מודולים

tals56

New member
מודולים

תמיד תהייתי, באיזו תוכנה מכינים את המודולים התלת-מימדים (כאילו את הדמויות ואת החפצים וכו'...) כאילו עושים אותם בתוכנות כמו 3DS MAX או MAYA וכאלה?

someboddy

New member
בעיקרון כן

ויש גם את Blender וMilkShape. יש גם פורמט שנקרא VRML, שמאפשר לך להכין את המודלים עם NOTEPAD. הפורמט הזה בדרך כלל משמש בתור פורמט תלת מימד לאינטרנט. מעיקרון, אם מתרגמים קובץ של 3D MAX או כל תוכנת תלת מימד אחרת לVRML, הוא יצא הרבה יותר גדול. אבל אם אמן מכין קובץ VRML ידנית, הוא יכול להשתמש בטכניקות שחוסכות נפח(Extrusion שולט!!!)

De-Panther

New member
אוו אוו!! עוד מישהו|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

שמכיר VRML!! איזה כיף
VRML זה שווה לא רק בגלל שהוא פשוט ואפשר להכין בו דברים עם NOTEPAD אלא גם בגלל שאפשר להשתמש בו בג'אווהסקריפט ואז להכין בו משחקים לכל דבר השאלה היא עם איזו תוכנה אתה מריץ אותו והקטע הוא שאפשר לשלב אותו גם בVB או דלפי ואני מניח שגם בC וכל השאר... ואמכבר... אז הכנתי פעם משחק רשת בVRML http://planet.nana.co.il/dpanther/quidcontact.htm

someboddy

New member
גם אני הכנתי כמה משחקים

אבל עכשיו משום מה הם לא עובדים... אני לא משקר! פעם הם עבדו ועכשיו לא! בכל אופן, האפשרויות של VRML וJACASCRIPT לפיתוח משחקים די מוגבלות, אז עברתי לJAVA.

De-Panther

New member
ג'אווה זה טוב לכל..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

המכשירים שהם לא מחשב או אם אתה רוצה להפעיל את זה באינטרנט ככה שזה יהיה לך מצוין אם תרצה להכין משחקים לטלפונים וכאלה מצד שני VRML זה בעיקר לאינטרנט ושיהיה תלת מימדי... ככה שאין לו הרבה שימוש
למרות שיש את קורטונה שאיתה אתה יכול להריץ גם VRML על פוקט פיסי ניסיתי להריץ איזשהו משחק שבניתי בVRML על הפוקט פיסי של אבא שלי וזה נראה מגניב
אני באמת צריך להכין בהזדמנות משהו גם לפוקט פיסי...

tals56

New member
JAVA זה אחד הדברים!

ותודה על התגובות ועוד שאלה...איך המחשב יודע להציג אותם? ואיך השפת תכנות מתקשרת עם זה?(כאילו גורמת לזה לעשות פוזה מסויימת)?

De-Panther

New member
ICITY בהחלט בנוי..|זבנג||לבל|../images/Emo185.gif

בעזרת VRML תאכלס המשחק קווידיץ' אונליין שבניתי הוא רץ באותה תוכנה שICITY רץ עליה (נו זה מה שקורה כשאתה גולש באייסיטי כבר שנים)

Fantasy WRC

New member
האמת שאני לא גולש ב ICITY :)

אני לא אוהב את תצוגה שלה , הכל נטען לאט זזים מוזר וכו.. אני דווקא אוהב את THERE שלדעתי גם הוא בנוי מVRML.. אחלה צאט תלת מימד
אם מישהו לא מכיר את THERE אז חבל

De-Panther

New member
התזוזה נוחה אבל כדי|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

שהיא תיהיה כזו צריך לסדר את ההגדרות של התוכנה כמו שצריך ויש כמה תוכנות שמתאימות

someboddy

New member
הבעיה עם ICITY היא...

שאפשר להפעיל אותה רק עם BLACKSUN(או איך שלא קוראים לפלאגין הזה), וזה אחד הפלאגינים היחידים שלא תומכים בJAVA, רק בJAVASCRIPT

למעלה