מודאגת מאד!!!

דרומית5

New member
מודאגת מאד!!!

בני בן ה - 10 סובל מחרדות. אין סימפטומים פיזיים, אך החרדות מפריעות לו בתיפקוד והוא שואל אין-ספור שאלות מידי יום. - "האם אני רגיש לאוכל הזה והזה....?" - "קיבלתי מכה בראש, יקרה לי משהו"? וכדומה... כמו כן חושש מאד לבצע כל מיני פעולות, שמא יקרה לו משהו: - פוחד להיכנס לשק השנה בטיול, כי חבר שהיה קודם במים (מזוהמים, לטענתו) ניכנס לו לשק השנה מבלי שהתקלח קודם. - שוטף את הידיים עם הסקוטש של הכלים, משפשף ממש חזק. אפילו רצה לקחת את הסקוטש איתו לטיול. - איבד בקבוק מים בטיול. ביקשתי שיבקש מהמדריך שידאג לו לבקבוק אחר. אמר: "אני לא יודע מי שתה בו קודם" - השתעל קצת ויום קודם שמע על החיידק החדש. התחיל לבכות שמא יש לו את החיידק הזה. אכל קוסקוס והתחיל להשתעל קצת. החליט שהוא שאף לריאות ויומיים לא נירגע מהעניין. וכו...וכו...וכו... אח שלו, הגדול ממנו בקצת לוקה בתסמונת טוראט. לזה עם החרדות אין טיקים בכלל!!!! הוא כן סובל מבעיות קשב וריכוז. מה דעתכם......בדרך לטוראט או שעלי לחשוב על כוון אחר. אני מתכננת להתייעץ כדי לבדוק טיפול פסיכולוגי או משהו דומה. אשמח להתייחסותכם ותודה מראש

עושה רושם של OCD (טורדנות כפייתית)

זו תסמונת שהולכת הרבה עם טוראט (למרות שהיא הרבה יותר נפוצה באוכלוסיה מאשר טוראט). אחד המקרים ה"קלאסיים" זה "ניקיון-יתר" ופחת מפני חיידקים. למידע נוסף, היכנסי לפורום טורדנות כפייתית

מירב1965

New member
ברוכה הבאה

בנך הצעיר לוקח ריטלין להפרעת הקשב? ידוע שהכדור יכול להעצים חרדות, וגם זה בערך הגיל שמתחילות חרדות קיומיות בדר"כ , נכון שעל פניו זה נראה כהפרעה טורדנית אבל שווה שתבדקי גם את הכיוון של הכדורים שבנך נוטל . ועיצה חמה, אל תמהרי להסיק שבגלל שלבנך הגדול יש טוראט אז כל סימן אצל בנך הצעיר יכול להוביל לטוראט.... לגבי טיפול פסיכולוגי, הוא בדר"כ עוזר , דרך הטיפול הוא מקבל כלים להתמודדות טובה בעת החרדה ואף לפני התקף שכזה. בהצלחה!

דרומית5

New member
בני לא נוטל ריטלין

או כל תרופה אחרת. אנו ניגש לאיבחון והתייעצות ונעשה הכל בכדי לעזור לו. תודה על התייחסותך.

הלנה

New member
דרומית שלום

וברוכה הבאה. גם לי זה נראה כמו OCD. אם אין לו טיקים בכלל כנראה שגם אין לו טוראט. אני היתי ממליצה ללכת לאבחון פסיכולוגי, או מרפאה באומנות (או דרמה, או מוזיקה, תלוי מה הוא אוהב). זה מזכיר לי קצת את בני, הכל התחיל אצלו מחרדות...

דרומית5

New member
תוכלי לשתף אותי קצת?

באיזה גיל התחילו החרדות ואיך הן באו לידי ביטוי. לאן או למה זה התפתח? אשמח אם תשתפי אותי.

סמדר 21

New member
דרומית

גם לי זה מזכיר סימנים של OCD אבל חשוב ללכת ולהתייעץ כי עם חרדות כאלו קשה מאוד להתמודד ולתפקד.

למעלה