו ללמוד אותה עלינו להכיר אותה ועלינו לכבד אותה. אם הגוף שלנו על מנת להיות באיזון בשקט ובשלווה מרגיש צורך לנשום ולנשוף גם מהפה וגם מהאף עלינו לאפשר זאת ולא להגדיר חד משמעית נשימת פה או נשימת אף. מספיק שאתה משלב מעט פעילות גופנית של הליכה רגילה מהירה או ריצה אתה רואה איך אתה מאבד שליטה על צורת הנשימה שלך והגוף הוא זה שיכתיב לך איך לנשום אחרת תתעלף...או שתפסיק את הפעילות המאומצת. בכל אופן אני גם מאמינה שבסופו של דבר לכל אדם מתאימה הדרך שלו להגיע אל הדברים. אני מאמינה ששוב הצלחתי לסקרן אותך או לפחות לגרות את זויות המחשבה שלך. עושה לי רושם שאתה בחור מאד הגיוני ורציונלי. כן אני אשמח לשוחח איתך אתה יכול לרשום לי רשמים גם בתא המסרים שלי. לגבי דרכי החדשה העצמאית אני פתאום מגלה שעוד ועוד אנשי מקצוע רוצים את קרבתי ורוצים לחבור אלי לעבודה משותפת, אז בסבבה... היום נצמדתי לבחורה מאד מיוחדת שיש לה המון תעודות של לימודי רוח שונים ואנחנו מתכוונות לפרוץ בשישה נושאי הרצאה לפחות. בעזרת השם יהיו לנו לפחות שש סדנאות שונות. אשמח תמיד לדבר איתך שיחות מקצועיות משמעותיות. הראה לי את הדרך כיצד לנהל שיחה כזו מכוון שאני מרגישה שדרך צג המחשב המון דברים מתפספסים בדרך או שלא תמיד ישנה המילה הנכונה לתאר מה שאני רוצה להביע. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

למעלה