מודיעין שדה

yoyo 143

New member
מודיעין שדה

הודיעו לי שהתקבלתי למודיעין שדה...זאת היתה אופציה שלישית שלי אחרי גולני וגבעתי אז אני טיפה מאוכזב. זה אומר שעכשיו אני יתצפת על הגבול לבד במשך כמה ימים וימות משיעמום בלי חברה לידי? זה פחות או יותר התפקיד או שזה משהו אחר לגמרי? תעזרו לי להבין טוב יותר לאן אני הולך כי אני הייתי נעול על גולני גבעתי ופתאום קיבלתי בומבה.... אני ישמח אם כאלה שמשרתים במודיעין שדה או שירתו או שמכירים כאלה שמשרתים יתנו לי חוות דעת מבפנים.

ofir1988

New member
אני משרתת במודיעין שדה...

תכלס... זה להיות לוחם איסוף... כאילו אוסף מודיעין בשטח ... היציאות 9-5 (9 בבסיס , 5 בבית)...לפחות הלוחמים בגדוד שלי... ככה שהחיים דיי טובים..

מתן1002

New member
מודיעין שדה זה חרא אחי

חבר שלי משרת שם .. הוא רצה בהתחלה הכי קרבי שיש גם כמוך קיבל מודיעין שדה והוא בכלל לא סימן את זה במנילה ובמקום להלחם ביחידות הכי קשות הוא מוצא את עצמו עם בסיס עם בנות לא עושה כלום .. אחי תחתום תח''ש תשב בכלא רק אל תלך לשם

איך אני אוהבת אנשים כמוך..

"חבר שלי" / "דוד שלי" / "סבא שלי".. אמר לי ש....... אז שב בכלא אחלה.

מתן1002

New member
יושבים כמה ימים בכלא

ואח''כ רוב הפעמים מקבלים מה שרוצים ..

osnnat

New member
אחותי

הייתה במודיעין שדה. בהחלט רוב האנשים שהיו שם היו בנות. והבנים שהיא אמרה שכן היו שם, תכלס היא אמרה שהם היו ג'ובניקים. היא לא אהבה את התפקיד, ואמרה שהוא משמעם מאוד אבל היא כן אהבה את האנשים. כמובן שאצל כל אחד זה אינדבידואלי יכול להיות שתצא עם אנשים שלא כלכך תאהב. בכל אופן, אם כתבת גולני וגבעתי בעדיפויות ראשונות תעשה כל שביכולתך לא ללכת לשם בטח ובטח בגלל שמה שרצית מלכתחילה זה קרבי, וזה חי"ר. המון בהצלחה!!!

northm

New member
כמה דברים....

חבר שלי משרת במודיעין שדה (הוא לוחם איסוף בצוותים הרגלים). היציאות שלו הן 11-3 בד"כ. קורה לפעמים שסוגרים 21 כי הכל תלוי מאד בכמות הצוותים שנמצאים בבסיס באותו רגע ובכמות העבודה שיש. במוד"ש בד"כ לא עושים מחסומים וכד' שזה לדעתי לפחות (למרות שאני בחורה ג'ובניקית
) יתרון די גדול. חשוב גם שתדע שאופי הפעילות שונה מגדוד לגדוד (מוד"ש מתחלק לגדוד צפוני, יו"ש ודרומי) ושיש צוותים רכובים ורגליים.

כמה שטויות בשרשור אחד

מודיעין שדה מורכב מ3 תפקידים עיקריים: 1. מפעילות עמדת תצפית (או בחמ"ל, או בעמדה בדידה ו/או בצוותים מדלגים באיזה רכב שלהן (תפקיד לבנות בלבד). 2. "רקוניסטים", צוותים רכובים על רכב תצפית בשם "רקון". נמצאים כמחלקה בתוך כל פלוגה של מודיעין שדה. 3. צוותים רגליים, בכל גדוד של מוד"ש (עזה, איו"ש וצפון), יש פלוגה אחת שהיא בעצם הפלוגה הייעודית. הלוחחמים שלה מצטרפים לפעולות של החי"רניקים בשביל לגבות אותם מבחינת תצפית. הם יכולים להתחבא בשטח 20 מטר מבית של מבוקש, והם גם יכולים להיות בבית שלו בלי שבכלל ידע. בעלי פרופיל 72 הולכים לרקון ועושים טירונות 03+אימון מתקדם. בעלי פרופיל 82-97 מתחלקים בין הרקון לפלוגות הייעודיות. הרגליים (הפלוגות הייעודיות) עושים טירונות 04+ אימון מתקדם ויוצאים 11-3.

למעלה