מודעות פנימית

• פותח הנושא R2
  • פורסם בתאריך

R2

New member
מודעות פנימית

האם זה קיים , או סתם זה פנטזיה ??

conatus

New member
התייחסותי :

לו מודעות פנימית הייתה פנטזיה, לא היית יכול להעלות שאלה לגביה ולהפנותה לשאר הגולשים בפורום הזה. מודעות פנימית היא היכולת להבחין את עצמנו משאר העולם ובאותה עת להבין ולדעת שאנחנו חלק ממנו בדיוק כמו שהלב, הכבד או הריאות שלנו הם חלקים מאיתנו.

R2

New member
איך אפשר להבדיל

אם אני מפנתז או זו הרגשת אושר שנגרמת מפתיחת המודעות הפנימית אצלי ?

conatus

New member
לוגיקה היא תורת ההיגיון

R2 דבריך סתומים אנא הבהר את אמירותיך/שאלותיך על מנת שאוכל להתייחס כראוי. מה שאינו מובן לי זה מה אתה מעמיד מול מה ? אתה מעמיד פנטזיה לעומת הרגשת אושר ? לעניות דעתי הרגשת אושר היא סובייקטיבית. ביטוי סתום נוסף הוא "פתיחת המודעות" מה הכוונה ? אנא הבהר ממני onatus

R2

New member
זה קשה לי עם היגיון

אני יושב בבית ופתאום יש לי הרגשה נפלאה ממש אושר ללא כל סיבה מה זה ? פתיחת מודעות, אני מתכוון למצב שאני מרגיש פחד וללא כל סיבה הפחד נעלם מתזוזה קטנה בשכל אולי הבנה מסוימת לפחד האם אני יותר ברור עכשיו ?

conatus

New member
אצלי זה הפוך

ובכן אני לא יודע מה זה. וכבר הזכרתי קודם שהרגשות זה עניין סובייקטיבי ( מה שלך גורם אושר לאחר גורם סבל - יחסיות ) אך R2 ממשיך להתעלם מעובדה קטנה וצנועה זו. גם פתיחת מודעות עלפיך היא מבוא לפחד שנעלם בהפיכה ממצב סביל למצב פעיל וזה אתה ועולמך - זה לא כולם. אולי כאלה שכותבים מהבטן כמוך יוכלו להבינך טוב ממני. ממני ידידך conatus

פרופסור דגול הגיע למאסטר בזן

וביקש להיות תלמידו, ישב המאסטר באותה שעה ושתה תה, לקח את הקומקום ומזג עוד ועוד לכוס והתה עלה על ונשפך מהכוס עוד ועוד. הסתכל הפרופסור המום, לא מבין את מעשיו של המורה. כל עוד לא תתרוקן לא תוכל ללמוד שום דבר חדש. בהצלחה בכל עבודת מודעות שתמצא את עצמך בה, אמיר דרור

conatus

New member
התרוקנות זה לא רק...

אני מניח דרור שבעינייך התרוקנות זה זניחת הישן. בעצם אני חוזר בי. אני לא מתכוון לפרש את המושג עבורך. אתה הבאת אותו עשה זאת אתה.

R2

New member
להתרוקן זה ....

לזרוק את הפסולת שנשארה אצלך אחרי ההבנה .

conatus

New member
R2 נאמן למסורתו...

נאמן לשוחח ולהשאיר את דבריו סתומים. מה היא הפסולת שנשארת לאחר הבנה ?

R2

New member
מסורת הפסולת

כאשר אתה מבין שאין צורך לפחד, אז תזרוק את כל הצורך בלהסביר את ההבנה שלך לאחרים

conatus

New member
הבנתי שהבנת

אינני יודע מהיכן הגיע הפחד לדיון הזה. ואם כבר פחד אז פחד ממה ? ובכלל אם ברצונך לשמור את הבנותיך לעצמך ולא לשתף אחרים בהם אז מדוע הינך כותב בפורום הזה.

R2

New member
יפה

אתה תוכל לשתף אחרים בשאלות ובאופן חיפוש ההבנה אבל הבנה תשיג לבד אף אחד לא יביא לך הבנה, גם האחרים יגיעו להבנה, אם יגיעו, רק לבד ובעצמם . ואם שאלת לפחד ממה ? לפחד לפגוש אחד כמוך . ושמבינים אותך הפחד נעלם.

conatus

New member
הבהרה

אינני חושב שבסגנון כתיבתי אני מבקש הבנה של מהויות ואם נוצר הרושם הזה מדובר בטעות. מה שאני מבקש זה כתיבה בהירה וצלולה המתבקשת בגלל אופי הכלי הזה המחבר בינינו וזאת על מנת להבין טוב יותר את רעיונותיו של האחר וכדי להתרכז בהבנת המהויות ( באופן עצמי ועצמאי כמובן ) ופחות באופן בנוסח ובסגנון. האם הבהרתי את הנקודה ? ובאשר לפחד ממני, מדוע משתתף כלשהו בפורום צריך לפחד ממני?

R2

New member
הבהרה במקומה...

אחרי שמבינים אותך אין צורך לפחד ממך יותר. ועכשיו נכתוב לך רק דברים בהירים וצלולים שרק אנו מבינים

הפסולת שנשארה לאחר ההבנה../images/Emo22.gif

היי קנטוס!!!
אנסה להסביר על פי הבנתי מה התכוון המשורר... נניח שהגעת לאיזו שהיא מודעות- הבנה שקימת בך סוג של פסולת... בוא נבדוק איזה סוג פסולת זה יכול להיות: נניח חרדות אישיות בגלגול הנוכחי שאולי אנו גוררים אותם מגלגולים קודמים. חששות לגבי עשיה או אי עשיה של דברים בעולמנו זה פחדים שונים כמו שהעלתם בדיון בינכם. אלו פחדים? נניח פחד מנטישה, פחד מלא להיות שיך, פחד מלא להיות נאהב, פחד השרדות וכו´ ... חסרים פחדים? עבורי כל הנ"ל מהווה פסולת, אני באופן אישי צריכה להפרד מהפסולת איך? ניתן לעשות זאת ע"י הדמייה איך? אני מדמינת שאני לוקחת חלק חלק של פסולת כמו שאני לוקחת אבן עוטפת אותה בבועת אור ובדמיוני משליכה אותה אל הים. מדוע ים? כי הים הוא המקום הכי מטהר עלי אדמות. מים זה דבר מטהר. ככה אני עושה לכל מחשבה שלילית שעולה בראשי. אני מדמינת את גופי לצינור ומשתדלת לנקות אותו מכל האבנים והסלעים שאני פוגשת בדרך שגורמים לחסימת הצינור. לאחר תקופה בה אני מרגישה שהצינור התנקה אני מבקשת מאנרגיות חיוביות להכנס אל גופי אל הצינור ולהציף אותי בטוב. כדאי לעשות את התרגול הזה בצורה יום יומית ובכך למנוע הצטברות של חול שהופף לאבן שהופך לסלע שיוצר חסימה. מקווה שהייתי ברורה לך. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

conatus

New member
מיכל היקרה !

מה שאתם מכנים פסולת אני מכנה רגשות נחותים ( עצבות ) לעומת רגשות עליונים יותר ( שמחה ) ואינני נוהג לדמיין את עצמי עוטף את ה"פסולת" ולהשליכה ( רעיון יפה כשלעצמו בעיניי ) אלא אני מנסה לברר עם עצמי את הסיבות והגורמים לעצבות על מנת להשתחרר ממנה ולהחזיר את עצמי למצב של שמחה ( הרגש העליון ). מהאמור לעיל יוצא מכך שאינני מבין את הביטוי שלכם "הפסולת שלאחר ההבנה "

לא כל דבר צריך להתעקש להבין../images/Emo24.gif

לך יש את דרכיך להתמודד עם הדברים וזה מצוין. דבוק בדרך דבוק בעולם המושגים והמילים שמתאים לך וזהוא. הרי אם אתה מצליח בסופו של עניין לבצע ניטרול מרגשות או תחושות נחותות ולהכנס למצב אילעי לרגש העליון אז הכל בסדר ואין חילוקי דעות, הגענו אל אותה מטרה. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

conatus

New member
תבונה והבנה

אני חולק עלייך מיכל ( על כותרת ההודעה ) כן צריך להבין ורצוי כל דבר מפני שרק ההבנה תשחרר אותנו. איני רואה שום דרך אחרת שתשחרר בני אדם מהבלי העולם הזה. כבר נאמר שידע זה כוח ואני מוסיף שהבנה גם היא כוח לא מבוטל. עלינו להבין כדי לחיות.

למעלה