מודא"ל מודיעין

nofarn22

New member
מודא"ל מודיעין

מישהו קצת יכול לספר לי על האופי של השירות? זה פשוט לשבת שעות מול מחשב ולראות אותות?
זה תפקיד דינמי שיכולים להתקדם בו?
איך נחשב הקורס בעייני החיל בכלל? סביר? טוב? בין הטובים ביותר?

4everbitch

New member
בעיני....

אני באה מתחום לגמרי שונה בחיל, מחקר...נשמע לי משעמם.
אבל יש לי חברים שעברו את הקורס ועכשיו משרתים בתפקיד...
מהם זה נשמע שזה די סבבה יש אחלה של הווי (גם הת''ש ב8200 הוא מעולה אבל עושים חצאים אם את בבסיס סגור יש בתפקיד אופציה גם לפתוח) והקורס ממש כיף וגם די איכותי 3 וחצי חודשיים....

בכל מקרה לבנות תמיד יש לי את אותה עצה, ללכת על חיל המודיעין לא משנה מה באמת התפקיד כי תכלס אם מוותרים על מודיעין רוב הבנות מגיעות להיות פקידות או תפקיד מעפן אחר בצבא...אז כבר עדיף לעשות משהו מועיל ומעניין!

nofarn22

New member
היי כמה דברים

קודם כל ממש תודה על התשובה! כבר איבדתי תקווה שיענו לי...
ומשעמם? למה משעמם? אין אתגר מחשבתי? דינמיות?
זה לשבת מול מחשב בלי להזיז את העיינים ולקלוט כל מיני סימנים או אותות (פשוטו כמשמעו) ??

ועוד משהו, איך נחשב המסלול הזה ביחס למסלולים האחרים? (שאלה בנאלית אני יודעת, אבל זה מסקרן ומתבקש) טוב? סביר? ממוצע? מעולה? בין הטובים ביותר?
איזה מוניטין יש לו ?

4everbitch

New member
בכיף :)

אני לא בדיוק יודעת מה עושים בתכלס אף פעם לא יצא לי לראות איך העבודה מתנהלת אבל אני מניחה ממה ששמעתי שכן יש אתגר וגם כל הזמן מתקדמים מתפקיד לתפקיד, אפשר גם לדלג בין בסיס סגור לפתוח ככה שגם אופי העבודה משתנה...וחלק ממש חשוב זה הווי שאני יודעת שיש!

עד שמגיעים לתפקיד צריך ללמוד הרבה דברים ככה שבדוק יש עבודה עם הראש וזה לא רק לשבת כמו תצפיתן ולקלוט אותות...יש כל מיני תפקידים שאפשר להגיע אליהם מהקורס שלא כולם כוללים את הדבר הזה, אי אפשר לפרט פה...

ובכללי רוב התפקידים בחיל הם עם עבודה צמודה עם מחשב, זה נשמע קצת מרתיע ואולי אפילו משעמם ובאמת אני בטוחה שתמיד יש ימים משעמים וגם הרבה ימים מעניינים אבל בספו של דבר מתאהבים בתפקיד ויצא לי להכיר כבר 6 אנשים שהיו במודא''ל, שאחת מהם חברה ממש טובה והם ממש נהנים בתפקיד אז ככה שאולי השיפוט הוא מחוסר הכרה של התפקיד...

(עדיף לעסוק במודיעין מאשר למלא טבלת כוח אדם של יחידה או רשימת מלאי של ציוד בלי לזלזל באף תפקיד כמובן!)

כשאני הייתי בבה''ד אז לקורס היה שם טוב הם לא היו מהקורסים בלאי שיש בבה''ד...זה גם אנשים איכותיים!

די חפרתי אבל אם את לא בקטע של התפקיד תנסי אולי לברר אם יש עוד מיונים שאת יכולה להגיע אליהם...בהצלחה :)

nofarn22

New member
חחח תודה זה מאוד מעודד!

איזה אנשים בד"כ יש שם? איזה סוג של חברה?

אהה בקורס לא כולם הולכים לאותו מקום יש כמה תפקידים?

ועוד משו, סליחה שאני חופרת ומפילה עלייך הכל, יש לך שמץ מה ההבדל בין מודא"ל מוטס לקרקעי? איך אפשר להגיע לכל אחד מהם? זה אותו דבר?

למעלה