מודיעין

shikush

New member
מודיעין

שלום אני ממיונת כרגע לתפקיד במודיעין, וכמו שהסבירו לי המנילה שלי תהייה "מוקפאת" בזמן שאני ממוינת למודיעין. אני אמורה לקבל מנילה בערך עוד חודש, לפי מה שהבנתי. כרגע אני יודעת שיש לי קב"א 54(ביררתי), שזה בסדר, ופרופיל 64. בקיצור עברתי את שלב המבחנים והרעיון אישי למודיעין וקיבלתי זימון לבדיקה ביטחונית. אני מפחדת שבסוף אני לא אתקבל למודיעין אבל התפקידים שיכולתי לקבל במניל"ה כבר לא יהיו תקפים כי אני אפספס את המיונים ואז אני אדפק ולא יהיה לי תפקיד בכלל, בקיצור אני כבר לא בטוחה שאני רוצה את התפקיד הזה במודיעין כי אולי אני אפסיד תפקידים יותר טובים. מה אתם אומרים? תודה שיר

shoreran

New member
מה התפקיד שאליו את מתמיינת?

במודיעין? בסופו של דבר זאת החלטה שלך. לפי דעתי אין תפקיד במנילה שיכול להיות יותר טוב מתפקיד איכותי במודיעין. אם אתה מרוצה מהתפקיד אליו את מתמיינת במודיעין אז חבל לקחת את הסיכון ולנסות להתמיין לאחד מהתפקידים שיש לך במנילה.

shikush

New member
אוקי...

התפקיד הוא עובדת חקר מודיעין. הוא נשמע לי מעניין אבל כבר כמה אנשים אמרו לי שהרבה תפקידים במודיעין נשמעים מעניינים ובתכלס הם לא ככה. אני לא יודעת אני מתחילה להיות מבולבלת, כל אחד אומר לי משהו אחר.

shikush

New member
חוץ מזה..

חוץ מזה, אני מפחדת שבסוף אני לא אתקבל למודיעין ואז אני לא אקבל את המודיעין ולא יהיה לי סיכוי להתקבל לעוד דברים, ואז אני באמת אדפק.

אני לא הייתי מוותר.

הייתי מתחלף איתך עכשיו. (ששש... שלא ישמעו אותי.
) אמר לי לא מזמן סא"ל במודיעין, שעח"מ יכול להיות מאוד מאוד מעניין, ויכול להיות גם לא. אבל זה נכון לגבי כל תפקיד. עוד פעם, אני לא הייתי מוותר.

o k 1

New member
אני עח"מית, וכמו שאמרו פה

התפקיד יכול להיות מעניין ויכול להיות לא כ"כ מעניין אני ממש נהנית בתפקיד ובקשר לשאלה לגבי עובדת חקר מודיעין במנילה, אאל"ט מדובר באותו תפקיד, אבל לא בהכרח באותה יחידה (שזה יכול להיות שוב, מעניין או לא משהו)

tziont

New member
מה זאת אומרת?

זה תלוי בבן אדם? יש כאלה שיאהבו את זה וכאלה שלא?? ואת יודעת אולי מה זה חוקר מודיעין אוויר?? (זה בחיל אויר)

o k 1

New member
כן

בתוך היחידה שאליה רוב מסיימי הקורס מגיעים יש מגוון רחב מאוד של נושאים. חלק אוהבים מה שהם עושים, חלק פחות. זה תלוי בבן אדם (וכמובן שיש נושאים יותר מעניינים ויש פחות...) אם את רוצה עוד מידע על היחידה - כאן חוקר מודיעין אויר: לפי מה שאני יודעת, אותו התפקיד כמו חוקר מודיעין 'רגיל' (עח"מ), רק בחיל אויר, רק שמדובר במחקר לצרכי חיל האויר, ונושאי המחקר בהתאם. לדעתי לפחות, עח"מ יותר מעניין (הרבה יותר אפשרויות לסוגי ונושאי מחקר), אבל אני קצת משוחדת.

shikush

New member
כמה שאלות על התפקיד

בתפקיד את עובדת עם עוד אנשים או לבד? כשקיבלת את האישור הסופי שהתקבלת,כמה זמן בערך זה היה לפני הגיוס? זה מה שחשוב לי, אני דווקא התלהבתי מהתפקיד ורציתי אותו הבעיה היחידה שלי היא שאני לא רוצה שיגידו לי שלא התקבלתי,קצת זמן לפני הגיוס, בגלל שאני לא רוצה להתגייס בכלל צהלי. השאלה שלי היא, אם אומרים לי שלא התקבלתי, אז יהיו לי מיונים מהמנילה או שיכולים להגיד לי שהפסדתי את המיונים?

o k 1

New member
כמה תשובות

הפחד הכי גדול שלי מהתפקיד נבע מזה שבראיון אמרו לי: "העבודה מתבצעת מול המחשב בקבוצות של עד 3 אנשים, לרוב של אחד." זה נכון חלקית. אמנם העבודה אכן מול המחשב, אבל יש המון מגע עם אנשים (הן בטלפון עם גורמי עבודה, ועם אנשים שעובדים על אותו הנושא כמוך או נושאים דומי, שיושבים איתך), ואת כל הזמן יכולה ללכת להתייעץ/לשתף/לשאול אנשים אחרים על כל נושא שעולה. אני לפחות אף פעם לא הרגשתי שאני באמת עובדת לבד. קיבלתי את האישור הסופי בערך חודש לפני הגיוס. בפועל, ברגע שזימנו אותך לתחקיר ביטחוני, את יכולה לשאול אותם לאיזה מסלול את עושה את התחקיר, ואם מדובר בעח"מ, זה אומר שהתקבלת כמעט בודאות (חברים עם גישה לנושא הודיעו לי שאני מתגייסת לעח"מ חודשים לפני שקיבלתי את המכתב קבלה). בקשר למיונים מהמנילה, אני התמיינתי במקביל למודיעין, גם לגל"צ ודובר צה"ל, אני לא מציעה לך לפרוש מהמסלול בשביל המיונים מהמנילה (אלא אם כן התפקיד ממש לא מעניין אותך, או שחלום חייך הוא להיות בתפקיד אחר) פשוט כי אף אחד לא מבטיח לך שתקבלי מיונים, או שבמידה ותקבלי תעברי אותם, ובמצב הנוכחי יש לך אחלה תפקיד ביד. אם יודיעו לך שלא התקבלת, ובמידה ואת לא מתמיינת למסלולים אחרים במודיעין ונשאר לך מספיק זמן עד הגיוס, אני מניחה שיתנו לך מיונים. זה בעיקר תלוי באיזה שלב זה יקרה. מניסיון של חברים אני יכולה להגיד לך שאם זה יקרה בשלב מאוחר, אחרי שכבר תעשי תחקיר ביטחוני, אמנם לא תקבלי מיונים, אבל מודיעין לא יוותרו עליך ועשויים למשוך אותך לחיל לתפקיד שלא דורש מיונים (ותתפלאי, ממש לא מדובר בתפקידים גרועים)

devilz

New member
מממ...

עד כמה שהבנתי.. אם עברת את הראיון... אין לך עוד הרבה איפה ליפול... (לי האיש הנחמד בראיון לעחמ הסביר ראיון תחקיר ואז עוד משו לא ממיין...) ואני מבינה אותך.. אני בדילמה די דומה כרגע... להמשיך עם המיונים האלה או לוותר... וזה משו שרק את יכולה להחליט... נ.ב: מה הסיכוי שהזימון לראיון השני שלי לעחמ... זה מישו שהתבלבל ושלח לי זימון לראיון במקום לתחקיר בטחוני? (כולי תקווה) ומממ... מה הגישה במודיעין כלפי שנות שירות? כאילו... מישו יודע אם התפקידים נשמרים?

shikush

New member
התפקידים במודיעין לא נשמרים..

אני הבנתי שזה תלוי מה תהיה הרמה של המתמיינים שנה אחרי זה, אם את הולכת לשנת שירות. אם יש היו כאלה יותר טובים ממך אז הם יהיו במודיעין. אם את עושה שנת שירות את צריכה לעבור מיונים שוב... זה בכל אופן מה שהבנתי. יש לי שאלה, מה ההבדל בין התפקיד עובדת חקר מודיעין שהציעו לי, לבין עובדת חקר מודיעין שמופיע לכמעט כל הבנות במנילה, תפקיד בלי מיונים?

Bassman

New member
בקשר לשנת שירות-

אני משרת בחיל ועשיתי שנת שירות. לא צריך לעבור מיונים שוב אלא רק לעשות ראיון. בקשר לרמה של המתמיינים- זה נכון, אבל בדרך כלל אם היית מספיק טובה להתקבל לא יעשו בעיות. ההבדל בין המיון לתפקידים שיש במנילה? קיים בצורה ממש קטנה אבל משמעותית

Bassman

New member
התפקיד הספציפי הזה

מעניין מאוד... לא שווה לוותר על מודיעין. אנשים חושבים שהם מוותרים על ד ברים אחרים אבל אני לא באמת מכיר חיל יותר טוב (מורעל מודיעין)

shikush

New member
אני אראה מה אני אקבל במנילה...

נראה לי שאני אשאר אני דווקא מקווה להיות במודיעין הבעיה היא מה שכתבתי למעלה. בכל זאת תודה רבה לכולם. שיר

למעלה