לרועי - מודעות עצמית
שלום רועי מודעות עצמית כשמה כן היא - המודעות שלך לעצמך, לפנימיות שבך, לאמת שבתוכך. מודעות עצמית אין לה כל קשר לא למאגיה ולא למיסטיקה והיא הדבר הטבעי ביותר שאדם יכול לרצות. למודעות עצמית לא "מגיעים", אלא מודעות עצמית מפתחים. יכולת זו למודעות עצמית טבועה בכל אדם באשר הוא אדם, ואדם מתוך בחירה יזומה יכול להחליט יום אחד שהוא רוצה לפתח אותה. רוב הזמן אנחנו עסוקים בהתבוננות החוצה, אל העולם, אל החיים בחוץ, אל איך אני נתפס בעיני אחרים, איך רואים אותי, מה מקומי בחברה, מה חושבים עלי, מה אני חושב על אחרים, מה אני חושב שחושבים עלי ועוד ועוד. מודעות עצמית בעצם מפנה את תשומת הלב פנימה, אל הפנימיות שבתוכך, אל המקום שבדרך כלל מוסתר על ידי קליפות והגנות. לכן מודעות עצמית מתפתחת בשלבים ואף פעם לא מסתיימת, כי תמיד יש מקומות בפנימיות לראות ולעבוד עליהם. פיתוח מודעות עצמית יכול להביא אותך להכיר את עצמך כפי שאתה, לראות את דפוסי ההתנהגות שלך, להגיע אל מקור הכאב והתסכולים, ולהשתחרר מהכבלים הפנימיים. אבל, מודעות עצמית היא עניין רציני ולא משחק. העניין דורש התחייבות אמיתית, רצינית וכנה שלך לעצמך. אין כאן שום עניין של לעשות רושם על מישהו שבחוץ או להציג רק צדדים מסויימים החוצה. מודעות עצמית מתחילה במחוייבות עצמית של אדם לאמת הפנימית שלו. מחוייבות לדרך האישית ולתהליך. רק על ידי התייחבות שכזאת אדם יכול להתחיל ולצעוד על הדרך המרתקת של גילוי עצמי. ולכן, לקרוא על מודעות עצמית בספרים זה לא מה שיעשה את השינוי. לקרוא בספרים זה עוזר מאוד, אין ספק, אבל העבודה העיקרית היא העבודה שאתה עושה עם עצמך במסע פנימה. כמובן שבדרך יהיו ספרים שונים שיגיעו לידיך בזמנים שונים, אנשים שונים שתכיר ותפגוש, שיעורים שתעבור ותלמד דרכם עוד על עצמך, נקודות שבירה, נקודות אור ועוד ועוד. ההתנסות, ההליכה עצמה בדרך, היא שתוביל אותך במסע. ספרים או אנשים אחרים יכולים רק להצביע, אך לא ללכת במקומך. אין לי כרגע ספר שעולה לי בראש שאני יכול להמליץ עליו, אבל אם ביקשת המלצה, אז אתה יכול להתחיל ישר בהתנסות הישירה שלך ולהתחיל להיות מודע לנשימה הטבעית שלך. שב למדיטציה, עם עיניים עצומות כמובן, כדי שתוכל לרכז את תשומת הלב פנימה. שב ונשום רגיל, ושים לב לנשימות. כמה זמן שיש לך - 20 דקות, חצי שעה, שעה ביום, אם אתה יכול אז פעמיים ביום. זו יכולה להיות התחלה טובה. בתקווה שעזרתי במשהו, וכמובן שאם יש לך עוד שאלות או תהיות או בקשות או כל דבר אחר אתה מוזמן לכתוב כאן ואני אשתדל לעזור במה שאוכל. בהצלחה בדרך, את הצעד הראשון כבר עשית בזה ששאלת והתעורר בך הניצוץ הפנימי להתחיל במסע שלך אל עצמך.
מאור.