מודולו

Yoni Kibrik

New member
מודולו

שלום, קודם כל אני מצטער שאני רק שואל שאלות וכמעט לא עונה, זה בגלל שאני רק מתחיל ב ++C (אני מקווה שבהמשך אני יוכל גם לענות אל השאלות שפה)
עכשיו בקשר לשאלה שלי כבר עברתי את הנושא מודולו מזמן, אבל אני לומד מספר ובבית ספר אני לא לומד מחשבים, ולכן אין לי תרגילים לעשות ואני נאלץ רק לקרוא חומר תאורטי על הנושא. ולכן למרות שאני מבין את הנושאים אני לא יכול כל כך לישם אותם. במיוחד מעניין אותי השימוש במודולו כי הוא מחזיר את השארית של מספר חלקי מספר אחר ובעזרת זה אפשר לגלות הרבה דברים. אז אני הייתי רוצה שתפנו אותי לאתרים עם שאלות ותרגילים בנושא. תודה.

dor_ian

New member
אולי...

תשיג את הספר C++ HOW TO PROGRAM של DEITEL &DEITEL יש שם מגוון תרגילים בסוף כל פרק התרגילים לקוחים מתוך בעיות הקשורות בעולם המתמטיקה והתכנות. אני חושב שאפשר להשיג בדיונון (של אונ´ ת"א) הנה האתר שלהם, אם תרצה לבדוק יותר על הספר או אחרים. www.deitel.com קח בעיה לקינוח
כתוב תוכנית שקולטת מספר שלם מהמשתמש ומדפיסה את אותו מספר הפוך. השתמש כמובן במודולו וחילוק כדי לחלץ את הספרות מהמספר. מצטער שאין לי אתרים בשבילך. בהצלחה.

Yoni Kibrik

New member
הבעיה היא

שאפילו תרגיל כזה אני לא יודע לפתור בעזרת מודולו
בגלל זה אני מחפש תרגילים פשוטים יותר בהתחלה. וספר, חבל לי לבזבז עוד 150 שח. תודה על העזרה.

philips

New member
מה דעתך על GOOGLE

אחד המורים הטובים ביותר שאני מכיר לכל שפה... חיפוש על CPP EXERCISES , הוציא בערך כמה מאות תרגילים ופתרונות בכל הרמות + הסברים , כך שממש לא צריך ללמוד בבית ספר או לחילופין לקנות ספר. לגבי המודולו , פונקציה נחמד המאפשר לעשות מניפולציות חביבות על מספרים ותו לא . התרגילים הבסיסיים ללימוד מתחיל בשימוש ב MOD על מנת לפרק מספר לספרותיו. אח"כ ניתן לבצע על הספרות מה שרוצים... בהצלחה

dor_ian

New member
אז אולי

קח לרגע הפסקה מהמחשב ותשיג דף ועיפרון לפעמים זו הדרך הכי טובה להבין בעיות הקשורות באלגוריטמים. מודולו זה מילה נרדפת ל"שארית" שלמדת לחשב מתי שהוא ביסודי. ניקח לדוגמה את המספר 2345. 2345 לחלק ל 10 יתן שארית של 5. 5 לחלק ל1 שווה 5 (סיפרה ראשונה) 2345 לחלק ל100 יתן שארית של 45. ו45 ולחלק 10 שווה 4 (הסיפרה השנייה) 2345 לחלק ל1000 יתן שארית של 345. ו345 לחלק ל100 שווה ל3 (סיפרה שלישית) 2345 לחלק ל10,000 שווה ל 2345. ו2345 לחלק ל1000 שווה 2 (סיפרה אחרונה) אתה אמור לזהות כאן תבנית כלשהיא ואותה תיישם כקוד. עוד דבר שאפשר לעשות עם מודולו זה תכנית שמוצאת מספרים ראשונים דבר חשוב בתחומים מסויימים כמו קריפטולוגיה. בהצלחה.

Yoni Kibrik

New member
תודה רבה לך

סוף סוף הבנתי איך אפשר לחלק לספרות מספר ! תודה.

dor_ian

New member
על לא דבר

שכחתי שם לציין שהחלוקה היא בין משתנים מסוג INT לכן נקבל מס´ שלם בתוצאה. אבל אני מניח שכבר הבנת את זה לבד.

למעלה