מודעות.. למה וכמה?

חרא חרא

New member
מודעות.. למה וכמה?

ערב טוב אנשים.. העלתי שאלה לפני כמה ימים, וחוששני שלא כל האנשים הספיקו להגיב עליה.. לכן אני יאלץ להעלות אותה שוב וגם את התשובות שהעלו.. מה אתם חושבים, האם זה טוב להיות מודע לחיים שלך? זה טוב להיות מודע ממש לכל מה שקורה איתך, או שבשלב כלשהו זה יכול להוציא אותך מדעתך? מהי הכמות שבנ"א שפוי צריך להיות מודע לה? יוסי: מודעות.. תלוי.. מודעות קשורה קשר ישיר לאחריות. השאלה האם לקחת אחריות זה טוב או רע? עדי: אתה מוכן להרחיב ולהסביר למה לדעתך מודעות קשורה קשר ישיר לאחריות? כי לדעתי הקשר ביניהם תלוי בסיטואציה, למשל: אדם שמעשן ופוגע בבריאות שלו, והוא מודע לכך שזה לא בריא עדיין ממשיך לעשן ולא לוקח אחריות על בריאותו. אשמח אם תמשיכו משם.. לילה טוב.

yossi iv

New member
אחריות מתוך מודעות...

אדם מעשן, לוקח אחריות אם הוא יודע את נזקי העישון (מודעות) לאדם בעל מודעות שאינו לוקח אחריות על מודעותו, נמצא בבעיה שתחילתה או קצה אחד שלה הוא חוסר עירנות, שגגה טעות בתום לב, והקצה השני שלה הוא הפרעה פסיכיאטרית אורגנית כולל הפרעות אישיות ,דחפים והתמכרויות. דוגמאות לסקאלה של בעיות אורגניות, כמו הפרעות קשב, אגרסיביות אימפולסיהיות וכו.. ככלל יש קושי עצום לאדם לקחת אחריות על חייו, בכל זמן, כשהוא עם אנשים.. לבד... יש לי סדנא שאני מעביר על לקיחת אחריות ומודעות ועירנות.. האמת כואבת.. רוב הסדנאות שאני מכיר, לא נוגעות באמת של המושג "אחריות", כפי שאני רואה אותו, אלא הולכות מסביבו במקרים מסוימים התובנות מתאיידות להן עם הזמן, כלומר גם אם הבנתי משהו מהרעיון של אחריות, התובנה תתאדה לאט לאט עם הזמן. מהי אותה אחריות? אולי תגידי את חגית , מהי בשבילך..

למעלה