מודעות וסת

מודעות וסת

הייתה פה מישהי שדיברה על זה לא מזמן, ונתקלתי בכתה בNRG.. זה דיי מעניין.. ויפה. טבעי כזה.. תקראו

ToryMaster

New member
אחזור על מה שאמרתי גם לך

זו דוגמה נפלאה לדיכוי נשי כלשהו. מדהים כמה נשים לא יודעות להיות נשיות, לא משנה כמה הן חושבות שכן. מלמדים אותנו שווסת זה משהו שאנחנו אמורות לסבול בו, שזה רע ומגעיל ונוראי, כשזה בעצם לא. זו תמצית הנשיות שלנו, כמה ימים בחודש שתכל'ס, בעיני - נועדו להתחבר אלינו ואל עצמנו. כמו שאמירה אומרת - מלמדים אותנו להשתיק את הכאב ואת האיחס עם כדורים וטמפונים, במקום לרפא אותו ולהנות מה"איחס" שהוא בעצם טהור כל כך.

דנטל

New member
במילא בקושי יש לי../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

ואישית אין לי שום בעיה שהנשיות שלי לא תוגשם על ידי מוטיבים כמו מחזור. הנשיות שלי מתבטאת בהמון דברים, ובעיקר לא מתבטאת ברחם שלי.

ToryMaster

New member
נדמה לי

שאימא או שעועית הזכירו את זה פעם. שווה ללכת לסדנה הזו אני חושבת

סיון 1 23

New member
זה נשמע...

יוצא מן הכלל... שווה לנסות... אני לא יודעת אם אני יכולה ללכת לקורס מבעיות אלו: 1. גיל, ואפילו אם זה נפתר... 2. לא יתנו לי. בכל אופן... אם באמת מישהי פה יודעת... מסוגלת... יכולה... שתכתוב על זה או משהו... זה יהיה נהדר.

אני עושה את זה...

זה מאוד נחמד ועוזר. חוץ מזה שנהניתי בסדנה מאוד. מזדהה עם מה שכתוב בכתבה. אני שלחתי לשם את כל החברות שלי... וסיון, למה שלא ירשו לך? הסדנה סה"כ כמה שעות, לא יקרה, לא רואה למה שההורים שלך לא ירשו לך? זה לא משהו מוזר או משהו כזה. סה"כ משהו פיזיולוגי. עניין של להכיר את הגוף, לשים לב וללמוד טכניקה פשוטה, זה הכל. אגב לדעתי ההגבלה של המחזור לא כזה גרועה, אני מקבלת אותה באהבה. משתדלת לנוח ולקרוא דברים מעניינים (רצוי על נשיות ונשים...) כשאני במחזור. גם אני לא מתה על טמפונים. דווקא כששמתי טמפון וכאילו התעלמתי מהמחזור אז היו לי כאבי מחזור חזקים והיתי צריכה לקחת כדורים (שגם לא ממש עזרו). כשאני נחה אני מרגישה דווקא רגועה ונינוחה. אז ככה שזה לא הכי גרוע להפסיד ים פה ושם, לדעתי. אפשר להשלים בימים האחרים...

סיון 1 23

New member
יודעת להסביר איך עושים את זה?

לא ממש הבנתי לפי התיאור שם... רוב התיאור זה: "תיהי מודעת לאיזור" זה לא עוזר לי =)

ToryMaster

New member
זה נשמע לי

אחד הדברים שעירפלו בכוונה, בין אם מסיבות של רווח (אם ילמדו בכתבה, מה הרווח מהסדנה?) או מכיוון שבעיני - זה לא משהו שאפשר ללמוד ככה על רגל אחת ברשת.

ToryMaster

New member
לא ניתן ../images/Emo123.gif

לא סתתם\ אני בטוחה שניתן, אבל זה יהיה הרבה פחות ברור וחווייתי מאשר בסדנה. כן כן, אני מנסה לשכנע אותך ללכת לסדנה, זה נראה לי נפלא.

די קשה להסביר בכתב

יש לה תמונה ממש גדולה ויפה של כל האיזור מבפנים, היא מראה איפה הדם זורם ואיפה אפשר להרגיש (אפשר להרגיש כשהוא יוצא מצוואר הרחם), ואז את מרגישה את זה והולכת לשירותים. זה משהו שצריך לשלב כמה חושים, לראות, לחשוב, לנסות... בשביל זה יושבים כמה שעות ומנסים לספוג את זה. אם לא מצליחים אז אפשר לשוחח איתה כשאת ממש במחזור והיא תנסה לעזור לך. ואז יש תנוחות שעוזרות להוציא את הדם. בתור התחלה את יכולה כשאת במחזור לשבת בשירותים דקה או שתיים, בתנוחה שאת מרגישה שטובה לך (למשל רכונה קדימה - לומדים בסדנה די הרבה תנוחות) ופשוט לשבת ולתת לדם לזרום. או במקלחת לעמוד על ארבע. ותני לזה לזרום. אבל הכיף ביותר והיעיל ביותר זה ללמוד ממנה. ועוד לא הבנתי למה את לא יכולה ללכת...

נו באמת קיבלתי מחזור

אוף תיכננתי ללכת לים, יש לי נשף ביום שבת, אוף.. ולא אני לא משתמשת בטמפונים.. בגלל זה אני מוגבלת בדברים.

למה את לא משתמשת בטמפונים?...

אני דווקא כן משתמשת וזה די נוח לי... אפילו בפעמים הראשונות... אם עושים את זה כמו שצריך את לא מרגישה כלום.

סיון 1 23

New member
דווקא אני...

על הפעם הראשונה שניסיתי טמפונים... בכלל לא כאב לי. אבל עשיתי את זה רק פעמיים... ולא רצופות בכלל... כי זה תמיד קצת מלחיץ אותי בגלל הTSS. עד כמה שזה נדיר. מה שאני לא מבינה זה למה כולם מרגישים לא בנוח עם תחבושות. אני בקושי מרגישה אותן...

למעלה