מודולן

יצורה

New member
מודולן

ברשותי כמה פחיות של מודולן (אבקה להכנת מזון מרוכז מאוד, מיועד בד"כ לאנשים בתת תזונה) שאני רוצה לתרום לעמותה. הקופסאות סגורות לחלוטין אך תוקפן פג לפני מס' חודשים. האם ניתן לתת אותן לכלבים \ חתולים? חבל לי לזרוק...

תשובה

הי אני לא מכיר ספציפית את המודולן משתמשים לפעמים בבעלי חיים במזונות מרוכזים כאלה, אבל זה רק במצבי מחלה מתקדמים ומצבים מאד ספציפיים. גם אז, צריך לבדוק בדיוק את ההרכב בשביל לראות אם זה מתאים. בבית החולים בבית דגן יכולים לעשות בזה שימוש. אני לא חושב שלעמותות יש מה לעשות עם זה, כי לחיות בריאות זה לא הדבר הרצוי (ריכוז מאד גבוה, יכול לגרום שלשולים) ארז

יצורה

New member
בכל מקרה הכוונה הייתה לתת אותו רק

לבע"ח שמגיעים בתת תזונה ולא לבריאים. אפשר לתת למרות שהתוקף שלו פג, או לא להסתכן? יעזור אם אני ארשום את המרכיבים?

יכול לעזור אם תרשמי את המרכיבים

חוץ מזה צריך לראות כמה זמן היה התוקף מראש (כמה זמן בין הייצור לפג תוקף). אם המרווח הזה ארוך, והחומר היה מאוכסן בתנאים טובים, זה צריך להיות בסדר. למי זה מיועד? ארז

יצורה

New member
המרכיבים:

סירופ תירס, חומצת קזאין, סוכר, שומן חלב, שמן MCT, שמן תירס, לציטין סויה... אלו הראשונים, יש עוד הרבה. אני אנסה לסרוק את התווית (יתאפשר רק עוד יומיים). את תאריך הייצור לא מצאתי עליה. מה הכוונה למי זה מיועד? למי זה יועד במקור או למי זה מיועד כרגע?

אפשרות

לא הייתי משתמש בחומר פג תוקף ללקוחות שלי, אבל אפשר לפנות לאחת העמותות באיזור מגורייך. לעיתים המצוקה התקציבית בה העמותות נתונות מחייבות אותן לנסות דברים אחרים. אני כלל לא בטוח שזה יעזור, אבל תני להם להחליט. בסופו של דבר העמותות עובדות עם רופאים באופן קבוע, וככה לפחות ניסית. החסרונות העיקריים שאני רואה הם בעיית טעימות (לא בטוח שגור חתולים ירצה לאכול את זה, למשל) וחשש לשלשולים. תעבירי הלאה, ואם זה לא מתאים, שהם יזרקו. לך זה סתם תופס מקום על המדף...

יצורה

New member
בדיוק בשביל זה אני שואלת

אני רוצה להעביר את זה לעמותה, אבל אני לא רוצה שזה יגרום יותר נזק מתועלת.

למעלה