מודעות בזמן שינה

מודעות בזמן שינה

אהובה עלי מאד המודעות בזמן השינה.
הכרותי האישית עם כך כוללת מגוון ואריאציות של זה.
אחד מהקוריוזים המשעשעים הוא שמיעת נחירותי-שלי מבלי להתעורר מהן.

הבוקר חוויתי, כמדומני, את אחת מהפעמים הראשונות (בתקווה שתגענה עוד רבות אחריהן) של סשן-שינה מלא, למן עצימת העיניים ועד לפקיחתן, במודעות מלאה.
היה זה אמנם סשן-שינה קצר בין עשרות דקות בלבד (ולא כמה שעות) אולם הוא כלל שינה עמוקה יחסית לאורכו בעודי חווה את החלומות והמחשבות החולפים מבעד למרחב הדומם שאני (החלומות והמחשבות למיניהם נחוו כזרים למהותי ופשוט הורשו לבקר במרחב התודעה הזה).
זוהי חוויה מדהימה לישון היטב, לנוח היטב, להרפות לחלוטין ולא לאבד את המודעות אף לא לרגע.
הבחירה להתעורר נעשתה אף היא במודע. ידעתי שאני רוצה ללכת לשופרסל בשעה מוקדמת ככל האפשר.

אגב, ככל שיש יותר מודעות בשנתי - שם אני לב לכך בחודשים אלה במיוחד - כך השינה עמוקה יותר, דוממת יותר, שלמה יותר ולפיכך גם קצרה הרבה יותר (מספר שעות השינה שלי ירד בהדרגה לכמחצית מכפי שהיה, פחות או יותר).

ינוקא1

New member
כל הכבוד

אני מודה שלא עסקתי בחלימה בשיטתו של קסטנדה , אם כי עסקתי קצת ב"חלימה בהקיץ" ....

&nbsp
מודעות בזמן שינה קורית אצלי לעיתים , אך אינני מתמקד בזה במיוחד ....
&nbsp
האם פיתחת את זה דרך תרגול "חלימה" וכדומה

איזה חוויות מיוחדות (אם זה לא אישי מידי) היו לך בזמן המודעות הזו

&nbsp
חג שמח

&nbsp

חג שמח ושנה טובה

אני פשוט אוהב להיות מודע.

מודעות עצמית מסתכמת במודעות עצמית ותו לא, אין זה משנה כל-כך אם הגוף הפיזי ישן או ער.

"חלימה" במובן הקסטנדי היא משהו אחר.

הנה "חוויה מיוחדת" עליה כתבתי ב-2001 בפורום "חלומות צלולים" (שזהו נושא שונה למדי מאשר מודעות-עצמית-בשינה; ועוד יותר אחר לגמרי מ"חלימה" במובן הקסטנדי):

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/27/739359

ינוקא1

New member
ממליץ בחום , סרט "חכם"

שצריך קצת "להחזיק ראש".
אבל בהחלט השקעה משתלמת.

Mist2

New member
כיוון שעסקתי בנושא שנים רבות

אני לא סומך על ״מודעות״ בזמן שינה.

Mist2

New member
כלומר

אני לא אומר שאין מודעות בזמן שינה, אני רק אומר שבזמן שינה עניין המודעות יותר חמקמק. ופשוט יותר לאדם להיות משוכנע שמצבים שונים בחלום הם מודעות, כאשר לאמתו של דבר אין לדבר כל קשר למודעות.
כמובן שהנושא עמוק בהרבה, ואפשר להתחיל לחלק את השינה לסוגים שונים והקרנות ועוד.

סתם דוגמה שבטח מוכרת יותר, היא התעוררות מחלום, ואז התעוררות נוספת מהחלום שהתעוררנו ועוד ועוד.

דוגמה פשוטה שלי, בזמן שהייתי חייל סדיר, והייתי אמור להתעורר מאוד מוקדם אחרי יום מעייף במיוחד... התעוררתי בקפיצה כשהשעון צלצל, השעון הציג את השעה 4:30, הייתי כל כך עייף שהחלטתי שלא מעניין אותי שום דבר ומצידי שישלחו אותי למעצר, אני לא קם, וכך חזרתי לישון.
התעוררתי שוב לצליל השעון, השעון הראה שוב 4:30, הפעם התיישבתי על המיטה (בחלום) והתחלתי להתלבש... ואז התעוררתי שוב, הפעם השעון באמת צלצל, והשעה הייתה 4:30...

Mist2

New member
ויהיו כאלה שיגידו

שגם בפעם האחרונה לא באמת התעוררתי...

ינוקא1

New member
כשאתה עייף מאוד

או אחרי פעילויות מסוימות (כולל יחסי מין , ארוחות כבדות וכדומה) אפשרות המודעות לחלום פחותה בהרבה מאשר בתנאים "רגילים".
זה דבר שברור לי גם מנסיון מועט יחסית.

Mist2

New member
מניסיוני זה ההפך

לא מדבר על ארוחות כבדות וכדומה, אבל עייפות מחוסר שעות שינה...

ינוקא1

New member
אצלי ארוחות כבדות בערב

אלכוהול בערב ,יחסים , עייפות רבה מידי ... כל הדברים הללו די מונעים ממני "מודעות".
&nbsp
אין לי הרבה "מודעות" בדרך כלל בשעת השינה , אך כשיש את אלו , יש לי פחות מהרגיל.
&nbsp

Mist2

New member
כל מה שהזכרת חוץ מעייפות

לא יודע לומר, בקשר עייפות, ככל שאתה עייף יותר כך השינה תהיה עמוקה יותר ותאפשר כל מיני דברים מעניינים...

lightflake

New member
אצלי מה שאתה מתאר זוהה וקוטלג כהפרעת שינה בשנות העשרה לחיי

לא אהבתי את זה, הרגשתי "כלוא" בגוף הישן

למעלה