מודיעין - שאלות :))

מודיעין - שאלות :))

היי לכולם

אני מתמיינת למודיעין למסלול שניקרא ערבית איחוד ואשמח מאוד אם תוכלו לפרט לי

קצת עליו...
זה בכלל מסלול ספציפי או שם כולל לכמה מסלולים? אין לי מושג בזה בכלל.

ועוד שאלה
הממ.. עשיתי את המבחנים הראשוניים ואת הראיון וקיבלתי זימון לראיון נוסף.

משהו היה ויכול לפרט לי קצת מה מצפה לי, כמה זמן זה לוקח ואיך עוברים אותו בשלום? אני כ"כ רוצה להיות במודיעין..

תודה רבה רבה מראש לכול העונים

האמת

אני לא מכיר... זה נשמע כמו איחוד של כמה קורסי ערבית ביחד, אבל אני לא יודע איזה או לשם מה... (משמיעה ראשונית זה הזכיר לי את הקיבוצים והמושבים שהתפרקו לX איחוד ו-X מאוחד על פי הדעות הפוליטיות שלהם, אבל יש לי תחושה שאין שום קשר...)

כעיקרון, כל מסלול זה שונה מבחינת המיונים... לפי מה שאני מכיר, הראיונות הם בדרך כלל השלבים הסופיים (לפני תחקיר בטחוני שהוא מנותק מהמיונים, ונועד לבדוק את רמת האמינות שלך ואת היכולת לסמוך עלייך להחשף למידע מסווג...)

קודם כול תודה על התגובה :))

הממ.. ניראה לך שזה באמת מהשלבים האחרונים? אין לי מושג בזה בכלל... לפי מה שאני הבנתי מחכה לי עוד תחקיר ביטחוני, ראיון ומבחנים :/

עוד ראיון ומבחנים?!

כיאלו זה מבחנים, ואז ראיון, ואז עוד ראיון ואז עוד מבחנים?! נשמע ממש מסובך הוקרס הזה... נשמע לי קצת משונה, אבל אני לא באמת מכיר כדי לענות באופן חד משמעי...
מההיכרות שלי עם לא מעט קורסים של חיל המודיעין זה בדרך כלל הרבה יותר קצר... לפעמים יש גם מבחני מצב (מעין מבחני דינמיקה קבוצתית), אבל אני לא מכיר קורס עם כ כך הרבה ראיונות ומבחנים בכתב...

תחקיר בטחוני זה בטוח... חייבים לעשות כדי להתקבל לרוב התפקידים, אבל חשוב להגיד שזה לא מבחן... מדובר בשאלות אישיות (ממה ההורים עושים, דרך האם אי פעם התנשאת בסמים, ועד המלצות ממורים בתיכון עלייך...). התחקיר די חופש (כמה שעות טובות). אבל לא לעבור אותו זה ממש מטריד (כי זה אומר שהם לא סומכים עלייך שלא תמכרי את החומר שיחשפו אותך אליו לגורמי מודיעין זר...)

אההה חחחחחח

כשאתה אומר את זה ככה זה באמת נישמע מוזר, אבל לפי מה שהבנתי את המבחנים הראשוניים (מבחנים בערבית וכאלה ) עושים בסוף כיתה י"א ואת המבחנים שאחרי זה בסוף כיתה י"ב. אני עשיתי את אלה של י"א (אני עכשיו בי"ב). ממש ממש מקווה שאתה צודק...

mta2311

New member
יש לך עוד מבחנים "מתקדמים"

בדיקת שמיעה, סיווג בטחוני וראיון מסכם.

השם "ערבית אחוד", אומר שאת ממויינת כרגע לכל מסלולי הערבית( 2 סוגי האזנות, אדם, אלמוג ותרגום), ולאחר המבחנים המתקדמים תדעי בדיוק לאיזה מסלול את שייכת.

וואו, הרבה שאלות על ערבית

הראיון שקיבלת אליו זימון זה בדיוק אותו ראיון כמו הראיון הראשון. למה הם עושים את זה? בחיי שאני לא יודעת. היו לי חברות שהיו ב-2 ראיונות כמוך, והיו כמה שהיו אפילו ב-3. צבא, לכי תביני. בקיצור, הכל כרגיל - הרבה מוטיבציה, אקטואליה, כל זה. יהיה טוב. :)

אחרי הראיון חלק מהמתמיינים מקבלים זימון למבחנים מתקדמים, חלק לא. לא להלחץ מזה, זה פשוט משהו ייעודי לאחד המסלולים. אחרי זה יש את היום הארוך בחייך, שהוא מבחנים מסכמים, בדיקת שמיעה וראיון מסכם. תלמדי לאהוב את מתקן רמות.
ווולבסוף - תחקיר, הידד!

למעלה