מודה על חטא..

panter22

New member
מודה על חטא..

אהלן.. לא הייתי בהופעה אבל דווקא זה מה שגרם לי לגלות את פינק פלויד די באיחור (בגיל 23), אז רציתי לשאול באותה הזדמנות איזה עוד להקות יש מאותה תקופה (בריטיות) עם אותו סגנון מוזיקה? (כמו קינג קרימזון).. ליאור

rozgil

New member
להקת "ייס" , "ג'נסיס"(התקליטים ה-

הראשונים.....-משנות ה-60) ועוד........

האזרחק

New member
ג'ט'רו טול?

לא יודע אם זה אותו סגנון אבל ממה שיצא לי לשמוע מאחרים זה "מי שאהב אחד אהב גם את השני".

אהלן../images/Emo13.gif

אני מאוד ממליץ לך לגלות את עולמם המעניין של להקת Camel
תגלי עולם של Art rock, שמאוד מזכיר ודומה למוזיקה שעשו הפלויד באלבומים atom heart mother ועד animals. שווה בדיקה, ומומלץ להתחיל מהאלבום Music inspired by the snow goose.

סלע 1

New member
מתוך האלבומים של קאמל

האהובים עלי הם דווקא Mirage ו- Moonmadness. אווז השלג הוא נחמד, אבל מתאים למצבי רוח די מסויימים מבחינתי. להקות נוספות ששווה לבדוק: הוקווינד - להקה משנות השבעים שנגנה בעיקר space-rock. יש להם המון אלבומים והצליל שלהם די השתנה בתקופות מסויימות, כאשר האלבומים הראשונים היו יותר "רוק-חלל", דרך תקופה עם יותר אלמנטים פסיכדליים ותקופות בהם נטו יותר לרוק כבד. שווה לבדוק את האלבומים: In search of space, Space ritual, Hall of the mountain grill, quark strangeness and charm. ועוד להקה אחת ששווה להזכיר זו גונג שיצרה רוק מתקדם פסיכדלי עם השפעות של ג'אז. כל אחד משלושת האלבומים בטרילוגיה שלהם שווה האזנה: Flying teapot, Angel's egg ו- You. ובכלל, אם כבר הזכרנו את קאמל וגונג, שתיהן משוייכות לסצנה מוזיקלית שמקורה בעיר קנטנברי באנגליה. כדאי לבדוק את כל הלהקות שקשורות לסצנת קאנטנברי, כולל soft machine, caravan, אלבומי סולו של רוברט וואייט ועוד.

סלע 1

New member
נכון סופט מאשין הם לא נגישים במיוחד

ואני חייב להסכים שהמילה קקופוניה יכולה לתאר בצורה טובה חלקים נרחבים ממה שהוציאו, אבל אם מדלגים על הטרקים היותר "קקופוניים", אפשר למצוא גם פנינים שבהחלט שווים את ההאזנה, ביחוד באלבום הראשון (Volume I), שהוא אלבום טוב לדעתי - למרות שאני לא מסוגל להקשיב לכל האלבום ברצף ויש כמה רצועות שדורשות לחיצה על כפתור ה-Skip. אבל החשיבות האמיתית של הלהקה לדעתי היא כל האנשים שיצאו ממנה: רוברט ואייט, קווין איירס, דוויד אלן (גונג) ורוב חברי קארוון, כולם עברו דרך סופט מאשין.

סלע 1

New member
ואגב, שתי רצועות ששוות האזנה באלבום

רצועה 6 - A certain kind רצועה 12 - Why are we sleeping הן שתיהן לבדן שוות את האלבום לדעתי. ואגב, ל-Why are we sleeping קווין איירס הוציא בהמשך גירסה בליווי תזמורת סימפונית שאפשר למצוא בה דמיון מסויים ל-Atom heart mother.

למעלה