מודיעין ומחשבים

untitled

New member
מודיעין ומחשבים

שלום אני לא מתגייס בקרוב (רק בעוד שנתיים וחצי), אבל יש לי שאלה שקשורה לכך באופן ישיר. אני לומד בבצפר עיוני, ואנחנו בוחרים מגמות עוד שבוע שבועיים. עכשיו, הבעייה היא שאני מיידע את עצמי (ומאד מקווה להגיע) לאחת מיחידות המחשבים הסודיות והחזקות של צהל שנמצאות במודיעין (8200, 1800, ועוד כאלו שאני לא יודע). אנשים אומרים שאני צריך לבחור מקצועות מסויימים בכדי להגיע לך. לדוגמא, ללא פיסיקה לא יסתכלו עלי או דברים כאלו. האם זה נכון? בעייה נוספת היא שיש לי פרופיל לקרבי, ואני עדיין מעדיף (אני אקבל כל תפקיד בשמחה) להיות ביחידות המודיעין. יש מצב שיקחו אותי? (יש לי רקע פורמלי חזק מאד במחשבים) תודה רבה צור

אורלי17

New member
מודיעין ומחשבים

שלום צור! בכדי להתקבל ליחידות יוקרתיות כגון חמ``ן תלפיות, חמ``ן בשחקים וכו`, אתה באמת צריך ידע גבוה במחשבים ובפיזיקה, רק שהידע שאתה רוכש בבי``ס לא תמיד מספיק לקבלה ליחידות האלו. אתה צריך להתחשב גם בכך שלמודיעין וליחידות המחשבים צריך קב``א מסוימת, שבלעדיה לא יעזרו המגמות שלמדת בבי``ס. זימונים ליחידת המודיעין במסגרת חקירות מודיעיניות או תפקידים בסיווג גבוה נשלחים בד``כ לדוברי מספר שפות. אם תלמד ערבית בבי``ס והקב``א שלך תהיה גבוהה מספיק, סביר מאוד להניח שתקבל זימון למודיעין. כל התנאים האלו לא מבטיחים מעבר של המבחנים עצמם, כך שהרבה מאוד גורמים משפיעים על השיבוץ במודיעין וביחידות המחשבים, ולא רק המגמות שתבחר. בהצלחה!

untitled

New member
תודה רבה

אני מאד מודה לכם. אמרו לי גם שצריך או כימיה או פיסיקה, ושזה נחשב יותר מביולוגיה. בכל אופן, אני עדיין לא יודע עם לקחת ערבית, אבל החשש הכי גדול שלי זה שאם אי אקח ערבית, ואני אהיה אחד מבין לא כל כך הרבה אנשים דוברי ערבית, אז הצבא ינצל אותי לכך, ואני לא ממש מעוניין לצותת ולתרגם אלא להתעסק במה שאני אוהב ויודע שאני חזק. יש לך / למישהו בפורום דוגמא בקשר לאילו שאלות יכולים להיות במבחן? בכל אופן, מבחינת הקב``א אין לי מה לדאוג אני חושב. מחר מגיע אלינו קצין האיתור של המודיעין, כי למורה שלנו לערבית יש קשרים במודיעין, ואני גם אשאל אותו., זה יהיה הכי טוב. תודה רבה מאד צור

crazy tal

New member
הזלת ריר מגעילה

אני לומד פיזיקה, מתימטיקה ומחשבים ברמה של 5 יחידות והציונים שלי גבוהים. אני לא מבין את הזלת הריר הזאת על תפקידים במודיעין באמת שלא. אתם רוצים לעסוק במחשבים תלמדו מחשבים אחרי הצבא.. לא כל החיים זה לימודים. ולתכנן ללכת למודיעין מכיתה ט נשמע לי חולני. ותאמינו לי שגם אם אתם תעבי בצע (ואתם נשמעים כאלה) תוכלו לעשות הרבה כסף בתחום המחשבים גם בלי מודיעין.. רק צריך דבר אחד שאי אפשר לתכנן אותו: שכל וכישרון.

untitled

New member
מה הבעיה שלך?

מה אתה רוצה? איזו הזלת ריר? פשוט מעניין אותי מה אני יכול ורוצה לעשות בצבא, כי מלבד היתרון האישי, אני חושב שככה אני יכול לתרום הכי הרבה לצבא כי שכל וכישרון יש לי. אני לא מתכנן אותם מכיתה ט` אלא מכיתה י`, וזה חשוב לדעת אפ אני לא עושה את הבחירה הנכונה עם זה יסגור בפני דלתות. מה הקשר לתאבי בצע לא הבנתי אולי תסביר לי?

מור .ס

New member
תשובה לצור

שלום צור, עד כמה שידוע לי, פיזיקה מתמטיקה ומחשבים ברמת 5 יחידות לימוד ובציונים גבוהים, עוזרים לצבא לאתר אותך, ויש לך סיכוי להגיע למבחנים ולעבור אותם, כמובן שמלבד למקצועות הללו הם בודקים עוד דברים לגביך במיוחד כשמדובר במודיעין, תלפיות וכל השאר... מה שאני יכולה להגיד לך זה שבמבחנים לכל מיני דברים טובים שאתה רוצה במודיעין יש שאלות בפיזיקה, ולכן כדי ללמוד פיזיקה אם אתה רוצה להגיע לשם. אגב, ברגע שמלש``ב מאותר למודיעין, ההעדפה תהייה לקחת אותו למודיעין, ולא לקרבי, כך שאתה לא צריך לדאוג מבחינת הפרופיל הקרבי. בכל מקרה, בהצלחה בעוד שנתיים וחצי, וגם בתיכון, מקווה שעזרתי, מור.

רוני^לה

New member
שטויות

צור, תעשה מה שבא לך בצבא. במודיעין יש מגוון של תפקידים שבכלל לא קשורים למחשבים, פיזיקה וכו`. אני קיבלתי זימונים למבחנים בגלל ידע באנגלית. אני לא עושה 5 יחידות מתמטיקה, אף פעם לא למדתי פיזיקה, ואין לי אפילו מוגבר ריאלי אחד. מה שכן, כמו שאורלי ציינה - כדי להיכנס לחמ``ן בשחקים (בשחקים ותלפיות זה אותו דבר. פשוט שינו את השם של המסלול), באמת צריך מתמטיקה ופיזיקה. אבל אם באמת מחשבים זה מה שמעניין אותך - למה שלא תלך לממר``ם? יש לי ידיד שהוא תוכניתן, ולמרות שצריך לחתום קבע שנתיים (מקבלים אחלה משכורת ד``א) זה נראה לי סבבה של שירות, קל``ב, אנשים נחמדים, באמת שירות בטן-גב. אבל RELAX, באמת יש לך עוד מלא זמן. רוני

למעלה