מודם חומרה/תוכנה...

צבתות

New member
מודם חומרה/תוכנה...

טוב. רבות שמעתי על ההבדלים בין מודם חומרה למודם תוכנה, מעל דפי הפורום הזה ופורומים אחרים. הבעיה בה נתקלתי, ולא פעם אחת, היא, שכאשר אני מסביר למוכר מחשבים שאני רוצה מודם חומרה, אני מקבל או תגובה של "מה?! איזה מודם?! מה זה מודם תוכנה/חומרה?". או "כן, בטח, כל מודם זה מודם חומרה...". אז חבר´ה, אתם מוכנים להסביר לי למה אף אחד מחות לאינטרנט לא יודע על מה אני מדבר? או אולי אני פשוט מדבר עם האנשים הלא נכונים?

qwazimodo

New member
אדון צבתות היקר , אתה צודק

אנשי המחשב בארץ (הלא מקצועיים בלשון המעטה) , הם המוכרים בחנויות !!! אין להם מושג בגרוש!!!! , הם רק יודעים להציג אריזות יפות של GF3 וSB-LIVE-MP3-PLATINIUM (עם הזרקה ישירה לסאב וופר). אך לצערך , גם אם תתעקש על מודם חומרה (כזה שפונקציות התקשורת צרובות עליו , ולא צורכות משאבי CPU) , לא ייתנו לך , כי זהו מוצר שלא מיובא לארץ בהמונים , אלא רק ביחידות בודדות. אזי ע"מ להקל על המוכר (שטוב אם למד משו על חומרת מחשב) , תן לו מגוון דגמים ספציפיים (לרוב ניתן להשיג בארץ מודמי חומרה של USR). בכל אופן , איני מבין למה לך מודם חומרה בכלל ??? הקווים בארץ דפוקים גם ככה , התקשורת על הפנים , המיסוי בשמיים , ומחיר המוצר שאתה מבקש עולה יותר מפי 3 ממודם תוכנה... בכל אופן , גלוש ברשת וחפש מודמי חומרה מומלצים (תנסה באתרי ריוויו). בהצלחה. נ.ב. אל תתפתה לקנות מודם V92 , התקן אינו נתמך ע"י בזק !!! ועוד טיפ : מה לגבי ADSL ??? - חשבת על זה ??? (אם יש יותר ממחשב אחד בבית , רצוי וכדאי לעשות רשת פנימית).

שקד אנ

New member
יתרונות וחסרונות של מודם תוכנה

אז ככה היתרון של מודם תונכה הוא שניתן בקלות לעדכן אותו... זאת אומרת שאם תה קונה מודם של זולטריקס (מודם תוכנה) v.90 יש סיכוי גדול שיצא ה V.92 אתה רק תהיה צריך להוריד עידכון... (פרט למודמים של USR שבהם ניתן לעדכן גם מודם חומרה) אהה והוא זול יותר... כמו שאתה יודע... מודם חומרה יציב יותר (יש לי מודם של USR חומרה ועוד לא התנתק לי האינטרנט פעם 1 ב-4 שנים שיש לי אותו) למודם חומרה יש יותר פונקציות... (בחלקם- שיחה מזוהה , FAX -claas 2´,2.0,1.0) ההבדל במחיר של מודם תוכנה וחומה בין V.90 ל V.92 אמור להיות מזערי... אם לא תמצא מקום לקנות תגיד אני יתן לך מספר טלפון של חברה זולה וטוב.. אני אישית ממליץ על מודם חומרה (אם אתה גולש כבד) USR הטוב ביותר

צבתות

New member
לי יש...

מודם של זולטריקס, אבל אין לי, בדומה למי שמכר לי אותו, שום מושג האם הוא חומרה או תוכנה. מלבד זאת, האדם האחרון שמתעסק עם מכירת מחשבים ששאלתי אותו על עניין התוכנה/חומרה וטען שאין לו שמץ, הסביר כי גם 3 שנים בטכניון לא עזרו לו להבין על מה אני מדבר. מה שגורם לי לחשוב, שאולי המושג הזה מודם חומרה/תוכנה שגור בפי אנשי העמך... בעוד שבמושגים טכנים מקצועיים יותר, אולי יש לזה כוונה אחרת. ייתכן? בכל מקרה, רשמתי לפני את חברת USR.

עמרי 24

New member
זולטריקס,אם הוא לא 33600

הוא מודם תוכנה,אם קנית אותו בנפרד מהמחשב ויצא לך להסתכל בו אתה תבחין שמדובר בכרטיס קטן ודל ברכיבים,זוהי המשמעות של מודם תוכנה,זול ליצר אותו ולכן הוא זול,מצד שני האמינות שלו....טוב,עזוב,אין מה לדבר על אמינות. בכל אופן,גם ההמלצה שלי למודם (חומרה!) זה USR(יו אס רובוטיקס,או 3COM)

totaly

New member
מ ו ד מ י ם . . .

למען הסר ספק... המושגים "מודם חומרה" ו- "מודם תוכנה" הינם מושגים בסיסיים ואינם מושגי "עמך"... מקצת ההסברים המקיפים שנתנו החברים בפורם זה ובפורום רשתות מבהירות היטב את משמעות המונחים הללו... אם ברצונך להחכים עוד צא ולמד: www.modemhelp.org www.modemhelp.net

איציק22

New member
מודם חומרה /תוכנה

ההבדל העיקרי בין מודם חומרה למודם תוכנה מתמצא בעובדה שבמודם חומרה תוןכנת התקשורת שמורה על צ´יפ (מעגל מודפס ) המולחם על גוף המודם. לעומת זאת במודם תוכנה , נדרשת הטענת תוכנת התקשורת בנפרד . אני מקוה שזה עונה על השאלה.

siftach

New member
חומרה/תוכנה

אתה שואל למה אף אחד לא יודע את ההבדלים האלה? מאותה סיבה שתבוא לחנות ותגיד: "אני רוצה כרטיס של XYZ", ויגידו לך: "עזוב, יש לנו כרטיס של FGH, הרבה יותר טוב!". רוב המוכרים לא יודעים מה הם מוכרים, וזאת מכיוון שרוב הקונים לא יודעים מה הם קונים...

צבתות

New member
בסדר...

אבל האחרון, שלמד 3 שנים בטכניון, וניסיתי לדבר איתו על זה, אמר לי להפסיק לבלבל לו שכל, ושאין דבר כזה. אז מה עושים? להתווכח איתו?

קוב

New member
קח מודם חיצוני, תמיד חומרה

למרות שהיום, עם מעבדים מהירים לא צריך להיות הבדל של שמיים וארץ.

siftach

New member
בסדר?

בהחלט יש דבר כזה. מודם חומרה הוא מודם שבו כל הלוקיגה נמצאת על שבבים המולחמים למודם. מודם תוכנה הוא מודם, בו כל הלוגיקה נמצאת בדרייבר של המודם. בעיקרון, למודם תוכנה יש יתרונות אדירים - תמיד ניתן לשדרג אותו ועלות הייצור שלו נמוכה. אז למה הם כאלה דפוקים? כי מכיוון שנועדו להיות זולים, היצרינים פשוט מייצרים אותם עם אורך חיים קצר. בנוסף, הם לא משקיעים הרבה במחקר ופיתוח של עיבוד האות וניטרול רעשים. מודמי חומרה מושקעים יותר בכיוון הזה, מכיוון שהם צריכים להצדיק את המחיר הגבוה שלהם. מנסיון של כמה שנים גיליתי כי מודמים של ESS (שכיום מיוצרים על-ידי Pine) עמידים מאוד בפני רעשים ומספקים מהירות חיבור טובה מאוד. אלו מודמים "חצי תוכנה" (HCF), מכיוון שיש להם בחומרה יציאה סיריאלית. כנראה שזה פתרון יותר טוב ממודם תוכנה מלא (HSF). לגבי מודמי חומרה - אם אני לא טועה 3com, שקנו את US Robotics, הם הייצרנים היחידים שעדיין מייצרים כאלה. אני לא רואה שום טעם להשקיע במודם חומרה יקר, אלא אם יש בעיית תאימות ספציפית. יש כמה תוכנות תקשורת ב-DOS שלא מסתדרות עם USR, אבל הן בכלל לא מסתדרות עם מודמי תוכנה. לינוקס סובלת ממחסור בדרייברים לרוב מודמי התוכנה, לכן צריך לבדוק לפני רכישה למי שנהנה לסבול מהמערכת הזאת. :)

צבתות

New member
יש לך אולי משהו בכתב?

משהו שאפשר למצוא באינטרנט על זה, כדי שאני יוכל להראות לבנאדם?

siftach

New member
באמת שלא

אבל תנסה לחפש באתרים של מגזיני מחשבים, אולי שם תמצא מאמר כלשהו. פשוט זה דבר כל כך ישן, שקשה למצוא על זה מאמרים.

למעלה