מודיעין... כמה שאלות...

sapirk

New member
מודיעין... כמה שאלות...

לפני חודשיים בערך היה לי ראיון אישי לתפקיד עובדת חקר מודיעין, והיום התקשרה אליי מישהי מחיל המודיעין להזמין אותי לסיווג בטחוני. יש לי קצת שאלות שאני אשמח אם המבינים מבינכם יענו לי... קודם כל, אם מישהו יודע קצת על התפקיד אני אשמח לשמוע, כי ממה ששמעתי לא ממש אהבתי, זה נראה לי דיי תפקיד של לשבת מול המחשב כל היום או משהו בסגנון ואני לא בטוחה שזה מה שאני רוצה. חוץ מזה, בגלל שאני עוד לא לגמרי בטוחה לגבי זה אני רוצה לדעת אם אני אוכל לחתום ויתור גם אחרי השלב הזה. עשיתי לפני כמה ימים פסיכומטרי ואני רוצה לחכות לתשובות כי רק אחריהם אני אדע בערך אם אני יכולה להתקבל לעתודה למה שאני רוצה או לא. אז אם אני אחתום ויתור רק עוד חודש ורק אז אני אקבל מנילה אני אפספס הרבה מיונים? בעקרון הכיוון שלי אם הוא לא מודיעין אז זה חובשת או מדריכת חי"ר או משהו בסגנון הזה אז מתי מתחילים מיונים לדברים האלה? [אני אמורה להתגייס ממש מוקדם - ילידת דצמבר...] ונראה לי שזהו לגבי השאלות.. אז אני אשמח לתשובת.. תודה :)

הכל תלוי..

הבנתי ש- " עובד חקר מודיעין " זה תפקיד כולל... כאילו רשום שזה לארגן ולסכם את כל המידע.. אבל בגדול זה תפקיד מעולה את קודם כל נכנסת לחטיבת המחקר שזו יחידה מעולה ובניגוד לציפיות עובדי חקר מודיעין בד"כ עושים תפקיד שונה זה מזה שאת נכנסת לחטיבת המחקר הם ממיינים אותך לפי הצרכים והנתונים שלך. אני אומר את זה כי שתי חברים שלי הם עובדי חקר מודיעין והתפקידים שלהם ממש ממש שונים זה מזה הם לא עושים אותו דבר! בקיצר אני ממליץ לך ללכת על זה..

Ronchi7

New member
מממ קצת תשובות

"עובד חקר מודיעין" מוגדר כאחת מקבוצות התפקידים הכי בכירים ומעניינים במודיעין ואולי הבכירה והמעניינת ביותר. בחיל מודיעין בכל שלב את יכולה לחתום ויתור ולהגיד שאת לא רוצה את התפקיד ככה שאין לך מה לדאוג. אם את רוצה לראות מה קורה עם הפסיכומטרי וממש מטרידים אותך המיונים למודיעין את תמיד יכולה לדחות אותם ולהגיד להם לעשות לך אותם יותר מאוחר (הם דיי גמישים אם תגידי להם שאת לא יכולה וכאלה). את כרגע ממש בשלב האחרון אחרון וכל עוד אבא שלך לא מוכר נשק לאיראנין בידיעתך אין סיכוי שלא תקבלי את הסיווג הנדרש לתפקיד בסיווג. אינ באופן אישי כן הייתי הולך על זה ולא הייתי הולך לחי"ר לתפקידים שאמרת אבל עוד פעם זאת החלטה שלך. שיהיה לך בהצלחה..!

sapirk

New member
אני יודעת שזה תפקיד טוב יחסית

אבל אני ממש מתלבטת.. בגלל שזה תפקיד מודיעיני והכל אז מההסברים שלהם על התפקיד לא הצלחתי להבין יותר מידי. אבל ממה שהבנתי והפריע לי זה שזה עבודה בצוות מצומצם בין 3 ל-10 אנשים בצוות תלוי איפה משרתים, וזה יותר משהו "עבודתי" ושגרתי כזה, ואני חושבת שאם אני צריכה לעשות שירות רגיל ולא במסגרת עתודה, אז אני רוצה שהוא יהיה כמה שיותר חוויתי. השאלה אם תפקיד כזה יכול להיות חוויתי או שהוא סתם ירגיש כמו עבודה...

Ronchi7

New member
שלום שוב..

שמעי, יש כמה דברים שאת צריכה להבין לגבי חיל מודיעין. הדבר הראשון והכי חשוב הוא שישרתו איתך אנשים איכותיים לפחות כמוך ברמה מאוד גבוהה ככה שבקשר לפן החבתי אין לי ספק בכלל שממש לא יהיה לך משעמם ואת פשוט תהני מכל רגע מהבחינה הזאת. דבר שני הוא שהעבודה בתור עובד חקר מודיעין היא עבודה מאוד מעניינת. בכלל לא קשור אם זה מול מחשב או לא אני מבטיח לך שאם תלכי לשם השירות שלך יהיה הרבה יותר מחווייתי. לא צריל להיות ירוק עם ריח של אבק כדי שיהיה לך שירות מעניין... ועוד משו. בטח אמרו לך את זה הרבה והכל אבל אני אומר את זה בכל זאת. זה טוב לעתיד שלך..חחחח באמת... זה ממש טוב. היחידה הגדולה הכללית שאת תהיי חלק ממנה היא היחידה ב ה הידיעה של צה"ל. תאמיני לי... זה טוב.

Bassman

New member
סחטיין על המורעלות

אבל "ה"יחידה?
הגזמת.

Ronchi7

New member
שמע... זאת ה יחידה... אלא אם כן..

אתה מפחית ברמת המורכבות המידור והסיווג שיש בה...זאת היחידה הכי גדולה בצה"ל.. יותר גדולה מחיל הים לידיעתך..

Bassman

New member
על התפקיד-

אחלה תפקיד. לא הייתי אומר הכי בכיר והכי מעניין אבל בהחלט בTop 5. כן, זה הרבה עבודה מול מחשב, אבל זאת עבודה מגוונת מאוד ומספקת הייתי ממליץ להשאר בתפקיד אבל זאת בחירה שלך.

o k 1

New member
היי

אני עובדת חקר מודיעין, וגם אותי הפחידו בראיון עם תיאורים של "זה כל היום רק את המחשב והפלורסנט" זה ממש לא ככה. את כן יושבת מול המחשב, רוב העבודה מתבצעת מולו (לפחות בתפקיד שלי, כמו שכתבו כאן התפקידים יכולים להיות מאוד שונים) אבל - יש המון קשר עם מי שיושב סביבך, אנשים שמתעסקים בתחום שלך או בתחומים קרובים, עם גורמים נוספים בחיל ומחוץ לו (זה כמובן משתנה כתלות בנושא המחקר). אמנם בפועל כשאת יושבת ועושה את העבודה את מול המחשב ועובדת לבד, אבל זה כרוך בהמון מגעים עם אחרים ואני יכולה להגיד שאף פעם לא הרגשתי שאני עובדת לבדי. מעבר לנושא הזה, אם יש לך עוד שאלות על התפקיד או הקורס את מוזמנת לשאול (רצוי במסרים כי אין לי גישה למחשב בסופ"ש)

אהלן..

אני גם ממויין לתפקיד. עשיתי תחקיר , מבחנים ( עברתי ) וראיון אישי ( עברתי ) וכמו כולם גם לי יש שאלות לגבי זה. נשמח אם תשאירי או תשלחי לי במסרים אייסיקיו או אי-מייל כי יש לי כמה שאלות! תודה רבה

belabula

New member
שלום...

גם אני ממויינת לתפקיד הזה.. אני מאוד אשמח אם תעלו את השאלות ובעיקר את התשובות לפורום כדי שכולנו נוכל לראות את זה.. תודה.

אם זה תפקיד יחסית יוקרתי,

איך זה שבמנילה שלי קיבלתי אותו בתפקידים שאינם דורשים מיון???????

תשובה

זה תלוי. אני קיבלתי אותו וסימנתי אותו עדיפות ראישונה ועשיתי מיונים וראיון אישי והכל בוא נגיד שזה שזה רשום בקטגוריה שלא צריכים איתור קדם צבאי זה טעות או משהו..או בכוונה..לא יודע בקיצור עובדה שעושים מיונים וראיון והכל ( אני עשיתי ). אבל לעומת זאת ידידה שלי התגייסה לכלל צה"לי ובסוף היא נכנסה לג'וב הזה ללא מיון וללא ראיון אישי....טוב כי היה לה קב"א 56 ודפ"ר 90...הכי טוב שיכול להיות.. מה גם שמתקבלים אנשים עם קב"א 54 ומעלה

o k 1

New member
תשובה

"עובד חקר מודיעין" זה כינוי כללי לקבוצה מאוד גדולה של תפקידים בחיל המודיעין. הרבה תפקידים במודיעין נכללים תחת הקטגוריה הזו (וביניהם, תתפלא לשמוע, גם תפקידים שהם די פקידותיים, ומנגד תפקידים מאוד טובים) - ולכן התפקיד מופיע במנילה בצד של תפקידים ללא מיון. בקשר למה שרשמו למעלה, זה נכון - אפשר להגיע לאותה היחידה גם בלי לעבור קורס ומיונים לפני הגיוס, אבל זה באמת עניין של תקנים (וגם כמו שרשמו למעלה צריך גם נתונים גבוהים).

עד כמה שווים ומעניינים תפקידי

המודיעין שבמנילה ? לעומת תפקידי המודיעין אליהם שולחים זימונים מיוחדים עוד לפני

למעלה