מודאגת

anatid

New member
מודאגת

שלום לכם, אני פונה אליכם אחרי המלצה של חברה הגולשת באתר. אני חוששת מאוד מנושא גיוסו של בני במרץ ליעד גיוס קרבי. משפחתנו חזרה לישראל לפני שלוש חודשים לאחר שמונה שנים בחו"ל. מיד עם חזרנו לארץ בני זומן ללשכת גיוס לצורך קביעת התאמה לשירות צבאי ובלשכת הגיוס קבעו לבני פרופיל רפואי של 97 עם סעיף ליקוי על קוצר ראי בשתי עיניים. מאז אותה קביעה, בני קיבל אפשרות להודיע ללשכת הגיוס את שלוש בחירותיו לשירות. לאחרונה קיבל זימון ל"גיבוש צנחנים-דובדבן" בסוף החודש. קשה לי לעכל את העובדה שהוא הולך לקרבי, אך כשנתקלתי במכתב הרגשתי כאילו הרצפה פשוט פערה פיה תחתיי. אמנם מבינה גדולה בצה"ל אני לא, אך אני יודעת שדובדבן היא יחידת המסתערבים בצבא ומזעזעת מהעובדה שבני יכול (וכנראה מעוניין אם זו בחירתו) להעביר שירותו במקום כ"כ מסוכן. למעשה, אני פוחדת מעצם היותו לוחם לעתיד בכל מקום אשר הוא. לפי הבנתי ממנו, במידה ולא יעבור את הגיבוש ילך כנראה לנח"ל או לבחירתו השניה גבעתי. חוסר הידיעה שלי על הדקדוקים בין החילות השונים מלחיצה אותי. גורם הידע היחיד של בני בנושא הצבא הוא השכן ואני פוחדת שאולי אין ההמלצות מתאימות לבני כמו שלשכן. בעלי לא שירת בקרבי. מלבד נושא סיכון החיים בשירות הקרבי, אני גם חוששת להשתלבותו החברתית של בני. מאז חזרתנו הוא לא יצר קשר חברות משמעותי עם אף אחד מגילו בארץ (כנראה מהעובדה שהוא לא נמצא באף מסגרת חברתית עם בני גילו). בני בחור מקסים אך מופנם ואני חוששת שהוא לא יצליח להתחבר עם חברים בצבא, בגלל רקע חברתי ותרבותי שונה לגמרי והעובדה שהוא ביישן ונפתח לאט. בנושא ההכנה הפיזית אני רגועה באופן יחסי לשאר הגורמים, בני אתלטי למדי ומתאמן שנים רבות, אבל אני לא יודעת איך הוא יעמוד במעמסים הפיזים האינטנסיביים כל כך בצבא עם כל הנשיאת משקל מוגזמת על הגב ונושא הרפואה הצבאית הלקויה זכור לי לרעה משירותי ושירותו של בעלי. בבקשה תרגיעו אותי. ענת שבת שלום!

סמדר בנ

New member
שלום ענת וברוכה בהאה

לפורום ולארץ
אני קצרה בזמן כרגע - אכתוב לך מאוחר יותר ונקווה שנצליח קצת להרגיע אותך....

סמדר בנ

New member
אז ככה

הדאגה לשלום הילדים בצבא הוא נושא משותף לכל ההורים בפורום, ובכלל, לכל הורה שמגייס ילד. דאגה זו גם נכונה כאשר ילד לא הולך לקרבי, ואת יכולה למצוא הרבה שרשורים כאן בנושא - קר להם, רעבים, לא ראו רופא וכו'. דאגה זו מתעצמת כמובן כשהילד הולך למסלול קרבי כי אז הסכנה נשמעת מוחשית וממשית. כמובן שיש סכנה בשירות קרבי - לא ניתן להכחיש זאת, אבל כפי שאמרנו כאן אי אילו פעמים - הסכנה לצערנו אורבת בכל מקום, ואני לא בטוחה אם לנהוג על הכביש אינו יותר מסוכן בשורה התחתונה . בקשר לדובדבן - זו אכן יחדית מסתערבים, פועלת בשורה הראשונה ולאחרונה שמענו על פעולותיה ועל בעיות שעלו בין לוחמיה שסירבו לצאת למבצע. זה שבנך זומן לגיבוש - אין זה אומר עדיין שהוא בפנים - רבים הרוצים, מעטים המתקבלים. לזה יהיה לך זמן לדאוג אם אכן יעבור ויתקבל. כמובן שגם צנחנים כשלעצמו מספיק מבצעי - אבל גם לשם לא כל מי שניגש מתקבל. מעבר לזה, עם פרופיל כמו שלו, גם אם לא יתקבל ליחידות ההתנדבותיות, מן הסתם יגיע לקרבי אחר. כאם לבת לוחמת, אני יכולה לומר לך שמצד אחד, לא מפסיקים לדאוג ומצד שני, בשגרה לפחות, מתרגלים למצב. תודה לאל, מרבית החיילים חוזרים הביתה בשלום. (טפו...טפו...
) בנוגע לנושא החברתי - כאן לדעתי זה רק יכול לעשות לו טוב. אחוות לוחמים הוא לא סתם מושג - ויש כאן הורים שידעו לתת לך הרבה דוגמאות. ביתי גם ילדה בישנית ומופנמת וכשהלכה לקרבי זו היתה הפתעת חיי. אני חושבת שהשרות הזה רק עשה לה טוב, עזר לה להיפתח, לעמוד על שלה, להיות עצמאית. בשורה התחתונה, מן הסתם לא תפסיקי לדאוג אבל צריך לראות את הדברים בפרופורציה, ואם זה מה שהבן רוצה, אז כדאי לא לשדר לו דאגה מוגזמת. אנחנו בכל מקרה פה, יש כאן הרבה הורים לחיילים קרביים - יש גם כאלו ליותר מאחד, אני בטוחה שתוכלי לשאוב מהם עידוד. אני מאחלת לבן שיצליח במה שיבחר ולכם, שתעברו את זה בקלות

י רדן

New member
ברוכה הבאה ענת../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

ראשתי אני שמחה לראותך בפורום הנפלא הזה. כאן תקבלי עידוד, תקבלי תמיכה, תוכלי לשתף, לייעץ, ולהתייעץ.. שולחת בהצלחה לבנך, ולך חיבוק ענק עם תמיכה ועידוד.

היי ענת../images/Emo24.gif

ברוכים השבים לארץ!!! למזלך יש לך זמן לאגור ידע עד הגיוס. אני אמא לחייל קרבי שלא ידעה ולא יודעת גם היום כמעט כלום על הצבא. הכל אני לומדת פה. שרירי הפה שלהם נהיים משותקים כניראה בצבא - והם לא מספרים כמעט כלום. אז יש לי את הפורום הזה שאני מרשה לעצמי לעשות פה מופעי קמיקאזה. וזוכה להרבה מאוד תמיכה מכולם. עצתי לך: נצלי את הזמן ותישאלי הכל. שום דבר לא יפתיע.משאלות הכי בנאליות כמו איפה לקנות גרביים ועד מה זה כל הקח"לחים- ברדק"ים- שתצלחי"ם -משלצ"ים הכל ניראה לי אותו דבר. אבל אושיקו ראש השבט וסמדר אם השבט עונים בסבלנות אין קץ תמיד.

י רדן

New member
לגבי כל המילים הלא ברורות...

אולי כדאי ליד כל מילה לרשום למה הכוונה.. מעוז לא את שלך... חח כי רובנו הגדול לא יודע לא מבין לא זוכר.. אז אנא בבקשה כיתבו בכתב מלא...תודה.

מצטרף ל"תרגעי".

אני מכיר לפחות שני בחורים שהגיעו ליחידה קרבית, ואכן בשלב הטירונות שהיא כמובן קשה לכולם, להם היה קשה קצת יותר, והמפקדים שמו לב שהם קצת סובלים, אחד הוחזר לבקו"ם לשיבוץ, ןלשני הוצע לצאת לקורס חובשים. במילים אחרות, אם חלילה לבן שלך יהיה לחוץ וקשה, למרות מאמציו ונכונותו, אני כמעט בטוח שתמצא לו אלטרטיבה,היום כשטירון במצוקה, המפקדים קופצים ומטפלים במצב, בלי קשר, אתם חייבים להיות עירניים ולנסות לדובב אותו, לשים לב להתנהגותו ולמה שהוא יספר וכו'

oshiko

New member
יודעים יותר - לחוצים קצת פחות

שלום ענת. ממה שאני קולט אחד הגורמים ללחץ הוא ידיעה מאד קלושה על הנעשה בצבא. בנושא הזה אני מאמין שאם נעזור לך וניתן מעין "מורה נבוכים", מעט מהלחץ יירד. "גיבוש צנחנים דובדבן" לא אומר שבבוקר למחרת הגיוס הוא הולך להסתערב. זהו בעצם גיבוש לצנחנים. מי שעובר אותו יכול להתגייס לצנחנים. מבחינה זו זה שקול לאפשרויות האחרות שבחר - נח"ל, גבעתי, גם הן חטיבות חי"ר בדיוק כמו הצנחנים. "דובדבן" מזוהה עם הסתערבות בעיקר מתחילת שנות התשעים. כיום רוב היחידה לא מסתערבים. הגיבוש לצנחנים טומן בחובו אפשרות (למיעוט מצטיין) ללכת לסיירות כמו דובדבן ומגלן. הדרך לשם עדין ארוכה. כשנגיע לגשר הזה נעבור אותו. גם הגיוס לנח"ל ולגבעתי טומן אפשרות ללכת לסיירות שלהם, וגם לשם הדרך עדין ארוכה. כך שבינתים מה שכן ידוע זה שהוא הולך לשרת ביחידת חי"ר (חיל רגלים). זה אומר קרבי. רבים מן (למעשה רוב) ההורים בפורום הם הורים לחיילים קרביים. כולם יספרו לך שמאד דואגים, אבל חיים עם זה. כמו שחיים עם זה שהילדים לוקחים את האוטו, מטיילים במזרח, ומי יכול לספור כמה דאגות. אי אפשר להחזיק אותם לנצח תחת הסינר. הפורום יכול לעזור בדרכי התמודדות מנסיונם הרב של ההורים כאן, חלקם הורים ל-2 ואפילו 3 קרביים. בקשר לדאגה החברתית, יחידה קרבית דווקא תורמת לשילוב החברתי ולישראליות יותר מכל דבר אחר. אני לא מנסה לצייר הכל בוורוד. אני מציג את המציאות הזו של הורה לקרבי מזווית הראיה של רבים מן הוורים לקרביים בפורום (ביניהם אני, בני משרת בחי"ר).

אימשל2

New member
שלום לך ענת

כאמא לצנחן אני מכירה מקרוב את תהליך המיון ליחידות המיוחדות של החטיבה. לגבי הקבלה לדובדבן כבר אמרו לך את העיקר. המיון שאליו הבן שלך קיבל זימון הוא הגיבוש של הצנחנים. זה גיבוש לא קל (לא יותר מידי נורא למי שבאמת רוצה להתקבל ונמצא בכושר בסיסי). כל מי שיש לו פרופיל מתאים וקב"א (קבוצת איכות) סביר והביע רצון להתגיס לצנחנים, מקבל זימון לגיבוש. רבים לא מסימים אותו. מתקבלים לחטיבת הצנחנים מי שסימו אותו ועברו את הראיון בהצלחה. בין אלה שהתקבלו, יש קבוצה קטנה מאד של חבר'ה, שבולטים במיוחד באותו משהו (והמשהו הזה הוא לא רק כושר פיזי בולט) שהיחידה מחפשת. כך שממילא אין לו הרבה סכויים להתקבל. לגבי השרות בצנחנים. עליו אני דוקא ממליצה. יחסית ליחידות החי"ר האחרות, עושה רושם שמבחינה אנושית היחס לחיילים בצנחנים ובנח"ל טוב יותר. כך שאולי שרות באחת מהחטיבות האלה יקל עליו את חבלי הקליטה. כחיל קרבי הוא יכול לבקש גם לשרת בשריון, שהוא חיל מענין והיחס אל החיילים בו הוגן (אם כי המשמעת בטירונות קשוחה אבל הקושי הפיזי פחות מזה שבחי"ר).עם בני (הגדול) היו בטירונות ובאימון המתקדם גם חילים בודדים בינהם אמריקאים וקנדים והם השתלבו היטב. כמו שאמרו לפני, היחס למצוקות החיילים השתפר בהרבה לעומת מה שהיה מקובל בתקופתנו. כך שאת יכולה להרגע באופן כללי. בכל שאלה או חשש את מוזמנת לפנות. אנחנו כאן.

anatid

New member
תודה, תודה לכולכם!!

כנראה שהייתי צריכה לשמוע עוד תגובות הרגעה שחסרות לי כ"כ מהסביבה הקרובה לי. בסופו של יום, קטנה ההשפעה שלי על עניין יעד הגיוס של הבן, עלי לנסות לתמוך בו עד כמה שאפשר ולקוות שהעניין יעבור על מי מנוחות. נשאר לי רק להעזר בכם לצבירת ידע ונסיון, אני אעשה זאת והרבה . מקווה שתקבלו זאת בהבנה. שבוע טוב, ענת

סמדר בנ

New member
המשפט השני שלך

בדיוק תימצת את העניין: אנחנו צריכים להיות שם בשביל הילדים כדי לתמוך בהם, ההחלטות הן שלהם (ושל הצבא...). כולנו מקווים שהכל יעבור בשלום
אימצנו כאן את הרעיון של חשיבה חיובית ואנחנו משתדלים להפעיל את זה לעת צורך. יש כאן אמהות שממש עושות דוקטורט בנושא.... תרגישי חופשי להשתמש בנו

ima 3

New member
הי ענת

ראשית ברוכה הבאה לפורוסם הנפלא הזה, את תראי שתקבלי בו הרבה תשובות לשאלותייך וכדורי הרגעה לכל הפחדים והחששות.. אני רואה שכבר קבלת תגובות רבות לחששות שלך לגבי שירות קרבי של בנך, אני כאן כדי לספר לך קצת על הצד החברתי של בחור שמגיע לצבא לאחר שנים רבות בחו"ל... אנחנו גרים בחו"ל כבר שנים רבות וביתנו הבכורה החליטה לחזור לארץ לבד ולהתגייס לפני כשנה.גם לה לא היה כל בסיס חברתי עם בני גילה בארץ, גם היא ביישנית, וגם היא הגיעה מין הסתם, מרקע תרבותי שונה (היא חיה כמעט כל חייה בחו"ל).. אני לא יכולה להתחיל ולתאר לך איזה שינוי חל בה! היא מוקפת חברים וחברות חדשים, היא מאושרת ומורעלת לחלוטין על הצבא. היא אומרת שזו ההחלטה הטובה ביותר שעשתה בחייה.. אני בטוחה שחברתית הוא ימצא את מקומו מהר מאוד ואתם תוכלו להנות לראות אותו פורח ומאושר. בהצלחה בהמשך הדרך

anatid

New member
תודה רבה, אמא

מותר להתעניין מאיפה החיילת הגיעה, והיכן משרתת? ענת

למעלה